«Μικροί Ρεπόρτερ» | Εργαστήριοι εξοικείωσης με τα Μ.Μ.Ε.

Το Goethe-Institut Thessaloniki στο πλαίσιο της 3ης Ελληνικής Εβδομάδας για την Παιδεία στα ΜΜΕ και σε συνεργασία με το Peace Journalism Lab, του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, του ΑΠΘ και το Digital Communication Network South Europe Hub, σας προσκαλούν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 στο εργαστήριο για παιδιά «Μικροί Ρεπόρτερ: Μια είδηση ψάχνει την ταυτότητα της».

Στόχος του εργαστηρίου είναι να τονίσει τη σημασία που έχει σήμερα η παιδεία στα μέσα και την πληροφορία (media, information & news literacy), μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων γραμματισμού στα ΜΜΕ. Κατά τη διάρκειά του, μέσα από την ανάπτυξη ειδικά σχεδιασμένων βιωματικών δραστηριοτήτων τα παιδιά εξοικειώνονται με βασικές αρχές και γνώσεις, ώστε να μπορούν να κρίνουν ορθά και να ελέγχουν online και έντυπα περιεχόμενα, καθώς και πληροφορίες που διακινούνται στο διαδίκτυο, στα social media και στα ΜΜΕ. Τα παιδιά θα κατανοήσουν τους παραπάνω όρους και πώς αυτοί ενσωματώνονται σε ειδησεογραφικό περιεχόμενο και καλούνται να δημιουργήσουν δικό τους περιεχόμενο προκειμένου να αξιοποιήσουν τις παραπάνω γνώσεις μέσα στην δική τους παραγωγή.Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 10-12 ετών, και θα γίνει στα ελληνικά.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη εγγραφή έως 6.11.19, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/31BI1nu

*Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εμψύχωση εργαστηρίου:
Νικόλαος Σ. Παναγιώτου: Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ
Μαριάννα Τανάγια: Δημοσιογράφος, Board Member of Digital Communication Network
Ευθυμία Ανδρεάδου: Παιδαγωγός – Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ
Ιωάννα M. Κωστοπούλου: ΜΑ, Ερευνήτρια Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας, Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ

Πληροφορίες: https://bit.ly/2BHi4bm