Άσπα Online

Μαρία-Άννα Τανάγια

Μαμά δύο μικρών κοριτσιών, blogger, συνιδρύτρια του Μαμά…δες, Μπαμπά…δες και του Μικροί Μεγάλοι, η Άσπα είναι…online έχοντας την πεποίθηση ότι η ζωή δεν είναι προσωπική υπόθεση και ότι τα διδάγματά της είναι χρήσιμα μόνο όταν τα μοιράζεσαι. Στο blog της «Άσπα Online» καταγράφει τη ζωή και τα ενδιαφέροντά της, ενώ παρουσιάζει έντονη παρουσία στα social media, καθώς αποτελούν για εκείνη ένα διαδικτυακό παράθυρο επικοινωνίας, φιλίας και ανταλλαγής πληροφοριών.

Μαρία-Άννα Τανάγια

Storyteller: Άσπα Τσαμαδή

 

Σπούδασα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αλλά μετά τις σπουδές μου δραστηριοποιήθηκα στο χώρο του marketing και της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Όταν ξεκίνησα το Aspa Online το Μάιο του 2008, δεν το έκανα γιατί ήθελα να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά στο διαδίκτυο. Ούτε καν μπορούσα να φανταστώ ότι το blogging και τα social media θα άλλαζαν τόσο τη ζωή μου και ότι θα άνοιγαν τόσους νέους ορίζοντες.

Το Aspa Online το ξεκίνησα ως ένα διαδικτυακό ημερολόγιο, για να καταγράψω στιγμιότυπα της καθημερινής μου ζωής με τις κόρες μου, που τότε ήταν 3,5 και 5,5. Ένιωθα την ανάγκη να γράψω για να θυμάμαι, αλλά με ενθουσίαζε επίσης η ιδέα ότι τα παιδιά μεγαλώνοντας θα μπορούσαν να ανατρέξουν στα κείμενα του blog και να ξαναζήσουν στιγμές από τα παιδικά τους χρόνια. Ήθελα επίσης να μοιραστώ κομμάτια της ζωής μου με άλλους. Να γράψω τις σκέψεις μου ανοιχτά και όχι σε ένα προσωπικό ημερολόγιο στο οποίο θα είχα πρόσβαση μόνο εγώ. Ήταν σημαντικό για εμένα να μοιράζομαι όσα μαθαίνω ως μαμά και να τα αφήσω «κληρονομιά» για όποιον επιθυμούσε αργότερα να τα διαβάσει.

ggd

Θέλω να μοιραστώ τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου, τη ζωή όπως είναι στην πραγματικότητα, με τις όμορφες και τις δύσκολες στιγμές της, αλλά και όσα μαθαίνω μεγαλώνοντας τα παιδιά μου. Η ζωή μίας μαμάς όπως την παρουσιάζουν οι διαφημίσεις και οι ταινίες δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι δύσκολο και δεν είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό τον απαιτητικό ρόλο. Τα blogs σού δίνουν τη δυνατότητα να συνδεθείς με απλούς καθημερινούς ανθρώπους, να εμπνευστείς, να προβληματιστείς και να μάθεις. Επιπλέον η συντροφικότητα που νιώθεις, βλέποντας ότι υπάρχουν κι άλλοι σαν κι εσένα, είναι σημαντική και κάνει τις δυσκολίες να αμβλύνονται.

Μία ιδιαίτερα συνηθισμένη φράση «κλισέ» που χρησιμοποιούμε όλες οι εργαζόμενες μητέρες είναι: «δεν έχω χρόνο». Νιώθουμε ότι δεν προλαβαίνουμε, ότι είμαστε ανεπαρκείς και ότι μένουμε συνεχώς πίσω. Πρέπει όμως να το πάρουμε απόφαση ότι ποτέ δε θα έχουμε αρκετό χρόνο για όλα όσα θέλουμε να κάνουμε. Όλοι έχουμε στη διάθεσή μας το ίδιο ακριβώς 24ωρο και πρέπει να μάθουμε να ιεραρχούμε τις προτεραιότητές μας ώστε μέσα σε αυτό το 24ωρο να ολοκληρώνουμε όσα είναι σημαντικά για εμάς – και όχι να προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα.

Marianna says: “Η Άσπα είναι Online, γι’ αυτό κάνε like στη Fan Page, follow στο twitter, πρόσθεσέ την στο Google+ και ακολούθησέ την στο Pinterest“ !