Η ιστορία της Ζωής

 

Ζωή Κώτσου

Ονομάζομαι Ζωή Κώτσου και κατάγομαι από την πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Είμαι γεννημένη στις 1 Ιουλίου 1994, καρκινάκι στο ζώδιο και Ολυμπιακός στην ομάδα. Αυτές είναι οι σκέψεις που θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Ζωή Κώτσου

Όπως θα διαβάσετε και στην συνέχεια είμαι ένα άτομο εσωστρεφές και ήρεμο. Αγαπώ τα βιβλία: το πρώτο βιβλίο που διάβασα σε ηλικία 7 ετών ήταν η «Μαύρη Καλονή». Έκτοτε, γέμισα μια βιβλιοθήκη με αισθηματικά, αστυνομικά και κοινωνικά βιβλία που είναι ο θησαυρός μου. Ένας τρόπος διαφυγής μου είναι να γράφω τις δικές μου μικρές ιστορίες.

Ένας άλλος τρόπος διαφυγής είναι η μουσική. Μ’ αρέσει η ροκ, είναι ένα είδος που με βοηθά να εκφράζω έναν άλλο εαυτό μου. Ακούω πολύ ραδιόφωνο, με ταξιδεύει σ’ έναν κόσμο γεμάτο νότες. Ένα απ’ τα πιο όνειρά μου, είναι να γίνω κι εγώ ραδιοφωνικός παραγωγός.

Και αφού σας συστήθηκα, ας μιλήσουμε για όνειρα.

Έχω τελειώσει τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ. Γνωρίζω ότι πρόκειται για έναν κλάδο με μεγάλη ζήτηση. Ωστόσο, το όνειρό μου παραμένει η βρεφονηπιοκομία. Μ’ αρέσει ν’ ασχολούμαι με παιδάκια πάρα πολύ. Είναι όλη μου η ζωή.  Με φαντάζομαι να τους διαβάζω παραμύθια, να παίζουμε παιχνίδια που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους, να τα φροντίζω, να τα συμβουλεύω.

Έχω ήδη καταθέσει αίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ κι ελπίζω να μ’ επιλέξουν. Αν όχι, ίσως φύγω στο εξωτερικό, όπως κάνουν οι περισσότεροι νέοι στην ηλικία μου, με σκοπό να κυνηγήσουν προοπτικές. Σκέφτομαι ήδη την Κύπρο, αλλά ποιος ξέρει πώς θα τα φέρει η ζωή.

Άλλωστε δε σταματώ να ονειρεύομαι κι αυτό θέλω να περάσω μ’ αυτό το κείμενο: τα όνειρα δεν κοστίζουν. Κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει τη δυνατότητα να τα κάνουμε πραγματικότητα. Να πιστεύετε στον εαυτό σας. Έχουμε όλοι ανεξαιρέτως δυνατότητες, αλλά ίσως δεν τις γνωρίζουμε. Τις ανακαλύπτουμε στην πορεία κι αυτό είναι το όμορφο! Πραγματικά, δεν υπάρχει πιο υπέροχο συναίσθημα απ’ το ν’ ανακαλύπτεις συνεχώς τον εαυτό σου παίρνοντας ρίσκα και πετυχαίνοντας στόχους!

 

 

Photo by rawpixel on Unsplash