Αγαπήστε τον κύκλο σας!

Μάρα Λυτροκάπη*

Όλοι οι κύκλοι έχουν νόημα, και η ομαλή τους λειτουργία είναι θεμελιώδης για την ευημερίας μας. Ένας υγιής εμμηνορροϊκός κύκλος είναι σημάδι καλής υγείας και αφού είναι συνδεδεμένος με όλα τα συστήματα και τα όργανα του σώματός μας, όταν τον αγαπάμε, αγαπάμε ολόκληρο το σώμα μας.

Μάρα Λυτροκάπη* Body and Menstrual Awareness Facilitatorhttps://maralytrokapi.com/

Παρακολουθώντας όλες τις φυσικές και συναισθηματικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του μήνα, αλλά και προσέχoντας την ποιότητα, την ποσότητα και το χρώμα του αίματος πληροφορούμαστε άμεσα για την γενική εικόνα της υγείας μας. Είναι ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης- πραγματικά λαμπρό!

Όταν ασχολούμαστε με την συνειδητοποίηση του κύκλου, συνεργαζόμαστε με το μηνιαίο μοτίβο των συναισθημάτων και της ενέργειάς μας και σεβόμαστε τα φυσικά σκαμπανεβάσματα, καθώς και τις στιγμές εσωστρέφειας ή εξωστρέφειας, ζούμε βιώσιμα.

Επιπλέον, αποκτούμε μεγαλύτερη επίγνωση των αναγκών μας και είμαστε σε θέση να βάλουμε τα όριά μας. Η εμμηνόρροια είναι μία περίοδος καθαρισμού -μια συναισθηματική και σωματική αποτοξίνωση-που απελευθερώνει το άγχος και την ένταση, επιτρέποντάς μας να ξεκουραστούμε και να ανανεωθούμε.

Αγαπήστε τον κύκλο σας γιατί… 

Είναι το σύστημα διαχείρισης άγχους και φροντίδας μας και το πιο άμεσο διαγνωστικό εργαλείο που μας πληροφορεί συνεχώς σχετικά με την κατάσταση της υγείας μας. 

Κάθε γυναίκα πρέπει να στηρίζεται σταθερά σε αυτή τη γνώση ως μέρος της ανάπτυξής της.

Διαδώστε το!

*Αbout me 

Η σύνδεση με το σώμα μου ήταν πάντοτε παρούσα χάρη στην πολύχρονη ενασχόλησή μου με το κλασικό μπαλέτο, τη jazz και το σύγχρονο χορό. Θέλοντας να εμβαθύνω τις γνώσεις μου, τα τελευταία δέκα χρόνια, εξερεύνησα διαφορετικές προσεγγίσεις (5 Rhythms, Feldenkrais, Body-Mind Centering, Brain Gym, Neo-Cranio, BodyTalk System, NLP, EFT)  και πιστοποιήθηκα στη Βιωματική Ανατομία με την Amy Matthews, στην Ψυχοκινητική Ανάπτυξη της Veronica Sherborne με τον Δημήτριο Ζάχο, στο Traditional Thai Massage με τον Ιωάννη Σαμψωνίδη  και στη Yoga για γυναίκες (Womb Yoga) με την Uma Dinsmore Tuli. Στη βάση τους, όλες αυτές οι πρακτικές μου έμαθαν να παρατηρώ εις βάθος τον εαυτό μου και πώς να επιστρέφω σε αυτόν μετά από κάθε δυσκολία και πρόκληση, χαρίζοντας μου στιγμές εσωτερικής ελευθερίας και αρμονίας. Σκοπός μου είναι η ενδυνάμωση της γυναίκας μέσα από την επανασύνδεσή της με τη σοφία του κύκλου της και του σώματός της.

Marianna says: «Η Μάρα έχει πλέον τη δική της στήλη στο publiSHIT και θα μας μυήσει στις τόσο ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τον εμμηνορροϊκό κύκλο μας. Δες περισσότερα στο blog της. Αν θέλεις ν’ αποκτήσεις κι εσύ τη δική σου στήλη, σε περιμένω στην Αίθουσα Σύνταξης».

*Photo by Dennis Magati from Pexels