Sophie’s treats | Chocolate fondants

Σοφία Λαμπριανίδου

Τώρα μάλιστα… Αυτοί σου έλειπαν! Καθόσουν όμορφα-όμορφα στον καναπέ σου κι έβλεπες τον Σουλεϊμάν το Μεγαλοπρεπή και ξαφνικά ντριιιιιιιιιν το κουδούνι. Τα ξαδέρφια σου που είχες να δεις από πρόπερσι, έφαγαν στο καινούριο χιπ ταβερνείο της γειτονιάς σου κι είπαν να σου κάνουν σουρπράιζ. Τι να σου κάνω, ας είχες σβήσει τα φώτα, να μην βλέπανε ότι είσαι σπίτι.

Σοφία Λαμπριανίδου

Τέλος πάντων, φόρα το ευγενικό σου χαμόγελο και πες τους ότι μέχρι να βγάλουν τα πανωφόρια σου θα πεταχτείς μέχρι την κουζίνα να ετοιμάσεις κάτι γρήγορο. Όσο πιο γρήγορα τους τρατάρεις, τόσο πιο γρήγορα θα τους ξεφορτωθείς…

Γρήγορα! Βγάλε από το ψυγείο:

3 αυγά
50 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη (+ λίγο για τα φορμάκια)

κι από το ντουλάπι:

100 γρ κουβερτούρα υγείας
80 γρ ζάχαρη
2 κουτ. σούπας αλεύρι (+ λίγο για τα φορμάκια)

Α ναι… Βγάλε και 6 φορμάκια της κρεμ καραμελέ. Φόρα την ποδιά και ξεκίνα.

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Δεν είμαστε για να χάνουμε χρόνο!

2. Σε ένα γυάλινο μπολ, ρίξε τα 100 γρ. κουβερτούρας και το βούτυρο και λιώσ’ τα στο φούρνο μικροκυμάτων στα 500W για δύο λεπτά ή σε μπεν μαρί. Ανακάτευε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μην ξεχαστείς και σου κολλήσει, γιατί θα πρέπει να τα κάνεις από την αρχή. Ένα γλυκό είπαμε να τους κεράσουμε, όχι πρωινό.

3. Πέτα μέσα στο μείγμα τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι και ανακάτεψε καλά με ένα πιρούνι. Βγάλε τα νεύρα σου στο μείγμα, μην το σκιάζεσαι.

4. Βουτύρωσε και αλεύρωσε 6 ατομικά φορμάκια και γέμισέ τα με το μείγμα μέχρι μερικά χιλιοστά κάτω από το χείλος του σκεύους, γιατί θα φουσκώσει και θα σου κάνει τον φούρνο χάλια και τότε είναι που δε θα δεις το τέλος του επεισοδίου του Σουλεϊμάν…

5. Βγάλε από το ντουλάπι το κονιάκ και πιες ένα σφηνάκι. Θα περάσει κι αυτό, πού θα πάει;

6. Βάλ’ τα στο φούρνο και βάλε το χρονόμετρο στο κινητό σου στα 10 λεπτά. Πήγαινε να δεις τι κάνουν οι απρόσκλητοι μουσαφίρηδες. Κάνε πως τους ακούς όσο βλέπεις τη συνέχεια του Σουλεϊμάν.

7. Όταν αρχίσει να χτυπάει το κινητό σου πήγαινε να τα βγάλεις από το φούρνο – αν πέσεις πάνω στο διάλλειμα για διαφημίσεις έχει καλώς, αλλιώς, σόρρυ, αλλά πρέπει για άλλη μια φορά να διακόψεις τον Σουλεϊμάν, γιατί αν δεν τον διακόψεις τα fondants θα παραψηθούν και θα γίνουν κανονικά κέικ, και δεν το θέλουμε αυτό, έτσι δεν είναι; Θα δεις να ξεφουσκώνουν λίγο στο κέντρο. Μη μου πανικοβληθείς! Έτσι πρέπει να γίνει. Περίμενε λιγάκι να κρυώσουν και ξεφόρμαρέ τα. Βάλε το καθένα σε ένα πιατάκι και πασπάλισέ τα με λίγη άχνη. Μεγάλη η χάρη τους να τους περιποιείσαι έτσι…

8. Σέρβιρέ τους τα fondants με κουταλάκια. Θα πρέπει να είναι σαν κέικ απ’έξω και υγρά μέσα. Τρώγονται ζεστά, πες τους, πρέπει να τα φάνε γρήγορα! Όταν γλύψουν τα πιάτα τους, ξεκίνα να χασμουριέσαι. Και παρακάλα να πιάσουν το υπονοούμενο.

9. Όταν ξεκουμπιστούν πάρε μπροστά σου όσα fondants περίσσεψαν και δως τους να καταλάβουν! Ξεκινάνε και τα Μαύρα Μεσάνυχτα…

Marianna says: «Η Sophie’s treats Σοφία Λαμπριανίδου μαγειρεύει τόσο καλά όσο γράφει! Θα το διαπιστώσεις διαβάζοντας τις υπόλοιπες πρωτότυπες συνταγές της εδώ» !