Απλές, καθημερινές Πρωταπριλιές

 

Κατερίνα Κελεσίδου

Δυνάμει ψεύτες είμαστε όλοι. Κάτι οι συγκυρίες, κάτι οι γρήγορες εναλλαγές, μικρά και φαινομενικά αθώα ψέματα ξεπηδούν από τα λόγια μας. Είτε γιατί δειλιάζουμε και κουκουλώνουμε αυτά που μας συμβαίνουν, είτε γιατί αγαπάμε το βόλεμα κι ενώ τα δεδομένα μας αλλάζουν μένουμε στη ρουτίνα μας διατηρώντας fake καταστάσεις.

Κατερίνα Κελεσίδου Copywriter, Content Editor

Δεν είμαι ειδικός για να συμβουλέψω σχετικά με τα αποκυήματα της φαντασίας, ούτε κι ο μάγος της φυλής για να δείξω το δρόμο της αλήθειας. Συμμερίζομαι όμως την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι ίσως και να έλεγαν λιγότερα ψέματα εάν οι γύρω τους δεν ρωτούσαν τόσα πολλά, κι αυτή είναι που εκφράζω.

Αρκούμαι σε αυτά που ο απέναντι μου μοιράζεται και δεν ρωτώ παραπάνω. Δεν μου αρέσουν τα μυστικά του, με ενδιαφέρουν όμως οι εξομολογήσεις του. Έτσι, δεν ζορίζω καταστάσεις. Αφουγκράζομαι όσες σκέψεις γίνονται λέξεις τις οποίες συνδέω με τις πράξεις που τις συνοδεύουν. Όχι από άμυνα, αλλά από σεβασμό του προσωπικού χώρου και ανεπτυγμένο “ακούω” αντί του “μιλάω”.

Ό,τι μου πεις ανοιχτά, θα το κρατήσω φυλαχτό γιατί είναι ένα δικό σου κομμάτι. Όχι ότι θα το δέσω κόμπο, αλλά θα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Φιλτράρεις τα δεδομένα σου κι επιλέγεις αυτά που εξωτερικεύεις, μακριά από κωλύματα της στιγμής και άβολα σενάρια που αργά ή γρήγορα αποκαλύπτονται. Άρα είσαι σίγουρος γι’ αυτά που λες, φερέγγυος σε ό,τι μοιράζεσαι και υπόλογος γι’ αυτά που αποδεικνύονται αβάσιμα.

Αν φανεί στην πορεία ότι όσα διάλεξες να πεις ήταν αέρας, τότε αυτό είναι μάλλον δικό σου πρόβλημα. Πρέπει να ψάξεις μέσα κι έξω σου, να δεις τι φταίει, κι αν δεν σε ικανοποιεί αυτό που βγάζεις στους γύρω σου; Να το αλλάξεις! Κι αν θέλεις τη γνώμη μου, κάν’ το γρήγορα! Η ζωή… έχει την τάση να επιστρέφει συμπεριφορές!