H ιστορία πίσω απ’ το Διαδικτυακό Εργαστήρι Γραφής και Εικόνας e-EDGE!

Βάγια Δανιηλίδου

Ταξιδεύαμε αρκετά, μόλις είχα ξεμπερδέψει με τα μεταπτυχιακά μου, screenwriting, «digital education», creative writing, το συζητούσαμε και ο Κωνσταντίνος σκέφτηκε να στήσουμε μια ιντερνετική πλατφόρμα εκπαίδευσης ώστε η πληροφορία – γνώση να γίνει να διαχέεται παντού και να γίνει διαδραστική.  Θέλαμε ουσιαστικά να εμπλουτίσουμε με κάποιον τρόπο τις δράσεις της 24plus1 (film-video-workshops), σκεφτήκαμε την επιλογή 24/7 για το e-EDGE και το αρχίσαμε…

Βάγια Δανιηλίδου Υπεύθυνη στο Διαδικτυακό Εργαστήρι Γραφής και Εικόνας e-EDGEhttps://e-edge.weebly.com/

Τότε δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα (δουλεύαμε Αθήνα εκείνο το διάστημα) το ψάξαμε, είχαμε δει κάτι παρόμοιο να τρέχει στο Λονδίνο, το «κλέψαμε». Ήθελα όμως να αλλάξω την «τυπική αισθητική» του e-learning (ζάλισα αρκετά τον Κωνσταντίνο με τις εμπνεύσεις μου, τα ‘θελε και τα ‘πάθε κ αυτός) και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το e-EDGE (www.e-edge.gr), το πρώτο εργαστήρι γραφής και εικόνας που λειτουργεί εξ’ ολοκλήρου στο διαδίκτυο! Στην Ελλάδα βέβαια…

Τα μαθήματα αναπτύσσονται μέσα στην «εικονική» τάξη δίνοντας έμφαση κυρίως στις ασκήσεις, την πρακτική εξάσκηση και την τριβή με το αντικείμενο που επιλέγει ο «μαθητής».  Τα μαθήματα στο e-EDGE δεν είναι ένα απλό μέρος συζήτησης στο οποίο «ανεβαίνουν» περιοδικά κάποια κείμενα, οι Αίθουσες είναι χώροι  διάδρασης με βατή λειτουργία. Δε χρειάζεται δηλαδή κάποιο ειδικό λογισμικό.

Όποιος έχει διάθεση να εμπλακεί ή  να συνεργαστεί πιο ουσιαστικά με το e-EDGE μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μας και να δούμε τι μπορούμε να εξελίξουμε μαζί.  Μας αρέσουν οι αλλαγές, θέλουμε να βελτιώνουμε τη δομή  και να βρίσκουμε νέα πρόσωπα, ιδέες, νέους συνεργάτες…

Η ομάδα του e-EDGE αποτελείται από συγγραφείς, σεναριογράφους, συντάκτες, δημοσιογράφους, σκηνοθέτες,  πρόσωπα από το χώρο της τέχνης, της εκπαίδευσης και εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης και ανανεώνεται φυσικά. Είναι ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει και τη «μενταλιτέ» της 24plus1, δεχόμαστε συνέχεια νέα βιογραφικά εξάλλου, μας πλησιάζει κόσμος, θέλουμε να μας πλησιάζει κόσμος και σε δύσκολες συγκυρίες το χρειαζόμαστε… όλοι.

Και βάσει αυτής της μενταλιτέ προέκυψε και η πρώτη μας ταινία μεγάλου μήκους -χρόνια μικρομηκάδες είπαμε να μεγαλώσουμε. Είχαμε την τύχη να συμμετάσχουμε στο φεστιβάλ των Καννών, κλείσαμε συμβόλαιο διανομής για την τελευταία μας μικρού μήκους, άνοιξαν πόρτες- παράθυρα, είμαστε ικανοποιημένοι.

Τώρα βρισκόμαστε στο post της νέας μας παραγωγής, δουλέψαμε με φίλους (Ορέστης Τζιόβας και Δελίνα Βασιλειάδη το πρωταγωνιστικό δίδυμο 😉 ) και νέους συνεργάτες  με πάθος, πολύ μεγάλη ενέργεια και μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Η ελληνική-ευρωπαϊκή πραγματικότητα στο σινεμά είναι βέβαια λιγότερο ευέλικτη (σίγουρα πιο αργή!) από το e-EDGE. Πού θα πάει όμως… σκίζουμε το νήμα προσεχώς!

publiSHIT προσφορά! 

Θέλουμε να δώσουμε μέσω του PubliSHIT και μία προσφορά σε 10 άτομα που μπορούν τώρα να εγγραφούν στο e-EDGE με 50% έκπτωση (στο μάθημα «Δημιουργική Γραφή» ή «Διήγημα-Short story» ή «Παιδικό Βιβλίο-Παραμύθι»), για ανθρώπους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να γράψουν, να πουν τις ιστορίες τους και να τις βγάλουμε προς τα έξω!

Marianna says: «Κάνε την αίτησή σου σ’ ένα απ’ τα διαδικτυακά μαθήματα που προσφέρονται με 50% έκπτωση εδώ και μην ξεχάσεις να συμπληρώσεις στα σχόλια ότι το διάβασες στο publiSHIT! Όταν με το καλό ολοκληρώσεις το μάθημα,  δημοσίευσε τις ιστορίες σου εδώ»!