Το 1ο Πρωτάθλημα Ρομποτικής από το TLC – Think Learn Create – Κέντρο Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης

Mετά το πέρας 7 αγωνιστικών που διοργανώθηκαν από το TLC -Think Learn Create – Κέντρο Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης, σας ανακοινώνουμε τη λήξη του 1ου Πρωταθλήματος Ρομποτικής, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, στις 10:30 στην Αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος, όπου θα διεξαχθεί η όγδοη και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Μετά την ολοκλήρωση της όγδοης αγωνιστικής θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η τελετή λήξης του πρωταθλήματος όπου θα γίνει απονομή βραβείων στους συμμετέχοντες.

Το πρωτάθλημα έχει ως στόχο να παράσχει στους μαθητές περισσότερα κίνητρα για να ασχοληθούν με τη ρομποτική και να ανακαλύψουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βρίσκουν μόνοι τους λύσεις πάνω σε ποικίλα προβλήματα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με βασικά εργαλεία την ευρηματικότητα και την φαντασία τους.

Παιδιά όλων των ηλικιών μπορούν να λάβουν μέρος είτε ατομικά είτε σε ομάδες, Για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις ρομποτικής, καθώς είναι έτσι διαμορφωμένο, ώστε οι μαθητές με μικρότερη εμπειρία στο αντικείμενο να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δραστηριότητες και αντίστοιχα τα παιδιά με μεγαλύτερη εμπειρία να διατηρούν το ενδιαφέρον τους.

Για πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, όπως το πρόγραμμα των αγώνων και η αναλυτική περιγραφή των κανόνων, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του TLC.

Το Πρωτάθλημα Ρομποτικής στα social media:

site: www.tlc-greece.gr

Facebook page: https://www.facebook.com/tlcgreece/ Instagram: https://www.instagram.com/tlc.greece/

 

Σχετικά με το TLC – Κέντρο Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης

Το TLC είναι ένα Kέντρο Tεχνολογίας και Eκπαίδευσης, το οποίο είχε ως βασικό κίνητρο την σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την κοινωνία. Η ανάγκη για την έμπνευση των επιστημόνων του μέλλοντος οδήγησε στη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες, όπου οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με έννοιες που μπορεί να φαντάζουν σύνθετες με τέτοιο τρόπο, ώστε να τις αποκωδικοποιήσουν αποτελεσματικά και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των διδακτικών αντικειμένων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του TLC είναι ο τρόπος λειτουργίας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, η κατασκευή εφαρμογών και παιχνιδιών, η γνωριμία με τα παράδοξα του ηλιακού μας συστήματος και η εξερεύνηση του γαλαξία μας, ακόμη και η επαφή με το ποινικό δίκαιο και η ευκαιρία για μια αντιδικία σε ένα εικονικό δικαστήριο!

Μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του TLC δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να επεκτείνουν τους ορίζοντές τους σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων σχετικών με την τεχνολογία με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Xορηγοί: