Αληθινές αγκαλιές | Μπορείς φίλε μου;

Η ουσία της ζωή μας είναι τα μικρά, αθώα πράγματα τα οποία τα κάνουμε εμείς μεγάλα με την αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας.

publisher: Πίστη Παυλίδου 

Άνθρωποι πάνε κι έρχονται στη ζωή μας, αλλά εμείς κρατάμε αυτούς  που μας κάνουν να νιώθουμε ξεχωριστούς. Αυτούς που μένουν δίπλα μας σε κάθε δυσκολία και είναι το στήριγμα μας. Αυτούς που χωρίς να μιλήσουν, όσο μακριά μας και να βρίσκονται, δείχνουν την υπέροχη αγάπη τους, που ίσως δε φανταζόμασταν ότι θα βρούμε ποτέ.

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης του ανθρώπου, μην περιμένετε λόγια. Είναι όλα στα βλέμματα τους. Να πηγαίνετε και να αναζητάτε αγκαλιές που κουμπώνουν με τις δικιές σας και όχι αγκαλιές που απλά “βολεύεστε” για κάποιο λόγο. Η αγκαλιά είναι βάλσαμο, φάρμακο, λύτρωση και σωτηρία. Η φιλική αγκαλιά είναι όμορφη και σημαντική για τη ψυχική σου ηρεμία και πληρότητα.

Οι φίλοι μας είναι κομμάτι του εαυτού μας και αυτοί θα μας προσφέρουν αγκαλιές ανακούφισης στις ανησυχίες μας. Ο αληθινός φίλος είναι συνοδοιπόρος σου όχι μόνο στις ευχάριστες στιγμές σου, αλλά και στις περιόδους δυσκολίας.

Πρέπει να εκτιμάμε τους φίλους μας, να τους δίνουμε χρόνο, να έχουμε υπομονή, να ελέγχουμε τη ζήλεια μας και να μην κάνουμε κατάχρηση της εμπιστοσύνης τους. Όλα αυτά, λοιπόν, είναι οι αξίες της ζωής μας για να μπορούμε να είμαστε και ολοκληρωμένοι. Όταν όλοι άλλοι θα φεύγουν οι πραγματικοί φίλοι θα είναι δίπλα μας.  Να χαίρεστε που έχετε δίπλα σας ανθρώπους που σας αγαπάνε και να τους εκτιμάτε πριν τους χάσετε. Να τους ευχαριστείτε που είναι δίπλα σας και σας αποδεικνύουν μέρα με τη μέρα πως υπάρχουν στη ζωή σας χωρίς κάποιο όφελος.  Να αγαπάτε αληθινά και να μην ασχολείστε με το πώς θα καταστρέφετε ανθρώπους.

*Το άρθρο αποτέλεσε εργασία στο πλαίσιο των μαθημάτων στο 1ο Δημόσιο ΙΕΚ Δημοσιογραφίας

Photo Credit:  © Tetra Images/Corbis