Παρουσίαση ποιητικής συλλογής στη Ζώγια

Οι εκδόσεις Μελάνι και το cafe Ζώγια -βιβλίο, τσάι και συμπάθεια σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Μαρίας Πατακιά «Ζυγός Ψυχοστασίας».

[…] Περιεκτικότητα και αλλεπάλληλα περάσματα από το συναίσθημα στην ορθολογική σκέψη αποτελούν τη βάση στην ποιητική έκφραση της Μαρίας Πατακιά.  Αιφνιδιασμοί και ανατροπές σε λεξιλογικό και νοημα-τικό επίπεδο παραμερίζουν το υπερσυναισθηματικό στοιχείο και τις ρομαντικές εξάρσεις για να προσφέρουν χώρο σε καθετί απλό και απτό από τις αισθήσεις, συχνά στη σφαίρα μιας αβίαστης εκλογίκευσης των πραγμά-των. Δηλαδή, μιας εκλογίκευσης η οποία μάλιστα αντι-τάσσεται, ως έναν βαθμό, στην ίδια την ποιητικότητα της εκάστοτε επιλεχθείσας προς περιγραφή στιγμής, εικόνας ή οπτικής και απογυμνώνει με στωικότητα τις καταστάσεις για να επαναφέρει τον αναγνώστη, ενσυνειδήτως και μάλλον απότομα, στην πραγματικό-τητα […]

 ΜΑΙΡΗ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ, Fractal

 

 

 

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Μαρία Πατακιά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris 2, στο Παρίσι. Εργάζεται στις Βρυξέλλες ως Νομική Σύμβου-λος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είναι γραμματέας του ελληνικού πολιτιστικού συλλόγου ΚΥΚΛΟΣ στο Βέλγιο. Μοιράζει τον χρόνο και τα ενδιαφέροντά της μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας.

Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή Βηματιστές του Χρόνου, εκδ. Μελάνι 2016.