Sophie’s treats | Κέικ Σοκολατένιο νηστίσιμο

Σοφία Λαμπριανίδου

Χριστούγεννα έρχονται. Μέρες άγιες. Μήπως να κάνεις νηστεία ρε άσωτο πλάσμα; Ποτέ δεν ξέρεις, ο Θεός είναι μεγάλος, μπορεί να συγχωρέσει ακόμη κι εσένα!

Σοφία Λαμπριανίδου

 

Αλλά επειδή σε ξέρω και δεν την αντέχεις την πολλή τη στέρηση, αυτή είναι μια συνταγή για να κάνεις νηστίσιμο κέικ σοκολάτας αν νηστεύεις ή αν δεν νηστεύεις, αλλά είσαι vegan ή vegetarian ή/και fan της πιο υγιεινής διατροφής ή/και σου αρέσει το κέικ σοκολάτας ή/ και θέλεις να βάλεις τα γυαλιά στη γιαγιά σου που νομίζει ότι μόνο αυτή ξέρει να ψήνει κέικ. Ή αν είσαι τεμπέλης… Τεμπέλης είσαι, ε; Το’ξερα!

Υλικά

2 φλ ζάχαρη
3 φλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. σόδα (ή 2 κ.γ. αν το αλεύρι είναι ντροπαλό και δεν φουσκώνει μόνο του)
10 κ.σ. καλαμποκέλαιο
2 κ.σ. ξύδι
ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
2 φλ νερό χλιαρό
λίγο καλαμποκέλαιο για τη φόρμα
ζάχαρη άχνη

Κάνε το σταυρό σου και ξεκινάμε!

* Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Είναι λίγο δύσκολο, αλλά θα τα καταφέρεις, πιστεύω στις ικανότητές σου!

* Προσθέτουμε το ξύδι, το καλαμποκέλαιο και το νερό και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Ξέρω, σε ζορίζω, αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!

* Λαδώνουμε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ. Έλα, κουράγιο!

* Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα μέχρι να γεμίσει κατά τα ¾. Σχεδόν τελειώσαμε, μην τα παρατάς τώρα!

* Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις περίπου για 50 λεπτά. Είναι αρκετός χρόνος. Και έχεις κουραστεί τόσο πολύ! Άσε που έχεις και ένα ολάκερο σκεύος ΚΑΙ ένα κουτάλι να πλύνεις. Έλα εντάξει, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις (πάλι) αναρρωτική αύριο. Βάλε ένα κονιακάκι και κάτσε στην πολυθρόνα στο σαλόνι να χαλαρώσεις μέχρι να μοσχομυρίσει το σπίτι!

* Αν μυρίσει καμένο μάλλον παραχαλάρωσες. Πήγαινε στο πρώτο βήμα και ξανακάν’ το όλο από την αρχή.

* Όταν σκάσει από πάνω είναι έτοιμο. Δεν θα φουσκώσει πάρα πολύ, να το ξέρεις! Ίσα – ίσα να το δεις να σκάει. Βγάλ’το και άσ’το να κρυώσει. Άντε καλά κόψε λίγο να δοκιμάσεις.

* Όταν κρυώσει πασπάλισέ το με ζάχαρη άχνη. Θα κάνεις εντύπωση και στη γιαγιά σου.

Marianna says: «Η Sophie’s treats Σοφία Λαμπριανίδου μαγειρεύει τόσο καλά όσο γράφει! Θα το διαπιστώσεις διαβάζοντας τις υπόλοιπες πρωτότυπες συνταγές της εδώ» !