Με Λογοκρισία, βία και καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων βαφτίστηκε η ελληνική πραγματικότητα

Την ίδια ώρα που χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν κατά της καταπάτησης ανθρώπινων δικαιωμάτων που προσπαθεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση δημιουργώντας κλειστές δομές στα νησιά του Αιγαίου, οι κουστουμάτοι παραμένουν κουστουμάτοι με καλά σιδερωμένες γραβάτες. 

Publisher: Anastasia Misbach

Η μία δημοσίευση μετά την άλλη έχει πλημμυρίσει το διαδίκτυο, με τα δάχτυλα των δημοσιογράφων να έχουν πάρει φωτιά στα πληκτρολόγιά τους προσπαθώντας να καταγράψουν τα γεγονότα των τελευταίων δύο ημερών. Από την μία φλέγονται τα νησιά, από την άλλη η ΑΣΟΕΕ, το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα και κάπου μέσα σε όλα αυτά χάθηκε ο Κ. Βουτσάς.

Μία χώρα υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης που δεν προλαβαίνει όχι να συνειδητοποίηση αλλά ούτε να αντιληφθεί τον αντισυνταγματισμό της ελληνικής κυβερνήσεως.

Με ωμή χρήση βίας, με γκλομπ και δακρυγόνα απαντούν τα ΜΑΤ υπό εντολές της κυβέρνησης έναντι άοπλων πολιτών της Λέσβου και της Χίου, που επιχειρούν να αποτρέψουν  την έσχατη και απάνθρωποι απόφαση της κυβέρνησης για κλειστά κέντρα συγκέντρωσης. Απόφαση που παραπέμπει σε μαύρες σελίδες της ιστορίας.

Ξυλοδαρμένα πρόσωπα στα κρεβάτια των νησιώτικων νοσοκομείων. Δασοπυρκαγιά στην Λέσβο δημιουργημένη από τα ΜΑΤ, αποτέλεσμα συνεχών ρίψεων χειροβομβίδων και κρότων λάμψης όπως δηλώνει η ιστοσελίδα stonisi. Και ρεπορτάζ που δεν έλαβαν και δεν θα λάβουν ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας, μετά από απόφαση που επέβαλλε η Ν.Δ στην ΕΡΤ. ‘Άρθρα περιφερειακών μέσων των νησιών θα πρέπει να  υποβάλλονται πρώτα υπό έλεγχο πριν την δημοσίευσή τους όπως αποκάλυψε το mediatvnews. 16 από τα 20 συνολικά στελέχη της τοπικής οργάνωσης ΝΟΔΕ Χίου υπέβαλαν τις παραιτήσεις του, αφού οι ίδιοι δεν μπορούν πλέον να στηρίξουν το κόμμα τους όπως ανέφερε το thepressproject.

Η απάντηση που δίνει ο πρωθυπουργός της χώρας είναι πως οι αντιδράσεις είναι άγονες.  «Θέλω να κάνω ακόμα μια έκκληση, να πέσουν οι τόνοι, να μετριαστεί αυτή η άγονη αντίδραση η οποία δεν οδηγεί ουσιαστικά πουθενά κι είναι προς όφελος τελικά των ίδιων των νησιών» ήταν η χαρακτηριστική σημερινή δήλωση του Κ. Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη.

Τουλάχιστον υποτιμητική θα τολμήσω να χαρακτηρίσω την δήλωση του εκ γενετής πολιτικού προσώπου που αντισυνταγματικά και με απόλυτη αδιαφορία κυβερνάει αυτή την χώρα. Κινούμενος με χλευαστικό λαϊκό χαμόγελο, με σιδερωμένη γραβατούλα  και τα χέρια στις τσεπούλες τολμά να λέει πως οι αποφάσεις του είναι προς το καλό το νησιών…

Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να δείξει ανοιχτά πως δεν της καίγεται καρφί για τις απόψεις και τα θέλω των πολιτών της, όσο και αν αυτοί βροντοφωνάζουν στους δρόμους και πως δεν έχει μέτρο στον τρόπο υποβολής των αποφάσεων της. Ξέρω πως δεν είναι κάτι πρωτοφανές αλλά ευελπιστώ πως σήμερα πείστηκε και ο τελευταίος πως ο δρόμος στον οποίο οδεύουμε είναι άκρως αυτοκαταστροφικός. Λογοκρισία, βία και καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων θα έπρεπε να ανήκουν στο παρελθόν και όμως αυτή είναι η πραγματικότητα…

Photo by Markus Spiske on Unsplash