5 τρόποι για να κάνεις χαρούμενο έναν movie geek τα Χριστούγεννα

 Παύλος Περβανάς

Κάτι μας λέει πως παρ΄ότι έχουν μείνει λίγες μόνο ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, εσύ ακόμα δεν έχεις αποφασίσει τι δώρο να πάρεις στον ταινιόπληκτο φίλο σου. Ξέρεις, αυτόν που έχει παστρικά τακτοποιημένα, ξεσκονισμένα, όλα τα Director’s Cuts blu-rays στο ίδιο ράφι με τις cult κινηματογραφικές mini figures; Στο κατά τ’ άλλα χαοτικό δωμάτιό του; Αυτόν εννοούμε. Βάλε και τις φίλες σου στην εξίσωση, χωρίς το βομβαρδισμένο υπνοδωμάτιο φυσικά, κι έχουμε μπροστά μας ένα πρόβλημα που αναζητά λύση.

Παύλος Περβανάς

Στο publiSHIT σήμερα σου δίνουμε όχι μία, αλλά πέντε λύσεις που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς και nerdy, cinefil αγαπημένους σου. Πέντε κινηματογραφικά δώρα από γωνιές της έβδομης τέχνης που δεν είχες παρατηρήσει ή σταμάτησες να νοσταλγείς. Never fear, publishit is here!

Pulp Fiction Freaks
Στη σκηνή που ο Butch (Bruce Willis) σκοτώνει τον Vincent (John Travolta), ο δεύτερος, ως κλασσικός bad ass motherfucker που διαβάζει λογοτεχνία στην τουαλέτα, κρατάει στα χέρια του το Modesty Blaise του Peter O’ Donnell. Πρόκειται για ένα βρετανικό comic strip δράσης και κατασκοπείας με πρωταγωνίστρια την Modesty Blaise, μια ηρωίδα που ο Tarantino έχει δηλώσει πως θα ήθελε να μεταφέρει και στη μεγάλη οθόνη. 7,7€ στο Amazon σε επανέκδοση.

Επίσης, αν θεωρείς πως χρειάζεται κάτι πιο χορταστικό, ορίστε 1000 σελίδες γεμάτες με pulp ιστορίες, που σίγουρα ενέπνευσαν τον Tarantino. The Black Lizard Big Book of Pulps, 12,5€.

Όμως δεν τελειώσαμε ακόμη με τους Quentin lovers (είναι και πολλοί πανάθεμά τους). UC Santa Cruz Banana Slugs. Είναι το t-shirt που φοράει ο χαρακτήρας του Travolta, αυτό που του δίνει να φορέσει δηλαδή ο Jimmy (ο χαρακτήρας του Tarantino) αφού τον πλένει με τη μάνικα ο Winston ‘The Wolf’ Wolfe (Harvey Keitel). 16,7€.

David Lynch and coffee lovers
Αν τυχόν έχεις κάποιο φίλο που λατρεύει το παρανοϊκό σύμπαν του μεγάλου David Lynch και δεν μπορεί να ανοίξει το μάτι του το πρωί χωρίς μια γερή γουλιά καφέ, τότε μας χρωστάς τουλάχιστον ένα άγαλμα σε κάποια κεντρική πλατεία.

David Lynch Signature Coffee.

Καλά διάβασες και όχι δε τα βγάζουμε από το μυαλό μας. Διαλέγεις ανάμεσα σε Organic House Roast, Organic Espresso Roast και Organic Decaf French Roast και μπορείς μέχρι και να ακουμπήσεις την κούπα σου στα μούτρα του Eraserhead! Τιμές από 8 έως 42€ ανά φακελάκι.

Pretty In Pink Nostalgics
Αν το μυαλό σου πάει στις φίλες σου που προαναφέραμε, τότε κακώς. Μπορεί το Pretty In Pink, η υπεραγαπημένη ταινία του John Hughes (σε σκηνοθεσία Howard Deutch) να απευθυνόταν σε κορίτσια που ψώνιζαν σε vintage μαγαζιά, πουλούσαν βινύλια και έραβαν τα δικά τους αναχρονιστικά outfits, αλλά το soundtrack της περιείχε ονόματα όπως New Order, Psychedelic Furs, Echo & The Bunnymen, The Smiths, INXS, OMD κ.ά.

Κυκλοφόρησε σε ειδική έκδοση για την World Record Store Day 2012, σε ροζ βινύλιο! Ναι ροζ. Οπότε ίσως καλύτερα να ξεχάσεις την πρώτη μας παρατήρηση. Εκτός κι αν βγαίνει και σε μπλε για αγοράκια. Σαν τον Ροζ Πάνθηρα. 16,7€ στο Amazon.

Tim Burtonians
Πρόκειται για κάτι που ο υπογράφων είχε κάποτε κάνει δώρο σε μια καλή του φίλη που αγαπούσε το σκοτεινό, κωμικό σύμπαν του Tim Burton.

Το The Melancholy Death of Oyster Boy είναι μια συλλογή ποιημάτων του διασκεδαστικά μακάβριου σκηνοθέτη, με πρωταγωνιστές συμπαθέστατα παιδιά-τερατουργήματα που καλούν το περιθωριακό κομμάτι του εαυτού σου να ταυτιστεί μαζί τους. Οι εικονογραφίες είναι φυσικά του ίδιου του Tim Burton.Public ή Παπασωτηρίου από 9,5€.

Bonus movie trivia
Το σχέδιο στο χαλί του Toy Story είναι ίδιο με αυτό στο Shinning του Kubrick. Spooky? Καλές γιορτές!