Η Ποίηση Γυμνή | Η αντίσταση του πολιτισμού συνεχίζεται!

Τέλλος Φίλης

Η Ποίηση Γυμνή είναι μια προσπάθεια να ορίσουμε με λέξεις ένα μέλλον που μας αρνούνται. Μαζευόμαστε κάθε Τετάρτη απόγευμα στις 18.30, στο Mamisio (Βαλαωρίτου 19, 2ος όροφος) και κοινοποιούμε τις λέξεις που έγραψαν νέοι άνθρωποι της πόλης, είναι ο δικός μας τρόπος να αντισταθούμε σε όλα αυτά που μας κρατούν πίσω.

Τέλλος Φίλης

Πιστεύουμε ότι η πιο επείγουσα ανάγκη είναι να δοθεί βήμα στο λόγο των νέων για να χτιστεί μια σύγχρονη μυθολογία πολιτισμού, μόνη ικανή να μας κρατήσει σε ένα επίπεδο αξιών, όταν τα πάντα καταρρέουν.

Ζητάμε από νέους ανθρώπους να μας εμπιστευτούν τις λέξεις τους, να κοινοποιήσουν τα κείμενά τους, ανάμεσα σε ζωντανό κοινό, όμοιο και διαφορετικό, να συζητήσουν για αυτές, να ακούσουν και να ακουστούν. Να δημιουργήσουν. Να τολμήσουν. Να δηλώσουν «παρών» σε ένα τοπίο που γεμίζει όλο και περισσότερο με σιωπηλές απουσίες.

Γιατί η Τέχνη της Ποίησης, δεν είναι εύκολη, απαιτεί πολύ πίστη και προσπάθεια, αλλά σε ανταμείβει όταν γυμνή προβάλει μπροστά σου, δείχνοντας ποιο είναι το ουσιαστικό που οφείλεις να επιλέξεις, για να διεκδικήσεις θέση στον κόσμο του αύριο.

Αν γράφεις, στείλε δείγμα της δουλειάς σου και τα στοιχεία επικοινωνίας σου στο tellos@otenet.gr, γίνε μέλος στο group του facebook : Η ποίηση γυμνή, διάδωσέ το στους φίλους σου, γίνε μέλος σε μια κίνηση πολιτισμού που αντιστέκεται με όπλο τις λέξεις.

Η ΠΟΙΗΣΗ ΓΥΜΝΗ
Κάθε Τετάρτη στις 6.30 μμ στο Mamisio (Βαλαωρίτου 19, 2ος όροφος)

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στις 6.30μ.μ. στο Mamisio:
Σωτήρης Γάκος
Γωγώ Γιανναδάκη
Ειρήνη Ιωαννίδου
& η Μαρία

Με την αιγίδα των:
ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ
CLIP ART RADIO
PARALLAXI
ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ
SEVEN FILM GALLERY

Και την υποστήριξη των :
BIBLIOTEQUE
INTELLECTUM
ΝΤΟΥέΝΤΕ
T-BAR