Όσα δε μας λεν οι travelers που ζηλεύουμε ή/και θαυμάζουμε!

Στεφανία Τσακιράκη

Γεια σου και πάλι,

Σήμερα δε θα σου μιλήσω για τα ταξίδια μου με το τραίνο: «Όνειρο Express», ούτε για την αγάπη μου, το Solo Art Therapy Traveling. Θα σου μιλήσω όμως για όσα δε μου είπαν όλοι οι travelers, οι influencers, ο Σάκης Τανιμανίδης από το World Party, κανείς… Μια αλήθεια που πονάει και θέλω να την ξέρεις πριν αποφασίσεις να ταξιδέψεις, κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά, προς το όνειρο.

Δεν ξέρω αν είσαι έτοιμος/η να την ακούσεις, αλλά ούτε κι εγώ ήμουν έτοιμη να τη ζήσω. Οπότε συμπάσχουμε. Πάρε με αγκαλιά να σου τα πω…

Στεφανία Τσακιράκη Owner of Self ART Therapyhttps://www.facebook.com/Self-ART-therapy-220139952223628/?epa=SEARCH_BOX

 

Ταξίδευα που λες επί μια εβδομάδα στα μουσεία της Βιέννης και της Στουτγάρδης, με σώμα και πνεύμα. Μια υπέροχη εμπειρία. Να ταξιδεύεις μόνη σου ξέρεις τι πάει να πει;

 

Ελευθερία, ξεγνοιασιά και παρέα με τον εαυτό σου. Αμέτρητες εσωτερικές βαθιές συζητήσεις, ησυχία… Κι όπου πηγαίνεις αν είσαι τυχερός σαν εμένα, συναντάς αγαπημένα πρόσωπα που σε περιποιούνται και σ’ έχουν στα πούπουλα.

Όλα καλά έως τώρα θα μου πεις!

Ναι, αλλά μου έλειψε η φωλιά μου, ο αγαπημένος μου, το σπιτάκι μας! Και η ώρα του γυρισμού ήρθε γρήγορα, με την ίδια χαρά της ώρας της αναχώρησης.

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα

από το να μη θέλεις να φύγεις από εκεί που είσαι

Κι όπου κι αν πηγαίνεις να περνάς υπέροχα,

σκεφτόμουν στο τραίνο της αναχώρησης αλλά και σ’ αυτό της επιστροφής.

 

Και φτάνει η επιστροφή! Κράτα με αγκαλιά εσύ, μην ξεχνιέσαι!

Και φτάνω σπίτι… Αργά… Βράδυ… Και το ήξερα πως η σημερινή μέρα θα ξημέρωνε!

Από τα κόκκινα χαλιά της Αυστρίας, στα κόκκινα φακιόλια φίλε μου! Φασίνα 7 ωρών στο σπίτι! Γενική κανονική! Απότομη προσγείωση, κενά αέρος και δε συμμαζεύεται!

Όχι! Γι’ αυτό δε θα σου μιλήσουν από τα ταξιδιωτικά γραφεία, ούτε αυτοί που ακολουθείς στο instagram και ζηλεύεις που οργώνουν τη γη. Άκουσέ το από εμένα λοιπόν! Για να οργανώσω το δικό μου ταξίδι (που μόλις ξεκίνησε) φτάσαμε Ιούλιο μήνα και ακόμα τα χειμωνιάτικα με τα καλοκαιρινά ρούχα δεν τα είχαμε αλλάξει (έχει κρύο στο Παρίσι μη με παρεξηγείς…)!

Το έκανα σήμερα κι όταν έφτασε 18:27 και τελείωσα με τη γενική και πονούσε η μέση μου και ήμουν χώμα ξέρεις τι έκανα; Έψαξα νέους προορισμούς για το ταξίδι. Το ταξίδι μου, η παρηγοριά μου και η ζωή μου, η αλήθεια μου!

Μου αξίζει ένα σπίτι όμορφο, όσο μακριά του κι αν πηγαίνω!

Σε βλέπω, μου ταράχτηκες, έλα να σε πάρω εγώ μια αγκαλιά!

 

Μη φοβάσαι,

έκανα ντουζάκι

αφότου έβγαλα

το κόκκινο φακιολάκι!