Αέρας | Ανταπόκριση από Μύκονο Vol. 1

Σπύρος Παλούκης

Σχεδόν μια εβδομάδα στην Μύκονο. Μια εβδομάδα αέρα. Ασυνήθιστου για την εποχή. Η άμμος μαστιγώνει στις παραλίες, τα λουλούδια αποκεφαλίζονται στους καταπράσινους αγρούς, τα σύννεφα καλπάζουν στον ουρανό ενώ διαρκώς νομίζω πως κάποιος μου χτυπάει την πόρτα. Επίμονα, δυνατά, νύχτα και μέρα.

Σπύρος Παλούκης

Η Μύκονος αυτήν την εποχή είναι μια άλλη Μύκονος. Ένα όμορφο νησί των Κυκλάδων με ζεστό φως που προετοιμάζεται για την καλοκαιρινή σεζόν. Οι εξάρσεις, η πολυκοσμία και οι εκκεντρικότητες ανήκουν στη σφαίρα του μέλλοντος. Τώρα επικρατεί μια γοητευτική ηρεμία.

Κοιμάμαι νωρίς. Ξυπνάω νωρίτερα. Αφουγκράζομαι τους ήχους του νέου μου σπιτιού. Βάζω σημάδια στο δρόμο για να φωτογραφίσω. Παίζω με το σκύλο του γείτονα. Κάνω βόλτες, πολλές και σύντομες. Στη Χώρα και στις γύρω περιοχές. Απολαμβάνω να βγάζω πολαρόιντ. Να χαρίζω τις φωτογραφίες στους ανθρώπους που ποζάρουν για μένα.


Αισθάνομαι τα στοιχεία της φύσης πιο έντονα από ποτέ. Ο αέρας με προκαλεί να τολμήσω. Να βγω από το καβούκι μου και να αποτυπώσω τη στιγμή. Το καλοκαίρι είναι προ το πυλών αλλά προς στιγμή φαίνεται να αργεί. Περιμένοντας τον αέρα να κοπάσει βγαίνω ν’ ανακαλύψω τα μυστικά του νησιού που αυτήν τη στιγμή υπάρχουν μονάχα για εμένα.

Καλή αρχή

Marianna Says: «Περισσότερα για το project του Σπύρου Παλούκη στη Μύκονο θα βρεις εδώ«!