Κάνοντας business αλλιώς!

Μάρα Λυτροκάπη*

Τι λόγο έχει ο εμμηνορροϊκός κύκλος για τον τρόπο που οργανώνουμε τις υποχρεώσεις της επιχείρησής μας και πώς είναι δυνατό να επηρεάζει όλες τις δραστηριότητές μας στον χώρο εργασίας μας;

Μάρα Λυτροκάπη* Body and Menstrual Awareness Facilitatorhttps://maralytrokapi.com/

Και όμως, κάθε φάση του κύκλου μας ενεργοποιεί διαφορετικές ορμόνες που επηρεάζουν τη διάθεσή μας, το σώμα μας, τη σκέψη μας, τις δυνατότητές μας και τη δημιουργικότητά μας με αποτέλεσμα να είναι φυσικό να ανταποκρινόμαστε με διαφορετικούς τρόπους κάθε μέρα στις υποχρεώσεις μας.  Με τη συνειδητοποίηση του κύκλου ενσωματωμένη στη ζωή μας, έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιούμε αυτήν τη γνώση και να απογειώσουμε την επιχείρησή μας!

Χάρις στην κυκλική μας φύση, μπορούμε να ξέρουμε πάνω κάτω τι να περιμένουμε και να οργανώσουμε τις εργασίες όλου του μήνα εκ των προτέρων. Εντοπίζοντας τις ημέρες που είμαστε πιο κοινωνικές, τις ημέρες που χρειαζόμαστε περισσότερο χώρο και προτιμάμε να αποσυρόμαστε, τις ημέρες που η ενέργειά μας είναι στα ύψη και η σκέψη μας ξεκάθαρη, τις ημέρες που υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης ή κούραση, μας δίνεται η ευκαιρία να υλοποιούμε τα έργα και τους στόχους μας με αποτελεσματικότητα.

Με σεβασμό και αξιοποίηση του φυσικού κύκλου είμαστε σε θέση να ζήσουμε και να εργαστούμε πιο βιώσιμα.

Δουλεύουμε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά!

*Αbout me 

Η σύνδεση με το σώμα μου ήταν πάντοτε παρούσα χάρη στην πολύχρονη ενασχόλησή μου με το κλασικό μπαλέτο, τη jazz και το σύγχρονο χορό. Θέλοντας να εμβαθύνω τις γνώσεις μου, τα τελευταία δέκα χρόνια, εξερεύνησα διαφορετικές προσεγγίσεις (5 Rhythms, Feldenkrais, Body-Mind Centering, Brain Gym, Neo-Cranio, BodyTalk System, NLP, EFT)  και πιστοποιήθηκα στη Βιωματική Ανατομία με την Amy Matthews, στην Ψυχοκινητική Ανάπτυξη της Veronica Sherborne με τον Δημήτριο Ζάχο, στο Traditional Thai Massage με τον Ιωάννη Σαμψωνίδη  και στη Yoga για γυναίκες (Womb Yoga) με την Uma Dinsmore Tuli. Στη βάση τους, όλες αυτές οι πρακτικές μου έμαθαν να παρατηρώ εις βάθος τον εαυτό μου και πώς να επιστρέφω σε αυτόν μετά από κάθε δυσκολία και πρόκληση, χαρίζοντας μου στιγμές εσωτερικής ελευθερίας και αρμονίας. Σκοπός μου είναι η ενδυνάμωση της γυναίκας μέσα από την επανασύνδεσή της με τη σοφία του κύκλου της και του σώματός της.

Marianna says: «Η Μάρα έχει πλέον τη δική της στήλη στο publiSHIT και θα μας μυήσει στις τόσο ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τον εμμηνορροϊκό κύκλο μας. Δες περισσότερα στο blog της. Αν θέλεις ν’ αποκτήσεις κι εσύ τη δική σου στήλη, σε περιμένω στην Αίθουσα Σύνταξης».

 

 

 

 

Feature Photo by Brooke Lark on Unsplash