Ένα μουσείο υποδήματος στη Θεσσαλονίκη!

Ένα νέο όραμα γεννιέται στην Θεσσαλονίκη με στόχο την προβολή κάθε είδους υποδημάτων και εμπνευσμένων δημιουργιών, την επιτάχυνση της ανάπτυξης και της αναβάθμισης της Βιομηχανίας Yποδημάτων και δερμάτινων ειδών:  το «Μουσείο Υποδήματος – Κέντρο Έρευνας & Εκπαίδευσης»!

Στόχος είναι η δημιουργία ενός πρωτοποριακού Μουσειακού Χώρου που θα φιλοξενεί Υποδήματα με θεματική διάταξη (Χώρα, Είδος, Χρήση, Ιστορία), έργα τέχνης με θέμα το Υπόδημα κάθε εποχής, έργα ζωγραφικής, γλυπτά και δημιουργίες κάθε είδους εμπνευσμένες από τα παπούτσια!

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα παρέχονται υπηρεσίες Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Συμβουλευτική υποστήριξη σε ενδιαφερόμενους και Start Ups – Καινοτομίες σε ό,τι αφορά στο υπόδημα. Μέσω του οργανισμού αυτού θα πραγματοποιούνται έρευνες για τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και την χρήση νέων υλικών και προϊόντων που σχετίζονται με την κατασκευή υποδημάτων.

Σκοπός των ιδρυτών είναι το “Μουσείο Υποδήματος – Κέντρο Έρευνας & Εκπαίδευσης” να λειτουργήσει ως εργαλείο για τη βιομηχανική ανάπτυξη αλλά και ως εξειδικευμένο κέντρο τεχνολογικών πόρων προσδίδοντας αξία στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις υποδημάτων – δερματίνων ειδών, καταγράφοντας τις ανάγκες της αγοράς μέσω της διεξαγωγής ερευνών αγοράς, αλλά και παρακολουθώντας την εξέλιξη του κλάδου των Υποδημάτων παγκοσμίως.

Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενούνται κάθε είδους εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, προβολής νέων επιχειρήσεων και εμπνευσμένων δημιουργών, διαγωνισμοί παιδικοί & ενηλίκων, θεματικές δεξιώσεις, συμπόσια, συνέδρια, επιδείξεις μόδας, δειγματισμοί επιχειρήσεων, διεθνείς διοργανώσεις κλπ.

Τέλος, θα δημιουργηθεί θεματική Μουσική Βιβλιοθήκη, Ταινιοθήκη και Βιβλιοθήκη για μυθιστορήματα, παραμύθια, λευκώματα εμπνευσμένα από το υπόδημα.

Τα εκθέματα που ήδη άρχισαν να συγκεντρώνονται αποτελούν Δωρεές και Παραχωρήσεις των πολιτών, των Συλλόγων Πολιτιστικών ή Αθλητικών, των Θεάτρων (βεστιάρια), των Ιδιοκτητών Εμπορικών καταστημάτων, των Παραγωγών Υποδημάτων, των Επιδιορθωτών.

Για την Κοινωνική Ευθύνη, το “Μουσείο Υποδήματος – Κέντρο Έρευνας & Εκπαίδευσης” θα συνεργαστεί με το Σωματείο ΑΣΤΕΡΙ. Η συνεργασία αυτή θα υποστηρίζει ειδικές υποτροφίες για νέα ταλέντα, σχεδιαστές κλπ, και ταυτόχρονα θα υποστηρίζει δράσεις που περιλαμβάνουν συλλογή υποδημάτων για παιδιά ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, με απώτερο σκοπό να υλοποιήσουν: “Σταθερά βήματα για ένα καλύτερο μέλλον ”, καθώς και δράσεις ευαισθητοποίησης όπως το “One Mile in My Shoes” για μετανάστες και πρόσφυγες.

Pre-opening με διάσημους καλεσμένους! 

Στο πλαίσιο αυτού του project λειτουργεί μια pre-opening έκθεση στο Περίπτερο Β15 (cheap-art), της Δ.Ε.Θ., επισκέψιμη από 14 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2018 (ώρες λειτουργίας καθημερινά εκτός Κυριακής 17:00-22:00, Τετάρτη & Σάββατο 11:00-14:00).

Η προσπάθεια αυτή θα κορυφωθεί με ένα cocktail party που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου, στις 21:00, στο Περίπτερο Β15, της Δ.Ε.Θ. με θέμα: «Put on your BEST SHOES and come»

Με την παρουσία τους θα μας τιμήσουν οι διεθνούς φήμης σχεδιαστές παπουτσιών: Kobi Levi, (Lady Gaga shoe designer), Rene Van Den Berg (exclusive shoe designer), αλλά και η γνώστη συλλέκτρια υποδημάτων και shoe museum curator, Liza Snook. Οι καλεσμένοι μας, εκτός από την συμμετοχή τους στο κοκτέιλ πάρτι, θα μας κάνουν την τιμή να πραγματοποιήσουν και από ένα workshop και να παρουσιάσουν την δουλειά τους.

Η συμμετοχή στα workshop είναι ΔΩΡΕΑΝ, αλλά λόγω περιορισμένων θέσεων απαιτείται προκράτηση θέσης.

Πρόγραμμα Workshop:
Lisa Snook: Τετάρτη 30/5, Ωρα: 11:00πμ
Rene Van Den Berg: Πέμπτη 31/05, Ώρα: 10:30
Kobi Levi: Πέμπτη 31/5, Ώρα: 12:30

Η συμμετοχή σε όλες μας τις εκδηλώσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ.