Διακοπές στη Θεσσαλονίκη | Τι είδαν οι Γερμανίδες;

Δυο Γερμανίδες στη Θεσσαλονίκη το μήνα Αύγουστο. Πώς από το Arbeit (δουλειά) πέρασαν στο Halara; Το κλίμα στην Ελλάδα είναι τελικά τόσο «εχθρικό» απέναντι σε δυο Γερμανίδες; Λύσαμε τις απορίες μας όταν της ζητήσαμε να μας καταγράψουν 5 θετικά και 5 αρνητικά της ζωής στην πόλη μας.
(+) Τα θετικά…
– Τους εντυπωσίασε η φιλοξενία και η φιλική διάθεση όλων απέναντί τους. Λίγο το ότι ήταν νοστιμούλες, λίγο η λίμπιντο των Ελλήνων στα ύψη, στα όπα-όπα τις είχαν όλοι.
– Η ελληνική κουζίνα δεν τις άφησε ασυγκίνητες. Λίγο τα κεφτεδάκια της μαμάς μου, λίγο τα μεζεδάκια στα ταβερνάκια, λίγο οι ρετσίνες και τα ούζα, πολύ θέλει ο άνθρωπος;
– Η λέξη «Halara» υιοθετήθηκε με ενθουσιασμό ήδη από πολύ νωρίς στο λεξιλόγιό τους: στην παραλία, στον καφέ, στις εξόδους το βράδυ, παντού…
– Εκστασιάστηκαν με τις απέραντες παραλίες και το γαλανό ουρανό! Όχι, παίζουμε!
– Τους εξέπληξε ευχάριστα το ότι με τον καφέ υπήρχε συνοδευτικό κουλουράκι ή κέικ, το ποτό δεν ήταν «ξεροσφύρι» και φυσικά το γλυκό ήταν κερασμένο σε όλες τις ταβέρνες!
(-) Τα αρνητικά…
-Σαν γνήσιες Γερμανίδες, τους φανήκαμε «λίγο» ανοργάνωτοι. Σώπα καλέ! Επειδή π.χ. η στάση του λεωφορείου άλλαξε χωρίς να υπάρχει κάποια ένδειξη και περίμεναν με τις ώρες το λεοφωρείο στο λιοπύρι; Halara δεν είπαμε, ρε κορίτσια;
-Συνηθισμένες σε «γερμανικό καύσωνα» (ήτοι 30°C max), με τα σαραντάρια του Αυγούστου ήταν συνέχεια σαν ζαλισμένα κοτόπουλα.
-Βραδινή διασκέδαση; Τα μπαράκια τους φάνηκαν πανομοιότυπα και τους κακοφάνηκε που ο κόσμος δε χορεύει. Καλέ γιατί; Επειδή όλοι φοράνε τα καλά τους και βγαίνουν απλά για τη μόστρα;
-Καθόλου απρόσμενα, τους σόκαραν οι τιμές στα μπαρ: 8 ευρώ για ένα ποτό και 6 ευρώ για μια μπύρα σε περίοδο κρίσης ξενίζουν έναν τουρίστα.
– Μας έγραψαν ότι οι Έλληνες δε μιλάνε αγγλικά! Τζάμπα μας στέλνουν οι μαμάδες μας στα φροντιστήρια τόσα χρόνια ή απλά είδατε τα κορίτσια και σας έπιασαν οι ντροπές;