Inceptive: Έκθεση φωτογραφίας της Έφης Παναγούλα στο TOMS & παράλληλες εκδηλώσεις

Η ταυτότητα, η ύπαρξη και η σύνδεση σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, αποτελούν κάποια από τα βασικά θέματα που εξερευνά μέσα από τη δουλειά της ως photographic artist η Έφη Παναγούλα. Εντάσσοντας την ίδια -ως άνθρωπο και γυναίκα- στο φωτογραφικό κάδρο, πέρα από τον συμβολισμό της ίδιας της κίνησης, δίνει το έναυσμα για μια άμεση επικοινωνία ανάμεσα σε αυτή και το κοινό της.

Από την Τετάρτη 4 Μαρτίου και για μία ολόκληρη εβδομάδα (έως τις 11.03), η νέα της δουλειά με τίτλο Inceptive θα δίνει το «παρών» στο χώρο του TOMS, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Η θεματική της νέας έκθεσης παραμένει πιστή στη μέχρι τώρα δουλειά της. Η Ύπαρξη, η Ταυτότητα, η Ζωή και η Γέννηση ως ξεκινήματα εξερεύνησης προς την “απαρχή” μας και σύνδεσης με τον εσωτερικό μας κόσμο, εκφράζονται μέσα από τα βασικά στοιχεία του σώματος και των καρπών, σε μια σειρά συνθέσεων σε καθαρό φόντο.

Η ανάγκη της ένωσης ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο-ύπαρξη, αποτυπώνεται συγχρόνως και μέσα από την αίσθηση του performance, ανοίγοντας έτσι έναν διάλογο, μεταξύ της φύσης/φυσικότητας και του θεατή. Εικόνες που μπορούν να γίνουν άγκυρες ελεύθερης ανάγνωσης, και στη συνέχεια να εμπνεύσουν άλλες γυναίκες (και μη) να μιλήσουν, να θυμηθούν, να εκφράσουν, να δημιουργήσουν, ν’ αναζητήσουν.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

7 Μαρτίου, 19:00 | Body Shaming Workshop by She & He

Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης εντάσσεται και το workshop που θα πραγματοποιηθεί από τον οργανισμό She & He το απόγευμα του Σαββάτου 7 Μαρτίου στις 19:00 στον χώρο της έκθεσης. Με αφετηρία το body shaming -ένα φαινόμενο που παρατηρείται αρκετά έντονα τα τελευταία χρόνια- και έμπνευση μία από τις φωτογραφίες της έκθεσης που θα επιλέξουν, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να γράψουν ένα σύντομο σχετικό κείμενο, που μπορούν να μοιραστούν στη συνέχεια στα social media, έτσι ώστε η δημιουργία τους να έχει περισσότερο αντίκτυπο.

Οι She & He, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, προσφέρουν μέσα από τις δράσεις τους -όπως τη σειρά δωρεάν trainings με τίτλο “Empowering Her”- τις δεξιότητες εκείνες που μπορούν να βοηθήσουν νέες κοπέλες στην επαγγελματική τους πορεία, κάνοντας πιο προσιτή την εκπαίδευση στην ισότητα φύλων.

7 Μαρτίου, 21:30 | See – thru Party

DJ set by Elena Angelidou  & Performance by Updot

Πάρτι: Η συγκέντρωση ανθρώπων που έχουν προσκληθεί από έναν οικοδεσπότη για κοινωνικοποίηση, συνομιλία ή αναψυχή.

Στα πάρτι συνήθως έχει φαγητά και ποτά, συχνά υπάρχει μουσική και χορός.

Στα πάρτι συνήθως περνάς καλά.

Στα πάρτι συνήθως φοράς τα καλά σου.

Στα πάρτι συνήθως είσαι στα high σου.

Στα πάρτι συνήθως φλερτάρεις.

Στα πάρτι συνήθως.

Μια performance για τα «φορεμένα» συνήθως, από την ομάδα Updot, θα είναι κομμάτι του Seethru Party το βράδυ του Σαββάτου 7 Μαρτίου στον χώρο του TOMS, στα πλαίσια της Inceptive. Τα κορίτσια της ομάδας θα βρεθούν ανάμεσα στους υπόλοιπους καλεσμένους στον χώρο της έκθεσης, μετατρέποντάς τον για μια νύχτα σε μια σκηνή αλληλεπίδρασης και εκπλήξεων, με μουσικές επιλογές από τη DJ Elena Angelidou.

Updot: Εννιά γυναίκες, ισάριθμα διαφορετικά backgrounds, ένα κοινό ενδιαφέρον για την contemporary performance. Αυτό που συν-κινεί τις Updot είναι η μίξη των των τεχνών, με επίκεντρο το σώμα και με μόνα εργαλεία τις τέχνες και την ενέργειά τους. Έμπνευσή τους, η σύγχρονη πραγματικότητα, οι προβληματισμοί και τις σκέψεις τους γύρω από τον κόσμο. Δίνοντας έμφαση στον αυτοσχεδιασμό, τον πειραματισμό, τη συλλογικότητα και την πηγαία έκφραση, βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους να διηγηθούν ιστορίες.

Elena Angelidou: “Η ζωή είναι ωραία και είναι και μικρή”, αυτό είναι το καθημερινό της μότο και είναι η Φρίντα Κάλο, η Ίντιρα Γκάντι ή αν θες απλά η αγαπημένη ραδιοφωνική παραγωγός Έλενα Αγγελίδου που λατρεύει να δημιουργεί ψυχωμένες ερτζιανές αποδράσεις. Τα βράδια θα την συναντήσεις σε γνωστά στέκια της πόλης, φεστιβάλ ή events να μιξάρει jazzy, bossa, soul, funky & ethnic ήχους, ακόμη και να δημιουργεί βραδιές έκπληξη ανάλογα με τα vibes του κόσμου και  με την πρώτη ευκαιρία ως αμετανόητη Globetrotter ταξιδεύει στην άκρη του κόσμου φωτογραφίζοντας μικρές, κρυφές ιστορίες του πλανήτη.

Marianna says: «Μπες στην ιστοσελίδα της Έφης Παναγούλα εδώ»