Madame Shou Shou | Θα το δέσεις…φιόγκο!

Μαρία-Άννα Τανάγια

Κατάφερε να κάνει trademark της το φιόγκο, να ταξιδέψει στις καλοκαιρινές βαλίτσες των κοριτσιών, να κυκλοφορήσει σε νησιά και να μας φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά που πετυχαίνουμε φωτογραφία με τις δημιουργίες της στο timeline μας στο Facebook. Το σημαντικότερο; Μας υπενθύμισε τη girly πλευρά του εαυτού μας,  πού είχε τρυπώσει ανάμεσα σε υποχρεώσεις και πολύωρα meetings. Η Madame Shou Shou, κατά κόσμον, Ελίνα Κορδαλή είναι αναμφισβήτητα η πιο πολυσυζητημένη σχεδιάστρια της σεζόν. Κουβεντιάσαμε μαζί της για φιόγκους κι άλλα…κοριτσίστικα!

Μαρία-Άννα Τανάγια

Ποιο ήταν το πρώτο ρούχο που σχεδίασες σε ηλικία 17 ετών;

To πρώτο ρούχο που σχεδίασα ήταν μια άσπρη μπλούζα cotton, που είχε πίσω στην πλάτη μια τρύπα και γύρω-γύρω ραμμένα λουλουδάκια.

Πόσο σημαντικές θεωρείτε τις σπουδές σου και πόσο βοήθησαν για να εξελίξεις το ταλέντο σας;

Tις θεωρώ πολύ σημαντικές, το Marangoni είναι πολύ καλό πανεπιστήμιο με πολλά projects καθημερινά, τα οποία χρησιμοποιώ ακόμα και τώρα σε κάθε collection.

Πώς προέκυψε ο πρώτος φιόγκος; Ποιο ήταν το πρώτο ρούχο που τον «υποδέχτηκε» και ποια το έχει στην κατοχή της;

Ο πρώτος φιόγκος ήταν σε ένα βελούδινο κόκκινο σακάκι, το ποιο δε θέλησα να πουλήσω ποτέ και ακόμα ανήκει σε μένα.

Πώς φαντάζεσαι τη «madame shoushou»; Πώς θα την περιέγραφες σε μια φίλη σας;

Τη φαντάζομαι μελαχρινή με λεπτά χαρακτηριστικά,  με πλεξούδες στα μαλλιά, λιγο bohem, γλυκιά, απαιτητική και πολύ ρομαντική.

Ακούς μουσική όταν σχεδιάζεις κι αν ναι τι προτιμάς συνήθως;

Η αλήθεια είναι ότι επειδή όταν αρχίζω να σχεδιάζω μου παίρνει αρκετές ώρες, επιλέγω να ακούω τον σταθμό «Εν λευκώ», που δεν χρειάζεται να τον ανανεώνω!

Ποιον σχεδιαστή «ζηλεύεις» παράφορα;

Τον Paul Smith, μου αρέσει πολύ πως δένει διαφορετικά patterns και άλλα είδη υφασμάτων.

Ποιο ήταν το πιο ενθαρρυντικό comment που έλαβες ποτέ στο Facebook;

Η αλήθεια είναι ότι λαμβάνω πολλά μηνύματα καθημερινά και ένα από αυτά έλεγε: «βλέποντας τη δουλειά σου αρχίζω πάλι να έχω ελπίδα για την ελληνική οικονομία μέσω της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των νέων».

Ποια στιγμή συνειδητοποίησες πως η σειρά σου έχει θεαματική απήχηση;

Όταν άρχισαν να επικοινωνούν μαζί μου καταστήματα από το εξωτερικό (από Αυστραλία μέχρι Καναδά) και να ζητούν την collection.

Ποια διάσημη (εν ζωή ή μη) θα ήθελες να φορά ένα από τα φορέματα της τελευταίας σου συλλογής;

Μου αρέσει πολύ το στυλ της Vanessa Paradis και θα ήταν μεγάλη μου τιμή αν φορούσε ένα από τα φορέματα μου.

Πόσο εύκολο είναι –ειδικά σε μια περίοδο κρίσης- για μια σχεδιάστρια να σκέφτεται και επιχειρηματικά; Αυτό δυσκολεύει το «δημιουργικό κομμάτι»;

Σίγουρα το δυσκολεύει, σε βγάζει από το δημιουργικό σου κόσμο, γι’ αυτό και επιλέγω τα κατάλληλα άτομα, τα οποία ασχολούνται με τα οικονομικά και τα επαγγελματικά ζητήματα.

Marianna says: «Τις Madame ShouShou δημιουργίες, καθώς και τα σημεία διάθεσης μπορείς να τα δεις στο Fan Page της, καθώς και στην ιστοσελίδα της»