Διαγωνισμός με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Εικόνα και δημιουργική γραφή» από τις Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας!

Ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Εικόνα και δημιουργική γραφή – έργα ζωγραφικής, εικόνες της λογοτεχνίας, κόμικς, φωτογραφίες» παρουσιάζουν οι Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό την προσπάθειά τους να εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες των αναγνωστών σε όλη τη χώρα, με νέους ενδιαφέροντες τίτλους.

Το νέο βιβλίο είναι του Σταύρου Γρόσδου, γνωστού για την ερευνητική του ενασχόληση με το ζήτημα της δημιουργικής γραφής και συγγραφέα δύο ακόμη σχετικών έργων. Πρόκειται για τα βιβλία «Δημιουργικότητα και Δημιουργική Γραφή» και «Γλώσσα και Τέχνη», που κυκλοφορούν επίσης από τον εκδοτικό οίκο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο ίδιος, απευθύνεται για μία ακόμη φορά στους εκπαιδευτικούς, με θέμα την εικόνα και την προσέγγιση της από την οπτική της δημιουργικής γραφής, επισημαίνοντας μέσα από το βιβλίο του πως 351 δραστηριότητες δημιουργικής γραφής χρησιμοποιούν ως ερεθίσματα μορφές έκφρασης! Έτσι, η δραστηριοποίηση των μικρών και των μεγάλων, των αρχαρίων και των έμπειρων συγγραφέων εκτυλίσσεται μέσα στον μαγευτικό κόσμο της ζωγραφικής, της λογοτεχνίας, των κόμικς, της φωτογραφίας.

Οι αναγνώστες του νέου βιβλίου, «Εικόνα και δημιουργική γραφή – έργα ζωγραφικής, εικόνες της λογοτεχνίας, κόμικς, φωτογραφίες», εκπαιδευτικοί, εμψυχωτές των εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, γονείς, φοιτητές και φοιτήτριες, έχοντας προσεγγίσει και υλοποιήσει ένα πλήθος διδακτικών προτάσεων, θα είναι ικανοί να σχεδιάζουν δραστηριότητες δημιουργικής γραφής για παιδιά, μέσα και έξω από το σχολείο και να οργανώνουν εργαστήρια με ανοικτό περιβάλλον, πλούσιο σε ερεθίσματα, ποικιλία δράσεων και εκπλήξεις.

 

Ο Σταύρος Γρόσδος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας της Φλώρινας, φοίτησε στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.Λ.Δ.Ε.) και στο Διδασκαλείο Θεσσαλονίκης «Δημ. Γληνός» του Α.Π.Θ. Είναι εκπαιδευτικός – Σχολικός Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική της Γλώσσας και διδάκτορας Δημιουργικής Γραφής στην Εκπαίδευση στην Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ. Θαυμάζει (και ζηλεύει) τους δημιουργικούς ανθρώπους – μικρούς και μεγάλους – και τα δημιουργικά έργα. Και επειδή δεν κατάφερε να δημιουργήσει ο ίδιος, ούτε να παραστήσει το δημιουργό, έγινε επιμορφωτής εκπαιδευτικών σε ζητήματα διδακτικής της γλώσσας και διδακτικής της τέχνης, ερεύνησε ζητήματα δημιουργικής γραφής και οπτικοακουστικού γραμματισμού, συμμετείχε σε ομάδες συγγραφής εγχειριδίων γλωσσικής διδασκαλίας, υπήρξε παραγωγός διδακτικού υλικού, δημοσίευσε άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, εισηγήθηκε σε συνέδρια και έγραψε βιβλία.

Διαγωνισμός

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα και μπες στην κλήρωση με δώρο ένα αντίτυπο του βιβλίου «Εικόνα και Δημιουργική Γραφή» που κυκλοφορεί απ’ τις Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας. H κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και ο νικητής θα ειδοποιηθεί μέσω email!

*Aν θέλεις μπορείς να κάνεις like στη Σελίδα των Εκδόσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στη Σελίδα του publiSHIT!

Update: Νικήτρια του διαγωνισμού είναι η Λεμονιά Χυδίρογλου!