Sophie’s Treats | Κουσκούς με κοτόπουλο, ντομάτα και λεμόνι

Σοφία Λαμπριανίδου

Είναι κάποιες μέρες που σκυλοβαριέσαι. Αν είσαι και μόνος στο σπίτι, σιγά μην ξεκουνηθείς να μαγειρέψεις. Το στομάχι σου όμως έχει δική του άποψη, και δεν καταλαβαίνει από βαρεμάρα. Θέλει να το γεμίσεις. Μη μου αγχώνεσαι! Σε 15 λεπτά θα ξεκινήσεις να τρως, σε 20 θα έχεις τελειώσει, το στομάχι σου θα έχει σταματήσει να γκρινιάζει και θα μπορείς να επιστρέψεις στην βαρεμάρα και το τεμπελιό σου χωρίς ενοχλητικά γουργουρητά στο στομάχι.

Σοφία Λαμπριανίδου

Θα χρειαστείς:
1 φιλέτο κοτόπουλου, γύρω στα 250 γρ, κομμένο σε μπουκιές
Σόγια σος
½ φλυτζάνι του τσαγιού κουσκούς
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο ή λίγο δυόσμο ξερό
Ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
Αλάτι

1. Ζέστανε ένα φλιτζάνι νερό στο μπρίκι, το βραστήρα ή το φούρνο μικροκυμάτων – ποια είμαι εγώ για να σου υποδείξω πώς να ζεστάνεις το νερό σου; Όπως θέλεις θα το ετοιμάσεις.

2. Βάλε το κουσκούς και το ζεστό νερό μαζί με λίγο αλάτι σε ένα τάπερ, μπολ ή βαθύ πιάτο – ποια είμαι εγώ για να σου υποδείξω πού μέσα θα ετοιμάσεις το κουσκούς σου; Όπου θέλεις θα το ετοιμάσεις.

3. Βγάλε το αντικολλητικό σου τηγάνι και βάλ’το να ζεσταθεί στο μάτι μαζί με λίγη σόγια σος – στο αντικολλητικό τηγάνι είμαι κάθετη. Ή αυτό θα βάλεις ή θα στρίβεις μισή ώρα. Διάλεξε και πάρε!

4. Μέχρι να ζεσταθεί βάλε ένα ποτηράκι λευκό κρασάκι να πιείς. Πάει με το κοτόπουλο…

5. Όταν ζεσταθεί καλά, ρίξε μέσα τα κομματάκια κοτόπουλου και γύρνα τα μέχρι να ψηθούν καλά. Πρόσεχε μην σου κολλήσουν. Η σόγια σος θα δώσει έξτρα γεύση στο κοτόπουλό σου.

6. Αν έχουν περάσει 10-15 λεπτά από την ώρα που έβαλες το κουσκούς να μουσκέψει, δοκίμασέ το. Πρέπει να έχει μαλακώσει. Αν δεις ότι έχει ρουφήξει όλο το νερό αλλά εξακολουθεί και είναι σκληρό βάλε λίγο νερό ακόμη.

7. Όταν το κουσκούς σου είναι έτοιμο βάλε το σε ένα πιάτο, ρίξε από πάνω το κοτόπουλο και την ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι και στο τέλος βάλε το σχοινόπρασο ή το δυόσμο – όχι και τα δυο μαζί, προς Θεού, θα πάθει σύγχυση ο ουρανίσκος σου και είναι κρίμα! Το σχοινόπρασο είναι πιο χειμωνιάτικο, ο δυόσμος πιο καλοκαιρινός. Διάλεξε εποχή, ανακάτεψέ τα όλα μαζί και καταβρόχθισέ το!

8. Εγώ το τρώω με λίγη φετούλα. Αλλά θα μου πεις, και το ινδικό μου με φέτα το τρώω… Ποια είμαι εγώ για να σου πω πώς θα το φας το κουσκούς σου; Όπως θέλεις θα το φας.

Marianna says: «Η Sophie’s treats Σοφία Λαμπριανίδου μαγειρεύει τόσο καλά όσο γράφει! Θα το διαπιστώσεις διαβάζοντας τις υπόλοιπες πρωτότυπες συνταγές της εδώ» !