Σάββατο μεσημέρι στον Κωτσόβολο | Οι σεφ βάζουν την τεχνογνωσία και η Hoover την προηγμένη τεχνολογία!

Μαρία-Άννα Τανάγια

Η Τζένη ήταν ξεκάθαρη: «Σάββατο πρωί σε περιμένω στον Κωτσόβολο Ευκαρπίας. Ο Γιώργος Βαγιώνας και ο Αλέξανδρος Αλεξίου θα δοκιμάσουν την κουζίνα Hoover και θα μοιραστούν μυστικά μαγειρικής». Και πάνω, δηλαδή, που είχα σχεδόν ξεχάσει την υπόσχεση πως φέτος θα μάθω να μαγειρεύω, η υπενθύμιση –και κυρίως η έμπνευση- μου χτύπησε την πόρτα!

Μαρία-Άννα Τανάγια

 


Ο Κωτσόβολος της Ευκαρπίας μας καλωσόρισε με μυρωδιές φαγητού που είχε παρασκευαστεί με αγάπη. Βλέπεις, όταν έφτασα, ο Executive Chef είχε μόλις ετοιμάσει το ριζότο μανιταριών και ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει την υπέροχη δημιουργία του.

Ευτυχώς, πρόλαβα απ’ την αρχή την επόμενη συνταγή, τα σκιουφηχτά με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και παρμεζάνα. Ο σεφ μοιράστηκε διάφορα μυστικά (θα τα δεις στο live video) ενώ έδειχνε εντυπωσιασμένος απ’ τα χαρακτηριστικά της νέας σειράς φούρνων Hoover. Βλέπεις, με τη χρήση του ειδικού αισθητήρα κρεάτων, πετυχαίνεις τη μέγιστη επιθυμητή θερμοκρασία κι ένα νόστιμο και ζουμερό αποτέλεσμα. Η ψηφιακή οθόνη, ο φωνητικός βοηθός, ο έλεγχος εξ αποστάσεως αλλά και το σετ τηλεσκοπικών βραχιόνων είναι μερικά μόνο plus του φούρνου Hoover τα οποία όπως δήλωσε ο κύριος Βαγιώνας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από έναν επαγγελματικό φούρνο.

 

Η Τζένη Δεληχρήστου, ως παρουσιάστρια, έβαλε το δικό της «αλατοπίπερο» στην εκδήλωση κλέβοντας την παράσταση, ενώ μας άνοιξε την όρεξη για τη συνέχεια!

Ο Pastry Chef Αλέξανδρος Αλεξίου αποφάσισε να μας γλυκάνει με Dulcey Σοκολατένια Γκανάζ αφού φυσικά πρόλαβε να μάθει τα hints των επαγωγικών εστιών Hoover απ’ τον κ. Βαγιώνα. Οι δύο σεφ δούλευαν παράλληλα αξιοποιώντας τις 4 ζώνες της εστίας Hoover αφού εκείνες ενώνονται κάθετα για ταυτόχρονο μαγείρεμα με πολλαπλά μικρά ή μεγάλα σκεύη.

Ο κ. Βαγιώνας ενημέρωσε τον κ. Αλεξίου για το χειριστήριο αφής και την εύκολη ρύθμιση της έντασης των εστιών, η οποία μπορεί να γίνει σε 15 διαφορετικά επίπεδα, για τη λειτουργία Keep Warm που βοηθά το φαγητό να διατηρείται στη σωστή θερμοκρασία χωρίς να καίγεται, αλλά και για τη λειτουργία Booster για βράσιμο νερού σε λιγότερο από 2 λεπτά.

Η άτυπη «μονομαχία» τους στην κουζίνα Hoover είχε έναν αδιαμφισβήτητο νικητή: την κορυφαία γεύση. Και αφού κάναμε τόσο δυναμική αρχή, ανανεώνουμε το ραντεβού μας το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου*, για να απολαύσουμε την Ελένη Ψυχούλη η οποία θα ετοιμάσει «γλυκά» εδέσματα με αφορμή τη γιορτή των ερωτευμένων και θα προτείνει ιδιαίτερες συνταγές ειδικά για το έτερον ήμισυ.

Σου έχω plus τις συνταγές:

Save the date
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, 12:00 – 16:00 @ Κωτσόβολος Ευκαρπίας.