Ναταλία Λαμπροπούλου | Συνέντευξη με τη δημιουργό του καναλιού Natalie’s Cozyland

Μαρία-Άννα Τανάγια

Με βρήκε εκείνη πρώτη και θέλησε να μοιραστεί την ιστορία της στο publiSHIT. Έτσι, ανακάλυψα κι εγώ τη μαγική της νεραϊδοχώρα, γεμάτη από δημιουργικά videos. Το κανάλι της στο YouTube “Natalie’s Cozyland”, άλλωστε, κάνει όλα τα DIY projects να φαίνονται εύκολα και εφικτά. Κι αν δεν το έχεις και πολύ με τις κατασκευές όπως εγώ, μη μου ανησυχείς. Έχουμε τη Ναταλία Λαμπροπούλου να μας κινητοποιήσει και να μας εμπνεύσει!

Μαρία-Άννα Τανάγια

Θα ήθελα να θυμηθείς τη μέρα που πήρες απόφαση να δημιουργήσεις το δικό σου κανάλι στο Youtube.
Νομίζω ότι ήταν κάπου στον Απρίλη του 2017. Το δούλευα λίγο καιρό πριν στο μυαλό μου αλλά δεν το έπαιρνα απόφαση! Η απόφαση ήρθε ουσιαστικά με το πρώτο γύρισμα (για να μην πω με την πρώτη δημοσίευση βίντεο). Μία Κυριακή που ήμουν σπίτι έστησα την κάμερα και ξεκίνησα. Είναι γοητευτικό να έχεις το δικό σου κανάλι ακόμα και αν είναι ένα μικρό κανάλι.
Η απόφαση της θεματολογίας ήταν το εύκολο κομμάτι! Μάλλον από τη θεματολογία ξεκίνησε και η επιθυμία να γίνει αυτό το κανάλι! Ήθελα να συνδυάσω τις σπουδές μου στην αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου αλλά και την αγάπη για τις κατασκευές με τις σπουδές κινηματογράφου και έτσι προέκυψε η Natalie’s Cozyland! Ξεκίνησε κυρίως με κατασκευές και διακόσμηση, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν τα μαγειρέματα! Στην πορεία, θέλω ν’ ανοίξω περισσότερο τη θεματολογία και να μιλήσω για ό,τι μπορεί να κάνει τη ζωή μας περισσότερο cozy, κυρίως στο σπίτι βέβαια! Νομίζω ότι από την αρχή το είχα κάπως έτσι στο μυαλό μου, απλώς έπεσε το βάρος περισσότερο στις κατασκευές.

Συστήνεσαι σε μία παρέα και αναφέρεσαι στο κανάλι σου. Πώς το περιγράφεις σε κάποιον που δεν τον γνωρίζει;
Θα το σύστηνα ως ένα κανάλι με κατασκευές, διακόσμηση, μαγειρέματα και πολλά χρώματα. Σιγά-σιγά θα εμπλουτιστεί με ό,τι άλλο μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο cozy! Θα προστεθούν προτάσεις για ταινίες, σειρές, περιποίηση! Τέλος, θα έλεγα ότι είναι ένα μικρό κανάλι αλλά μπορείτε να κάνετε subscribe για να το βοηθήσετε να μεγαλώσει και να εμπλουτιστεί!

Πώς επιλέγεις θέματα για τα videos σου;
Προσπαθώ γενικά να φτιάχνω πράγματα που τα θέλω για εμένα και μου είναι χρήσιμα. Βέβαια, προστίθενται κάποια εποχιακά θέματα Π.χ. Τα ζωγραφιστά καπέλα λόγω του καλοκαιριού, τα σχολικά είδη στην αρχή της σχολικής χρονιάς, τα χριστουγεννιάτικα κ.τ.λ.

Το πρώτο μου θέμα (πώς να κάνετε μία σύνθεση από πίνακες στον τοίχο σας) το διάλεξα επειδή ήθελα πραγματικά να κρεμάσω τους πίνακες μου στον τοίχο και χρειαζόμουν ένα κίνητρο για να το κάνω! Είχα μετακομίσει σχετικά πρόσφατα και οι καημένοι ήταν πάνω στη βιβλιοθήκη, καθώς δεν το έπαιρνα απόφαση να τους κρεμάσω. Λίγο η αναβλητικότητα, λίγο ο δισταγμός μήπως δεν πετύχει η σύνθεση. Όταν κάνω κάτι για το κανάλι το προσέχω ιδιαίτερα και δεσμεύομαι να το τελειώσω! Αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος που αποφάσισα να το ξεκινήσω! Νομίζω ότι αν δεν είχα κάνει εκείνο το βίντεο οι πίνακες θα ήταν ακόμα πάνω στη βιβλιοθήκη.

Το δεύτερο θέμα ήταν το φωτιστικό από παπιέ-μασέ το οποίο επίσης έγινε γιατί χρειαζόμουν φωτιστικό! Ουσιαστικά δηλαδή μετέτρεψα τις ανάγκες μου σε βίντεο!


Φυσικά επηρεάζομαι και από την επικαιρότητα όπως στο πρώτο βίντεο του 2018 «πώς να φτιάξετε μία τσάντα από σακούλες» όπου μετά τη χρέωση της πλαστικής σακούλας φτιάχνω μία επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα.

 

Από πού εμπνέεσαι;

Η βασική έμπνευση ξεκινάει από το σπίτι! Ειδικά για όσους ανθρώπους περνάνε πολύ χρόνο στο σπίτι είναι πολύ σημαντικό να έχουν έναν όμορφο «cozy» χώρο με πράγματα που τους αρέσουν! Το κακό είναι ότι πολλές φορές κάνουμε το λάθος και παραμελούμε το σπίτι μας φροντίζοντας περισσότερο και ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα στην εξωτερική μας εμφάνιση (ρούχα, μακιγιάζ, ό,τι δηλαδή φαίνεται πρώτα στους έξω). Αυτό όμως είναι κακό για τη δική μας ψυχολογία. Εννοείται πως και η εξωτερική μας εμφάνιση είναι σημαντική και μας φτιάχνει τη διάθεση αλλά είναι κρίμα να παραμελούμε και τον προσωπικό μας χώρο.

Επίσης, εμπνέομαι πολύ από τα χρώματα και τα παραμύθια, μου αρέσει πάντα αυτά που φτιάχνω να έχουν μία δόση μαγείας. Αγαπημένα θέματα θα έλεγα ότι είναι οι κατασκευές που μπορούμε να φτιάξουμε και με παιδιά και να περάσουμε έτσι ποιοτικό χρόνο μαζί!


Ποιο είναι το πιο συγκινητικό σχόλιο που έλαβες ποτέ;

Ήταν ένα πραγματικά συγκινητικό σχόλιο που έλαβα πρόσφατα και μάλιστα σε μία στιγμή απογοήτευσης και ενώ σκεφτόμουν ότι οι συνδρομητές δεν αυξάνονται, τα views πάνε χάλια και λες και ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να με ανεβάσει! Ήταν από μία κοπέλα που μου έγραψε ότι παρακολουθούσε τα καθημερινά vlogmas μου σε μια δύσκολη για εκείνη περίοδο και τα ευχαριστιόταν πολύ καθώς και το πόσο της αρέσει η αισθητική του καναλιού και η ευγένειά μου! Μπορεί να είναι λίγο κλισέ αλλά πραγματικά τα σχόλια είναι πολύ ενθαρρυντικά ειδικά από ανθρώπους που δεν γνωρίζεις και βοηθούν πολύ στο να συνεχίζεις και να νιώθεις ότι όντως κάποιοι – εκτός από τους φίλους σου – σε παρακολουθούν!

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σου βίντεο;

Φυσικά το καθένα μου έχει δώσει κάτι και δε νομίζω ότι μπορώ να ξεχωρίσω ένα. Σίγουρα αγαπώ ιδιαίτερα το πρώτο μου βίντεο (πώς να κάνετε μία σύνθεση από πίνακες στον τοίχο/gallery wall) αν και γελάω με τον εαυτό μου όταν το ξαναβλέπω – πόση αμηχανία! – αλλά ήταν η αρχή και δεν μπορώ να μην το έχω σε μια ξεχωριστή θέση!


Θυμάσαι κάποια περίεργη στιγμή κατά τη διάρκεια γυρισμάτων;

Εννοείται υπάρχουν πολλές αστείες και περίεργες στιγμές που κόβονται στο μοντάζ! Σαρδάμ, γέλια, το ροχαλητό του σκύλου, άκυροι θόρυβοι, ο φίλος μου που με κοροϊδεύει συνέχεια και άλλα πολλά! Στο βίντεο με τα καπέλα έχω βάλει στο τέλος λίγες αστείες στιγμές!

Μοντάρεις μόνη σου τα βίντεο; Πόσες ώρες χρειάζεσαι για γυρίσματα/μοντάζ;

Nαι, μόνη μου! Ευτυχώς όσο περνάει ο καιρός γίνομαι και πιο γρήγορη γιατί πλέον θέλω να βγάζω ένα επεισόδιο την εβδομάδα! Ευτυχώς επίσης έχω φώτα εδώ και κάποιο καιρό οπότε δεν περιορίζομαι σε γύρισμα μόνο τις πρωινές ώρες. Η αλήθεια είναι πάντως ότι χρειάζεται αρκετό χρόνο η όλη διαδικασία. Νομίζω χρειάζομαι 3 μέρες για το κάθε βίντεο αν όλα πάνε καλά γιατί αν έχω απρόοπτα ο χρόνος αυξάνεται.

Ποια είναι η κύρια δουλειά σου και πώς καταφέρνεις να τα συνδυάζεις;

Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάποια σταθερή δουλειά. Μέχρι πριν λίγο καιρό δούλευα ως παραγωγός στο θέατρο. Επίσης ασχολούμαι με τη σκηνοθεσία ταινιών, έχω σκηνοθετήσει τρεις ταινίες μικρού μήκους και σιγά-σιγά ολοκληρώνουμε την πρώτη μεγάλου μήκους μας. Αναγκαστικά πάντα κάτι μένει πίσω, ανάλογα με τις προτεραιότητες της κάθε περιόδου, γι’ αυτό και μπορεί να έκανα 2-3 εβδομάδες να ανεβάσω βίντεο. Μία λύση για αυτό είναι να προετοιμάζει κανείς 2-3 βίντεο μαζί όταν έχει αρκετό χρόνο και να τα ανεβάζει ανά εβδομάδα, αλλά εγώ δεν το έχω καταφέρει ακόμα!

Ξέρω ότι σχεδιάζεις και δημιουργείς δικά σου κοσμήματα. Συνεχίζεις μ’ αυτήν την ενασχόληση;

Η αλήθεια είναι ότι το YouTube μου τρώει τον περισσότερο χρόνο και τον τελευταίο καιρό έχω βγάλει πολύ λίγα σχέδια κοσμημάτων. Σιγά-σιγά θέλω ν’ αφοσιωθώ στα illustrations μου τα οποία με εκφράζουν πολύ περισσότερο καθώς είναι πιο προσωπική δουλειά. Θα ήθελα να βγάζω κάποιες λίγες ιδιαίτερες συλλογές κοσμημάτων, όπως αυτή με τα Μάτια (η αγαπημένη μου έως τώρα) που έβγαλα το προηγούμενο καλοκαίρι και συνδύαζε τη ζωγραφική με το κόσμημα!


Ποια είναι τα αγαπημένα σου κανάλια που παρακολουθείς ανελλιπώς;

Η αλήθεια είναι ότι πριν ασχοληθώ με το YouTube δεν έβλεπα και πολύ. Δεν είχα ιδέα τι συμβαίνει εκεί μέσα. Ξεκίνησα να βλέπω περισσότερο όταν σκέφτηκα να κάνω κάτι δικό μου. Μου άρεσαν πολύ δύο κορίτσια από Αμερική οι –The sorry girls– που φτιάχνουν κατασκευές και είναι πολύ γλυκές, επίσης η Shameless Maya η οποία λέει και σημαντικά τεχνικά tips. Πλέον βλέπω πολύ περισσότερο φυσικά χωρίς όμως να παρακολουθώ κάποιον/α ανελλιπώς λόγω έλλειψης χρόνου κυρίως.

 

Τι σχέδια έχεις για το κανάλι σου; Πώς φαντάζεσαι το μέλλον του;

Σίγουρα θα ήθελα το κανάλι να δίνει έμπνευση σε άλλους ανθρώπους (αλλά και σ’ εμένα!) να κάνουν κατασκευές, να έχουν μια περισσότερο cozy life, να περνάνε δημιουργικά το χρόνο τους!
Επίσης, θα ήθελα να αυξηθεί ο αριθμός των βίντεό μου και να έχει ο/η θεατής να δει αρκετά από κάθε κατηγορία (και να προσθέσω και τις υπόλοιπες cozy κατηγορίες). Εννοείται πως θα ήθελα να αυξηθεί ο αριθμός των subscribers, τα views και να καταφέρω ν’ ανεβάζω κάθε εβδομάδα ένα βίντεο που να με ικανοποιεί, να είναι όμορφο και να ευχαριστεί τους συνδρομητές μου!


Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει ν’ ασχοληθεί με το Youtube; Τι θα πρέπει να κάνει για να ξεχωρίσει;

Θα πρέπει να εστιάσει σε κάτι που να γνωρίζει καλά, να το αγαπάει πολύ, να ενδιαφέρει πρώτα τον/την ίδιο/α και φυσικά να έχει νόημα να το μοιραστεί με τον κόσμο. Να φροντίζει τα social media του/της (facebook, instagram, twitter) και ν’ ανεβάζει συχνά βίντεο! Να δημιουργεί βέβαια ενδιαφέρον περιεχόμενο και να έχει πολλή-πολλή υπομονή!

Marianna says: «Αν θέλεις να μοιραστείς κι εσύ την ιστορία για το δικό σου project ή να μου προτείνεις θέματα για το περιοδικό, πέρνα μία βόλτα απ’ την Αίθουσα Σύνταξης».