Όταν αποφάσισα να γίνω δημοσιογράφος…

«Ακόμα και ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με το πρώτο βήμα»…

Αυτή η περίφημη Κινέζικη παροιμία ταιριάζει θεωρώ και στον κάθε άνθρωπο που προσπαθεί να πετύχει σε αυτό που αγαπάει. Τίποτα δε χτίζεται σε μία ημέρα και είναι βέβαιο πως και οι άνθρωποι που μπορούν να θεωρηθούν πετυχημένοι, ξεκίνησαν από πολύ χαμηλά.

Publisher: Μαρία Σκαμπαρδώνη

Όταν αποφάσισα να γίνω δημοσιογράφος, γνώριζα πως θα ακολουθήσω ένα επάγγελμα που τις περισσότερες φορές σε οδηγεί στην οικονομική αποκατάσταση και την επαγγελματική καταξίωση ακόμα και μετά από χρόνια. Δεν πτοήθηκα, αποφάσισα με υπομονή και επιμονή να ξεκινήσω να χτίζω κάτι σε αυτό που αγαπάω, όσο μικρό και αν ήταν.

Πρόσφατα διάβασα μία συνέντευξη ενός εκ των πρωταγωνιστών της σειράς ‘’Game of Thrones’’. Μία σειρά που δεν παρακολούθησα ποτέ, αλλά μου άρεσε αυτό που διάβασα από τον πρωταγωνιστή που παραδέχθηκε πως προκειμένου να πετύχει σε αυτό που αγαπάει, συμβιβάστηκε στην αρχή και με λίγα χρήματα και με πιο μικρούς ρόλους μέχρι να καταξιωθεί.

Όταν κέρδισα τα πρώτα μου 30, τα πρώτα μου 50, τα πρώτα μου 20 ευρώ, γνώριζα πως για εμένα και αυτό είναι μία κατάκτηση. Ήξερα πως μπήκα σε έναν δρόμο ο οποίος ολοένα θα με οδηγεί και σε πιο πολλά. Και με οδήγησε…

Αυτό που θέλεις, θα γίνει… ακόμα και αν περάσει λίγος καιρός στον οποίο θα πρέπει να δείξεις υπομονή και ίσως να είναι και μία δοκιμασία για το αν θα πειστείς να μην εγκαταλείψεις και να αφοσιωθείς στο στόχο σου περισσότερο.

Θα τα καταφέρεις… δεν έχει σημασία τι κάνουν οι άλλοι,  αν υπάρχει κρίση στη χώρα ή όχι, η κοινωνία, ο πρωθυπουργός και οι κυβερνήσεις. Στην κατάκτηση των ονείρων σου ένας και μόνο είναι υπεύθυνος: ΕΣΥ!

 

Photo by Bernard Hermant on Unsplash