Η ιστορία των συνεντεύξεων που ταξιδεύουν σ’ όλη την Ελλάδα!

Μαρία-Άννα Τανάγια

Όταν δημιούργησα το publiSHIT, οραματιζόμουν ένα περιοδικό στο οποίο όλοι ανεξαιρέτως μπορούν να γίνουν αρχισυντάκτεςσυντάκτες ή και πρωταγωνιστές. Όταν δημιούργησα το publiSHIT, δε φανταζόμουν σε καμία περίπτωση αυτόν τον τρελό, αλλά υπέροχο κύκλο συνεντεύξεων που ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα και ήταν η αφορμή να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους.

Μαρία-Άννα Τανάγια

Ας πάρω τα πράγματα απ’ την αρχή. Ένα απ’ τα βασικά call-to-actions που προσπαθώ να επικοινωνήσω (άλλοτε μ’ επιτυχία, άλλοτε πάλι όχι) είναι η προτροπή να μου στείλεις ιδέες για θέματα που θέλεις να διαβάσεις, αλλά και πρόσωπα που θέλεις να πάρω συνέντευξη. Κι εδώ αρχίζει ένα υπέροχο ταξίδι που ξεκινά απ’ τη Θεσσαλονίκη, έκανε στάσεις σε Πήλιο και Αθήνα κι έφτασε μέχρι την Κρήτη.

Κάποια στιγμή, λοιπόν, επικοινώνησε μαζί μου η Δήμητρα Διδαγγέλου, η οποία αποφάσισε ν’ αφήσει τη ζωή και τη δουλειά της στην Αθήνα με σκοπό να ζήσει στις Πινακάτες Πηλίου και να δημιουργήσει το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης «Ψ-Χ», το ηλεκτρονικό περιοδικό «Ψυχο-γραφήματα», αλλά και online μαθήματα θεραπευτικής γραφής.

Δήμητρα Διδαγγέλου

Με αφορμή το δεύτερο τριήμερο αυτογνωσίας, κάναμε μία συνέντευξη την οποία χάρηκα ιδιαίτερα. Πάντα χαίρομαι να μιλάω με ανθρώπους που παθιάζονται μ’ αυτό που κάνουν.

Ξανθίππη Πασχαλίδου

Η Δήμητρα έγινε η αφορμή για να γνωρίσω μια αντίστοιχη περίπτωση ανθρώπου που αγαπά αυτό που κάνει. Μου πρότεινε να κάνω συνέντευξη με την Ξανθίππη Πασχαλίδου, μια εξαιρετική επιστήμονα. Γιατρός,  ειδικευμένη στο βελονισμό και πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας. Ούσα ενεργό μέλος στην οργανωτική επιτροπή του 10ου Σεμιναρίου Μητρικού Θηλασμού, μας μίλησε για το επικείμενο σεμινάριο το οποίο όπως διαπίστωσα απ’ την επισκεψιμότητα αφορούσε πολλές νέες μητέρες.

Ιωάννα Παπαχατζάκη

Η Ξανθίππη, με τη σειρά της, έγινε η αφορμή να γνωρίσω την Ιωάννα Παπαχατζάκη, μία σπουδαία γυναίκα που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, κινείται ελάχιστα, αλλά δε σταματά να κάνει οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς: από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, ζωγραφική, χορό, ψυχόδραμα. Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο ευγνώμων νιώθω γι’ αυτή τη γενναιόδωρη κίνηση της Ξανθίππης. Συνεντεύξεις σαν της Ιωάννας, άλλωστε, είναι ο λόγος για τον οποίο θέλω να υπηρετώ τη δημοσιογραφία.

Μιχάλης Λεμονής

Έχοντας πλέον ακόμα βαθύτερη εκτίμηση στους Κρητικούς που ανέκαθεν συμπαθούσα, έλαβα ένα μήνυμα από έναν αναγνώστη που διάβασε τη συνέντευξη της Ιωάννας και ήθελε να μου προτείνει έναν άλλον σπουδαίο μαχητή, το Μιχάλη Λεμονή, ο οποίος γεννήθηκε με σπαστική τετραπληγία αλλά κατάφερε να περπατήσει. Σπούδασε Οικονομικά, είναι πρωταθλητής, γραμματέας δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου.

Σ’ αυτό το σημείο θέλω να σου πω αυτό που μου έκανε εξαιρετική εντύπωση σ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις. Κάθε συνεντευξιαζόμενος που δέχεται την πρόσκληση, στο τέλος της κουβέντας μας,  νιώθει την ηθική υποχρέωση να προτείνει έναν άλλον σπουδαίο άνθρωπο που γνωρίζει και ξέρει πως έχει μια σπουδαία ιστορία να μοιραστεί.

Ζωή Παπαδάκη

Κάπως έτσι, ύστερα από σύσταση της Ιωάννας, γνώρισα τη  Ζωή Παπαδάκη, αντιπρόεδρο του Σωματείου Φίλων Πινακοθήκης Βιάννου, της νοτιότερης πινακοθήκης της Ευρώπης.

Στο μεταξύ, παράλληλοι κύκλοι εξελίσσονταν με αντίστοιχους ρυθμούς. Η Νατάσα Χατζηαγγελή μου πρότεινε τη Μαρίνα Γρυπονηνιώτη, η οποία δημιουργεί τσάντες από σαμπρέλες και μια ολόκληρη Convert Art φιλοσοφία.

Μαρίνα Γρυπονηνιώτη

 

Εκείνη με τη σειρά της έγινε η αφορμή να γνωρίσω την εικαστικό Βιργινία Διακάκη και τα υπέροχα “The Greener Pastures”…

 

Βιργινία Διακάκη

…η οποία με τη σειρά της μου σύστησε την animator Αναστασία Δημητρά (πες μου αλήθεια, μόνο εγώ είμαι κατενθουσιασμένη μ’ όλο αυτό;).

Αναστασία Δημητρά

Παράλληλα, η Αλεξάνδρα μου μίλησε για το νέο κανάλι ελληνικής νοηματικής της Brikena Gishto.

Brikena Gishto

 

 

H Brikena μετά τη συνέντευξή της δε σταμάτησε στιγμή να με τροφοδοτεί με νέες ιδέες/προτάσεις και αποτέλεσε αφορμή να γνωρίσω την Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη που μου μίλησε για το Body Music (για το οποίο άκουγα πρώτη φορά στη ζωή μου)…

Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη

 

 

 

…αλλά και τον Σπύρο Ντασιώτη ο οποίος με ξενάγησε έστω και νοερά στο «Πάρκο Ψυχών» που δημιούργησε στην Πάρνηθα.

Πάρκο Ψυχών

Είναι ωραίος αυτός ο κύκλος γιατί περνά από όμορφα μέρη, μας συστήνει ακόμα ομορφότερος ανθρώπους και κυρίως μας επιτρέπει να ορίσουμε εμείς τον επόμενο προορισμό. Έλα να τον ακολουθήσουμε. Μην ξεχνάς ότι περιμένω και τις δικές σου προτάσεις για άτομα που πιστεύεις πως έχουν κάτι ενδιαφέρον να μοιραστούν. Πέρνα μια βόλτα απ’ την Αίθουσα Σύνταξης!