Il progetto Bottiglia | H ιστορία των μπουκαλιών με τα φερμουάρ!

Μαρία-Άννα Τανάγια

Ένα μπουκάλι που πλέον δεν ανοίγει με φελλό, αλλά με… φερμουάρ. Η πρωτοτυπία συναντά την έμπνευση και το αποτέλεσμα αγκαλιάζεται από minimal αισθητική. Η Ιωάννα Υποδηματοπούλου, το κορίτσι που κρύβεται πίσω από το brand “Il Progetto Bottiglia” μας μιλά για το πώς άρχισε, πώς προχωρά αλλά και για το πώς εμπνέεται από το επάγγελμά της.

Μαρία-Άννα Τανάγια

Το brand ξεκίνησε επίσημα στις 7 Οκτωβρίου 2015. Ωστόσο, η ιδέα ήρθε ξαφνικά μέσα στο καλοκαίρι  με αφορμή τις συζητήσεις με διαφορετικούς ανθρώπους που εκτιμώ από αντιθετικούς χώρους στους οποίους κινούμαι.

Ως Ιωάννα, τα τελευταία χρόνια δημιουργώ κοσμήματα. Αυτή ήταν η αφορμή για να γνωρίσω καλλιτέχνες οι οποίοι με τη σειρά τους μου έδωσαν έμπνευση για να φράσω σήμερα να κρατάω την ιδέα μου στα χέρια μου.

Έχω σπουδάσει τεχνολόγος γεωπόνος με ειδικότητα στο αμπέλι και μια ακόμα σχολή γευσιγνωσίας οίνου ή αλλιώς sommelier. Τα τελευταία χρόνια μιλάω, κοιτάζω, δοκιμάζω, σχεδιάζω, παρουσιάζω, γράφω, κουβαλάω, πουλάω κανονικά μπουκάλια κρασιού και νομίζω πως ήρθε η ώρα να τα κάνω όλα αυτά για το δικό μου μπουκάλι που είναι κάπως διαφορετικό.

12239517_764024483744430_7535482650380565532_n

Il Progetto Bottiglia: Επέλεξα το συγκεκριμένο όνομα διότι  αγαπάω τα ιταλικά ως γλώσσα. Ήθελα κάτι διαφορετικό για όνομα όνομα και όχι αγγλικό. Λατρεύω την απλότητα και κυρίως τα στρόγγυλα λογότυπα. Φυσικά πάνω απ’ όλα, λατρεύω  το σχήμα του μπουκαλιού, γι’ αυτό και το όλο concept μου στηρίζεται σ’ αυτό.

Τα  πρώτα κομμάτια που δημιούργησα είναι 100 μικρά τσαντάκια σε μορφή μπουκαλιού με ύψος 24 εκατοστά. Πρόκειται για  ένα πρακτικό τσαντάκι για να έχεις διάφορα μικρά αντικείμενα της καθημερινότητά σου συγκεντρωμένα κάπου. Χρησιμοποιείται ως νεσεσέρ, αλλά και μικρή τσάντα.

Το σκεπτικό μου είναι πως κάθε χρόνο, άνθρωποι που εκτιμούν το χειροποίητο και σπάνιο θα μπορούν να έχουν ένα από τα λίγα κομμάτια που θα βγάζω. Κάθε χρόνο θα διαλέγω μια φιάλη, με δική μου ετικέτα κανονικά η οποία θα κυκλοφορεί σε  έως 100 κομμάτια.  Είναι ωραίο να ξέρω πως μέσα σ’ όλο τον  κόσμο μόνο 100 άνθρωποι θα έχουν κάτι δικό μου.

Όλες οι στιγμές  που έχω ζήσει -από τη στιγμή της σύλληψης της ιδέας έως τη στιγμή που κράτησα την πρώτη τσάντα στα χέρια μου- είναι εξίσου σημαντικές για εμένα! Αγαπάω την δουλειά μου, διαλέγω να κάνω συνεργασίες μόνο μ’ όσους  εκτιμώ, με ανθρώπους που  έχουν άποψη και στυλ. Με όσους θέλουν να κρατούν ένα κομμάτι της φαντασίας μου και το εκτιμούν ανάλογα.   Κάθε φορά που βλέπω άτομα να έχουν το τσαντάκι σε μορφή μπύρας αυτή την φορά στα χέρια τους γεμίζω όμορφα συναισθήματα και παίρνω κουράγιο!

logo-outlines

Ο λόγος που ήθελα να μάθω να κάνω τσάντες είναι ότι προσωπικά δεν μπορώ να κρατήσω όλα τα υφάσματα. Προτιμώ τις βαμβακερές και μαλακές επιφάνειες για να δημιουργήσω. Το βαμβάκι και το καραβόπανο είναι τα αγαπημένα μου:  πάντα με αυτά τα υλικά φαντάζομαι πρώτα τις δημιουργίες μου και μετά βλέπω τι άλλες εναλλακτικές έχω.

Τα τσαντάκι σε μορφή μπύρας  “Il progetto botigglia” μπορείτε να το βρείτε στο Facebook, στο Instagram και στο κατάστημα “La senorita mia” στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά μπορείτε να μου στείλετε εισερχόμενο μήνυμα για ό,τι απορία έχετε. Θα χαρώ να τα πούμε διαδικτυακά!

12294777_769876526492559_7494430036180089627_n