Ζεστή σοκολάτα για όλες τις εποχές!

Δε θυμάμαι ποτέ στα 26 χρόνια που ζω να έχω πιει καφέ, εκτός από δύο-τρεις φορές, καθαρά δοκιμαστικές. Δε μου άρεσε ποτέ, τον θεωρώ πικρό ρόφημα και τις φορές που είχα πιει, δεν αισθανόμουν μετά καλά.

Publisher: Μαρία Σκαμπαρδώνη

Το αγαπημένο μου ρόφημα ήταν πάντοτε η ζεστή σοκολάτα. Και για τις κρύες και για τις ζεστές μέρες, μόνο η ζεστή σοκολάτα με γαλήνευε.  Θα μου πεις; η σοκολάτα δεν έχει και αυτή καφεΐνη; Ναι, έχει, αλλά σε όλα τα επίπεδα είναι ικανή να αναζωογονήσει περισσότερο τον άνθρωπο και έχει πολλές θετικές ωφέλειες για τον άνθρωπο.

Η ζεστή σοκολάτα είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού η καφεΐνη που περιέχει μπορεί να ‘’ξυπνήσει’’ το σώμα μας και να δράσει προστατευτικά κατά της μελαγχολίας και της κατάθλιψης. Το κακάο περιέχει φαινυλεθυλαμίνη, το οποίο χαλαρώνει τα νεύρα του εγκεφάλου και παράγει τις γνωστές ως ‘’ορμόνες της χαράς’’, ενδορφίνες.

Το κακάο περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες  φλαβονοειδών ουσιών, οι οποίες επιδρούν ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει επίσης, μικρές ποσότητες σιδήρου, μεταλλικών αλάτων και βιταμίνης Ε. Το λίπος του κακάο έχει μεν υψηλή θερμιδική περιεκτικότητα, αλλά επειδή είναι ‘’φυτικό λίπος  ωφελεί την καλή υγεία της καρδιάς, αφού δεν αυξάνει τα λιπίδια του αίματος.

Η καλύτερη επιλογή είναι το ζεστό κακάο- το οποίο είναι καθαρός καρπός του κακαόδεντρου- στο οποίο θα προσθέσουμε εμείς τη σωστή δοσολογία ζάχαρης.

Η ζεστή σοκολάτα είναι απολαυστικότατο ρόφημα που προσφέρει διαύγεια και πνευματική χαρά. Να την προτιμάτε!

Photo by Maddi Bazzocco on Unsplash