Alternatrips.gr |Άλλο hipster, άλλο tripster!

Αθηνά Ιωαννίδου

To alternatrips είναι το τέκνο μιας δημιουργικής κυοφορίας 3 ατόμων που έχουν συστήσει την ομάδα «Allegria – Discover Fun in Business”. Είμαστε η Αθηνά, ο Ιωάννης και ο Απόστολος, προερχόμενοι από διαφορετικά πεδία ειδίκευσης, δηλαδή: διοίκηση επιχειρήσεων, επιχειρησιακή έρευνα, μάρκετινγκ και προγραμματισμό. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας, γιατί η ισχύς έρχεται με την ένωση και ειδικά στους καιρούς που ζούμε οι νέοι οφείλουν να συμπράξουν και να δημιουργήσουν, προάγοντας και υλοποιώντας τις ιδέες τους!

Αθηνά Ιωαννίδου

Προς το παρόν ασχολούμαστε με την υλοποίηση δικών μας διαδικτυακών project και άλλων δημιουργικών ιδεών φίλων, με σκοπό να επεκταθούμε να γίνουμε ειδήμονες σε όλα τα πρωτοπόρα διαδικτυακά κινήματα. Π.χ. Θέλεις να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο και να βγάζεις παράλληλα χρήματα; Μπορούμε να σου πούμε πώς να το κάνεις! Θέλεις να μαζέψεις χρήματα για να υλοποιήσεις την ιδέα σου; Ξέρουμε τους καλύτερους και πιο ευφάνταστους τρόπους.

Τι ακριβώς είναι το alternatrips.gr;  Δεν είναι τέλειο, σε κάθε μέρος που επισκέπτεσαι να έχεις ένα καλό φίλο να σε συμβουλεύει για το πού θα περάσεις καλύτερα; Σε ποιο μπαρ να πας, πού να φας μύδια αχνιστά, ποια παραλία είναι γυμνιστών, πού έχει καταρράκτες, που θα βγάλεις ωραίες φωτογραφίες και αλλά τέτοιου είδους ερωτήματα απαντάει το alternatrips. Σαν να έχεις έναν διαδικτυακό φίλο που σε πάει στα καλύτερα μέρη που θες να επισκεφτείς.

 

93379392244151022_eiH2nvpG_c

Αυτή ήταν η δική μας ανάγκη και έτσι δημιουργήθηκε το Alternatrips.gr. Ελπίζουμε να αρέσει και να εμπνεύσει πολύ κόσμο και έτσι να δημιουργήσουμε μια πανελλαδική παρέα που θα μοιράζεται αυτή τη γνώση μεταξύ της και μεταξύ όλου του κόσμου που ψάχνει μέρη, όπου άλλοι πριν από αυτόν έχουν εξαιρετικά βιώματα. Η ενέργεια που εκπέμπει ένα μέρος, όπου άνθρωποι έχουν ζήσει εξαιρετικές εμπειρίες, το καθιστά αυτόματα ιδιαίτερο. Οι ιστορίες που θα ακούσεις για αυτό θα σε κάνουν να το βιώσεις πιο ουσιαστικά.

Απευθύνεται σε όλους αυτούς που ψάχνουν το διαφορετικό όταν ταξιδεύουν, σε αυτούς για τους οποίους το ταξίδι είναι πιο σημαντικό από τον προορισμό. Το μότο αυτού του ταξιδιώτη είναι κοντά σε αυτό που είπε κάποτε ο Henry Miller: «One’s destination is never a place, but a new way of seeing things».

 

84372192988517164_NBvDS7xe

Το Alternatrips είναι για όλους και φτιάχνεται από όλους. Είμαστε μια ομάδα, μια παρέα με αγάπη για το ξεχωριστό, το διαφορετικό, το εμπειρικό, το ονειρικό. Μιλάμε για τον τόπο μας σε φίλους, γνωστούς και ταξιδιώτες που αναζητούν ξεχωριστά μέρη στην Ελλάδα. Εκτός όμως από το μοιραζόμαστε μικρά tips, είμαστε και άνθρωποι και θέλουμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας.  Ανταλλάσσουμε απόψεις για μέρη και ταξίδια, αναπτύσσουμε διαπροσωπικές σχέσεις και επισκεπτόμαστε ο ένας το μέρος του άλλου. Σκοπός είναι να έχουμε έναν φίλο σε κάθε μέρος της Ελλάδας. Καλούμε φίλους από όλη την Ελλάδα, θέλουμε να μπουν στην παρέα μας και να συνεισφέρουν με ανταλλάγματα ανθρώπινα, άυλα και υλικά.

Το «travel real Greece», ήταν η αρχική έμπνευση μας. Πάνω εκεί ρίζωσε η προσπάθειά μας. Δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να βιώσεις την Ελλάδα, ακριβώς έτσι όπως τη βιώνει ο Έλληνας στη καθημερινότητα του (φυσικά χωρίς την εφορία, το δημόσιο και τα λαμόγια). Με τον ήλιο, τη θάλασσα, τα τσίπουρα, τη μουσική, τους ανθρώπους, τα αστέρια, τις πυγολαμπίδες, τις σουμάδες, τα σφουγγάτα, τη μαστίχα της Χίου, τις βουτιές, τα μονοπάτια, τις βουνοκορφές, τα πανηγύρια, τα φρέσκα ψάρια, τις βραδιές στην ακροθαλασσιά. Έχει τόσα πολλά να δώσει αυτός ο τόπος, που το τρίπτυχο «ήλιος, θάλασσα και το αγόρι μου» είναι πολύ λίγο και τέλος πάντων η Ελλάδα δεν είναι μόνο αυτό.

 

282530576594462531_ExumVCgw

Εμείς όλοι, που είμαστε θετικοί άνθρωποι και θέλουμε να μεταδίδουμε τη θετική μας αύρα στους γύρω, έχουμε μόνο τα όμορφα της χώρας αυτής να μοιραστούμε μαζί σας. Γιατί στην Ελλάδα τα συν είναι πάντα περισσότερα από τα πλην.  Για  εμένα ο τουρισμός δεν μπορεί να είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, γιατί αυτό θα έχει κόστος στο περιβάλλον μας. Καλύτερα να επικεντρωθούμε στην αγροτική παραγωγή, στη μεταποίηση, στην ενέργεια, στην εκμετάλλευση των λαμπρών μυαλών που έχουμε σαν κοινωνία και να χρησιμοποιήσουμε τον τουρισμό σε συνδυασμό με όλα τα προηγούμενα.

Παρόλα αυτά, ο τουρισμός είναι πολύ θελκτικός γιατί είναι πολύ δημιουργικός, θέλει όμως και δημιουργικά άτομα να κινούνται μαζί του. Η νοοτροπία είναι σημάδι κάθε κοινωνίας και πάντοτε αλλάζει. Ας μην είμαστε απαισιόδοξοι, οι νέοι δε θέλουν τίποτα άλλο για να θριαμβεύσουν από μια υποκίνηση και μια συμβουλή (Όπως βλέπεις δεν επαφίεμαι στις παλιές γενιές).

Ποιο είναι το πιο περίεργο, πρωτότυπο, παράξενο που έχουμε συναντήσει σε κάποιο ταξίδι μας στην Ελλάδα και δεν είναι ευρέως γνωστό;  Οι χιλιάδες πυγολαμπίδες ένα βράδυ κοντά στους καταρράκτες της Παλιάς Καβάλας (Μονοπάτι παλιάς Καβάλας), τα κατσίκια της Σαμοθράκης που ανεβαίνουν πάντα πάνω στο αυτοκίνητο μας για να ξαποστάσουν, οι Δράκοι μέσα στις εκκλησίες της Μυτιλήνης, γυμνοί μοιρολάτρες που αντηχούν τα τύμπανα τους μέσα στη γριά βάθρα (Σαμοθράκη) και άλλα πολλά. Φαντάζομαι ότι και οι υπόλοιποι αρθρογράφοι του Alternatrips, έχουν πολλά ακόμα να μοιραστούν μαζί σας!

 

88664686383968605_ULsljQS1_c

Ποια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά ενός αυθεντικού tripster;  Να του αρέσουν οι λεπτομέρειες, να τη βρίσκει με τις εμπειρικές καταστάσεις, να έχει γράψει τουλάχιστον ένα ερωτικό γράμμα στη ζωή του, να σεληνιάζεται όταν έχει πανσέληνο, να μετράει τα άστρα, να αντέχει σε τσίπουρο-οδύσσειες, να αγκαλιάζει τα δέντρα του δάσους και άλλα πολλά!!

 Marianna says: «Αν θέλεις να γίνεις κι εσύ tripster ή να διαβάσεις τις ιστορίες των υπόλοιπων tripsters μπες αμέσως στην ιστοσελίδα τους»!