Sophie’s Treats | Φρέσκες ταλιατέλες με κοτόπουλο και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

Σοφία Λαμπριανίδου

Η Στεύη είναι μια από τις παλιότερες και καλύτερες φίλες μου. Γνωριστήκαμε λίγο πριν ξεκινήσουν να παίζουν οι Placebo στο Rockwave του 1999 και δεν έχουμε ζήσει ποτέ στην ίδια πόλη. Όταν αυτή ήταν στην Αθήνα εγώ ήμουν στη Θεσσαλονίκη, όταν εγώ ήμουν στο Λονδίνο, αυτή ήταν στο Κόλτσεστερ, όταν αυτή πήγε στο Λονδίνο εγώ γύρισα στη Θεσσαλονίκη και μετά πήγα στις Βρυξέλλες. Δόξα τω φεισμπούκ, δεν περνάει μέρα που να μην μιλήσουμε. Ένα από τα συνηθέστερα θέματα συζήτησης είναι το «τι να μαγειρέψω σήμερα»; Δεν ξέρω πώς τα καταφέρνουμε, αλλά συνήθως ξεκινάμε από μια κλασσική συνταγή και της αλλάζουμε τα φώτα. Μια μέρα, λοιπόν, ξεκινήσαμε από μια συνταγή για χυλοπίτες με ντομάτα και φέτα και καταλήξαμε εδώ:

Σοφία Λαμπριανίδου

Υλικά
2 μεγάλες ντομάτες αλεσμένες στο μπλέντερ
1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομματάκια
300 γρ. φρέσκες ταλιατέλες – εγώ πήρα με βασιλικό, εσύ κάνε ό,τι γουστάρεις
100 γρ. φέτα τριμμένη
Λίγο ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 αγκινάρες τουρσί, ξεπλυμένες από το λάδι και ψιλοκομμένες
1 κ.γ. κάπαρη
αλάτι πιπέρι

1. Παίρνουμε την κατσαρόλα τη ρηχή, την αντικολλητική με το βαρύ πάτο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Γιατί έτσι ξεκινά κάθε συνταγή που σέβεται τον εαυτό της.

2. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί. Όταν ψηθεί το σβήνουμε με το μισό απ’ το κρασί. Γιατί έτσι συνεχίζει κάθε συνταγή που σέβεται τον εαυτό της.

3. Πίνουμε το υπόλοιπο μισό. Γιατί έτσι κάνει κάθε μάγειρας που σέβεται τον εαυτό του.

4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φρέσκες ταλιατέλες, τις ντομάτες, τις αγκινάρες, την κάπαρη, λίγο αλάτι, μπόλικο πιπέρι και αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά στον πάτο της κατσαρόλας και μας γίνουν στουπέτσι. Εκτός κι αν θέλουμε να γίνουν στουπέτσι για να έχουμε δικαιολογία να φάμε όλη την κατσαρόλα μόνοι μας. Γιατί έτσι κάνει κάθε λιχούδης που σέβεται τον εαυτό του.

5. Αναλόγως του πόσο ζουμερές είναι οι ντομάτες μπορεί να χρειαστεί να ρίψουμε λίγο νερό ακόμη για να ψηθούν οι ταλιατέλες. Αν χρησιμοποιήσουμε ξηρά ζυμαρικά, θα χρειαστεί οπωσδήποτε το επιπλέον νερό. Οι φρέσκες είναι έτοιμες σε 4-5 λεπτά, για τις ξηρές ακολουθούμε τις οδηγίες του πακέτου.

6. Όταν τραβήξουν τα υγρά κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά, ρίχνουμε τη φέτα, ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού και να λιώσει και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε λίγο για να τραβήξει και να δέσει η σάλτσα.

7. Καταβροχθίζουμε όσο είναι ακόμη ζεστό το φαγητό. Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ακόμη δεν βλάπτει… Γιατί έτσι κάνει κάθε μερακλής που σέβεται τον εαυτό του.

Marianna says: «Η Sophie’s treats Σοφία Λαμπριανίδου μαγειρεύει τόσο καλά όσο γράφει! Θα το διαπιστώσεις διαβάζοντας τις υπόλοιπες πρωτότυπες συνταγές της εδώ«!