Sophie’s treats | Σαλάτα με πένες και τόνο

Σοφία Λαμπριανίδου

Η φίλη μου η Μαρία είναι λιτοδίαιτη. Δεν τρώει πολλά-πολλά. Δεν πάει να’χει μπροστά της τίγκα γεμάτο τραπέζι με 40 διαφορετικές γκουρμεδιές; Η Μαρία θα φάει 5-6 μπουκίτσες και θα αφήσει το πιρούνι κάτω. Εκτός αν βρεθεί στο δρόμο της ζυμαρικό.

Σοφία Λαμπριανίδου

Σε ό,τι μορφή και ποσότητα κι αν είναι, μέσα σε μισή ώρα θα έχει εξαφανιστεί. Ρώτα αν θέλεις και τη μαμά της, που φτιάχνει αυτή τη σαλάτα το απόγευμα της μίας μέρας και βρίσκει το μπολ άδειο την επομένη.

Θα χρειαστείς:
500 γρ πένες
1000 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 κονσέρβες τόνο
1 κόκκινη πιπεριά
1 αγγούρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Άνηθος
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

1. Βράσε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Τις θέλουμε al dente, μη σου νιανιαδιάσουν!

2. Όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά σου κόψε σε κυβάκια την πιπεριά και το αγγούρι. Αλάτισε το αγγούρι και άστο σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν τα νερά του. Δεν θέλεις να σου τα βγάλει μέσα στη σαλάτα!

3. Ψιλόκοψε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

4. Στράγγιξε τις πένες και ανακάτεψέ τες με λίγο ελαιόλαδο. Προς Θεού, μην τις ξεπλύνεις με νερό! Αυτά τα κάναμε όταν δεν ξέραμε! Άστες να κρυώσουν.

5. Όσο κρυώνουν, άνοιξε μια μπύρα. Πιες λιγουλάκι.

6. Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά, με τελευταίες τις πένες και ανακάτεψε καλά. Ξέρω, δεν θα κρατηθείς. Δοκίμασε το αριστούργημά σου. Σκέπασε το μπολ και βάλτο στο ψυγείο.

7. Άντε καλά, βγάλε να φας λίγο, αλλά να ξέρεις ότι…

8. … η σαλατούλα σου είναι καλύτερη μετά από μερικές ώρες στο ψυγείο ή την επόμενη μέρα. Πάρε ένα ταπεράκι μαζί σου στη δουλειά, δεν είσαι για να παραγγέλνεις απ’έξω με τέτοια κρίση!

9. Πριν ανοίξεις το ταπεράκι βεβαιώσου ότι δεν είναι κοντά σου η φίλη μου η Μαρία. Καλή όρεξη!

Marianna says: «Η Sophie’s treats Σοφία Λαμπριανίδου μαγειρεύει τόσο καλά όσο γράφει! Θα το διαπιστώσεις διαβάζοντας τις υπόλοιπες πρωτότυπες συνταγές της εδώ» !