Η ιστορία των κοριτσιών που δημιούργησαν την Arachne Clothing!

Δύο κορίτσια με σπουδές σε Graphic Design, Καλές Τέχνες και διαφήμιση, αγάπη για τη μέταλ μουσική και… τον Μπίγαλη και αγνό, ανεπιτήδευτο black χιούμορ δημιούργησαν το πιο black brand με αποκλειστικά μαύρα unisex ρούχα,  αλλά και παιδικά (κάνοντας τη δική τους επανάσταση ενάντια στο έμφυλο marketing). Τις αγάπησα απ’ την πρώτη στιγμή, γι’ αυτό τις ζήτησα να μου αφηγηθούν την ιστορία τους:

Είμαστε η Κατερίνα Μιχοπούλου και η Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου! Η Κατερίνα σπούδασε Graphic Design και είναι ιδιοκτήτρια της διαφημιστικής εταιρίας The Stampers. H Ηλέκτρα είναι απόφοιτη της σχολής Καλών Τεχνών και ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο και το ψηφιακό marketing.

Δουλεύαμε ήδη μαζί στην Stampers και υπήρχε η συζήτηση για να κάνουμε δικό μας brand, το μαύρο κυριαρχούσε ήδη στο γραφείο που μοιραζόμαστε και ήταν σαν να κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι, καθώς νυχτερίδες, αράχνες και σκοτεινά πλάσματα άρεσαν και στις δύο!

Γιατί Arachne

Θέλαμε κάτι σκοτεινό και ελληνικό! Η Κατερίνα έπεσε πάνω στο μύθο της Αράχνης που ήταν ταλαντούχα υφάντρα αλλά την τιμώρησε η Ήρα για την ύβρη της και την έκανε έντομο! Αυτό ήταν, είχαμε βρει την αντι-ηρωίδα μας!  Η Αράχνη συγκεντρώνει στο μύθο της όσα μας αντιπροσωπεύουν γιατί πίστευε στο ταλέντο της και τόλμησε να τα βάλει και με τους θεούς. Είναι σύμβολο αντίστασης για εμάς.

Inside Jokes με… Black Humor

Χμ, από τέτοια έχουμε πολλά! Όταν λέμε ότι κάτι είναι πολύ μαύρο η Κατερίνα  συνήθως  αναφέρεται σε αυτό ως «πιο μαύρο και από την ψυχή της Ηλέκτρας» ή όταν ευχαριστεί η Κατερίνα κάποιον στα μηνύματα μέσα από την καρδιά της συνήθως η Ηλέκτρα της λέει «αφού δεν έχεις!»

Η συλλογή  

Τα ρούχα μας απευθύνονται σ’ όσους  και όσες τους αρέσουν! Τα σχέδια, το μαύρο -όχι μόνο ως χρώμα αλλά ως άποψη- και η όλη μας προσέγγιση πάνω στο casual ρούχο. Πιθανώς να είναι κάποιος που του αρέσει η ροκ/ μέταλ μουσική αλλά και μια μαμά που θέλει να ντύσει την  κόρη της με ένα μαγικό μπλουζάκι!

Ρούχα για όλους

Δε μας άρεσε η ιδέα να έχουμε κομμάτια για άντρες και για γυναίκες, τι είναι αυτό άλλωστε που ορίζει τι είναι αντρικό και γυναικείο; To μαύρο είναι για όλους και όλες! Αν σε κάποιον αρέσει ένα σχέδιο, μας λέει και σε τι γραμμή το θέλει τυπωμένο! Αυτό, ξέρεις, έχει πετύχει  αρκετά γιατί κάποια σχέδια που πριν την απόφαση αυτή, τα προορίζαμε για γυναικεία, είναι τα αγαπημένα των αντρών!

Παιδική σειρά “black

Βαρεθήκαμε λίγο το έμφυλο μάρκετινγκ που κυριαρχεί. Θέλαμε ειδικά τα κορίτσια να έχουν και κάτι πέρα από το πρότυπο της πριγκίπισσας -που δεν είναι κακό, αλλά δεν πρέπει να είναι ΜΟΝΟ αυτό! Ο κόσμος μας δεν είναι ροζ και γαλάζιο, υπάρχουν κι άλλα χρώματα και δεν πρέπει να τα φοβόμαστε!

Cruelty Free

Γι’ αυτό μας πίεσαν πολύ οι αράχνες του δάσους μας! Βλέπετε, υφαίνουμε τις νύχτες μέσα σ’ ένα δάσος που αγαπάμε πολύ και δε θέλουμε να κάνουμε κακό σε κανένα ζώο που κατοικεί σ’ αυτό! Υπάρχουν πολλοί προμηθευτές που φροντίζουν γι’ αυτό πλέον!

Η έμπνευση

Έρχεται μέσα απ’ τις δικές μας ιστορίες, απ’ τη ροκ και μέταλ μουσική, την ελληνική παγανιστική κουλτούρα, τις ταινίες τρόμου και την ιερή γεωμετρία. Α! Και απ’ το σαρκαστικό ταμπεραμέντο μας.

Η μουσική

Η  Κατερίνα ακούει από Dimmu Borgir το Ρrogenies of The Great Apocalypse (τι γλυκούλα!) όταν σχεδιάζει,ενώ εγώ (Ηλέκτρα)  ακούω instrumental απόκοσμή μουσική για να βγάλω τα κείμενα του site όσο creepy επιτρέπεται! Μετά όμως βάζουμε κι έναν Μπίγαλη για ισορροπία, μη νομίζεις!

Το πιο τρελό  όνειρο

Να είναι κάθε μέρα Halloween!

Marianna says: «Όπως κατάλαβες, οι αράχνες θα μπορούσαν άνετα να είναι μέλη της παρέας σου! Μπες στην ιστοσελίδα τους και ακολούθησέ τες σε Facebook και Instagram! Αν θέλεις να μοιραστείς κι εσύ την ιστορία του brand σου ή αυτού που σε κάνει να νιώθεις μεγαλύτερη περηφάνια, σε περιμένω στην Αίθουσα Σύνταξης»!