«Ανάμεσα» σημαίνει…

Ανάμεσα . . . είναι μεγάλη παγίδα το ανάμεσα, είναι υπεκφυγή και βόλεμα. Σε αφήνει μετέωρο να επαναλαμβάνεις σε φθίνοντα ρυθμό παλινδρομικές κινήσεις ως την απόλυτη ακινησία· μέχρι κάτι ή κάποιος έξω από σένα να σε σπρώξει ξανά, να σου ξαναδώσει φόρα και πάλι απ’ την αρχή. Μια ζωή κρεμασμένη από διάφανο, αδιόρατο νήμα να αιωρείσαι ανάμεσα σε επιλογές.

publisher: Κωνσταντίνα Ξηροκώστα

Ανάμεσα σε επιλογές του «θέλω» και του «πρέπει» είμαστε πάντα. ΘΕΛΩ να είμαι ελεύθερη, ΠΡΕΠΕΙ να σέβομαι τα όρια. Θέλω να γίνω κάτι για την αλήθεια του «είναι» μου, πρέπει να γίνω κάτι για την επίφαση του «φαίνεσθαι». Θέλω να τρώω ό,τι μ’ αρέσει, πρέπει να πειθαρχήσω για να μην ξεφύγω. Θέλω να σε χτυπήσω όταν με φέρνεις στα όριά μου, πρέπει να συγκρατηθώ και να παραμείνω ζεν. Θέλω να φωνάζω αυτό που με πνίγει, πρέπει να το καταπιώ σιωπηλά για να μην ενοχλήσω. Θέλω να μείνω, πρέπει να φύγω. Θέλω να ξενυχτάω σερί με τους αγαπημένους μου, πρέπει να ξυπνήσω νωρίς αύριο. Θέλω να περνάω καλά, πρέπει να μην προκαλώ. Θέλω να είσαι εδώ μαζί μου, πρέπει να δεχτώ ότι είσαι αλλού. Θέλω το για πάντα, πρέπει να συμβιβαστώ με το τώρα και να αγωνιώ για το μετά.

Ανάμεσα στο να θες πολύ και το να πρέπει επιτακτικά. Είναι δύναμη και ευθύνη η επιλογή.

*Το άρθρο αποτέλεσε εργασία στο πλαίσιο των μαθημάτων στο 1ο Δημόσιο ΙΕΚ Δημοσιογραφίας  με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας και video «In betwwen/Reloaded»