«CINE LAB» | Μαθήματα Κινηματογράφου στο χώρο A4M

H 24plus1, σε συνεργασία με την Α4Μ διοργανώνουν το επιμορφωτικό πρόγραμμα “Cine Lab”, έναν κύκλο μαθημάτων κινηματογράφου με θεωρητικές προσεγγίσεις και πρακτικές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα τρίωρο μάθημα την εβδομάδα (κάθε Παρασκευή 18.00-21.00) και θα διαρκέσει 12 εβδομάδες.

ΔΟΜΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Ενότητα 1:
Εξάσκηση οπτικοακουστικής σκέψης. Ο διάλογος και η εικόνα. Καρέ, πλάνο. Η σύνθεση. Πώς να γράψετε ένα σύντομο σενάριο. Ιστορίες μυθοπλασίας. Παρακολουθώντας τις ταινίες. Η πλοκή και οι χαρακτήρες. Ανάπτυξη θεματικής και ιδέες. Εισαγωγή και παρουσίαση του πρωταγωνιστή μας. Διαμόρφωση ενός «πολυδιάστατου χαρακτήρα». Χαρακτηριστικά και «ατέλειες».

Ενότητα 2:
Κινηματογράφηση. Αισθητική και μοτίβα. Το σινεμά μέσα στο χρόνο. Το «Finale» και το τελικό κλείσιμο της ιστορίας. Τα βασικά στοιχεία της κινηματογραφικής αφήγησης. Ασκήσεις ύφους. The short film. Hand on camera. Μοντάζ. Συρραφή και συνοχή.

Σημείωση: Ο βασικός εξοπλισμός (σετ ψηφιακής κάμερας, βασικού φωτισμού, ήχου κτλ) παρέχεται από την 24plus1.

Επιμορφωτές:
MA Βάγια Δανιηλίδου (σεναριογράφος – σκηνοθέτις)
Κωνσταντίνος Τοπάλης (μοντέρ – σκηνοθέτης)

Έναρξη μαθημάτων: Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017
Διάρκεια: 12 εβδομάδες (3 ώρες / εβδομάδα)
Ώρες: 18:00 – 21:00 (κάθε Παρασκευή)
Κόστος Προγράμματος: 180 ευρώ
Άνεργοι – Φοιτητές – ΑΜΕΑ – Μέλη Α4Μ: 150 ευρώ

Με την παρακολούθηση ολόκληρου του προγράμματος
παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Α4Μ
Ολυμπίου Διαμαντή 30 (άνω Λαδάδικα), 4ος όροφος
Θεσσαλονίκη. www.a4mthtr.com

Πληροφορίες – Εγγραφές:
Α4Μ: 6936 901069 / info@a4mthtr.com
24plus1: 6949 924990 / info@team24plus1.com

—————————————————————-

INFO – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

24plus1. Film | Video | Workshops.

H 24plus1 εστιάζει στο χώρο του κινηματογράφου, του βίντεο, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού γενικότερα, δίνοντας έμφαση στην εναλλακτική ματιά, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Αναπτύσσει και εφαρμόζει εκπαιδευτικά προγράμματα για τον κινηματογράφο και τη δημιουργική γραφή σεναρίου σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και κύκλους επιμορφωτικών σεμιναρίων για ενήλικες σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς και οργανισμούς. Επίσης παρέχει εκπαιδευτικά σεμινάρια μέσω διαδικτύου (www.e-edge.gr). Στο ενεργητικό της παρουσιάζει μεγάλο αριθμό ταινιών κι έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού (67ο Φεστιβάλ Καννών, 11η Μπιενάλε Μεσογείου, Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών σε Νέα Υόρκη, Ρώμη, Λονδίνο, Θεσσαλονίκη, Μπαρτσελόνα, Ταγγέρη, Αθήνα, Σικάγο, Λος Άντζελες, Παρίσι, Βιέννη κ.α.), κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις.

Βάγια Δανιηλίδου.
Σεναριογράφος | Σκηνοθέτις | ΜΑ Creative Writing

Σπούδασε Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στο Λονδίνο (LFA), Παραγωγή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στη Λειψία και το Βερολίνο (LDVII) και αποφοίτησε από τη σχολή Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών (ΕΑΠ). Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες Αγωγής (ΠΔΜ) με ειδίκευση στη Δημιουργική Γραφή και διπλωματική στη διασκευή λογοτεχνικού έργου σε κινηματογραφικό σενάριο, ενώ το διάστημα αυτό ξεκινάει τη διδακτορική της διατριβή. Συνεργάστηκε με εταιρείες παραγωγής σε Ελλάδα, Αγγλία και Κύπρο (ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, εταιρικά βίντεο), συμμετείχε στην παραγωγή τηλεοπτικής σειράς μυθοπλασίας για το δίκτυο της SONY Entertainment στο Λονδίνο και υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας του εβδομαδιαίου free-press «Εξώστης». Έχει σκηνοθετήσει και γράψει ταινίες μικρού μήκους κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στην εργογραφία της περιλαμβάνονται σενάρια ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας, σενάρια διδασκαλίας, εκδόσεις και διηγήματα. Ανέπτυξε εκπαιδευτικά προγράμματα δημιουργικής γραφής σεναρίου και κινηματογράφου τα οποία εφαρμόζει σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και κύκλους επιμορφωτικών σεμιναρίων ενηλίκων σε συνεργασία με τα ΚΔΒΜ και άλλους ιδιωτικούς φορείς. Η Βάγια είναι ιδρυτής της 24plus1 και του Διαδικτυακού Εργαστηρίου Γραφής και Εικόνας e-EDGE και μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Θεσσαλονίκης και Λονδίνου.

Κωνσταντίνος Τοπάλης.
Μοντέρ | Σκηνοθέτης

Σπούδασε Μοντάζ και Παραγωγή στη Θεσσαλονίκη (ΠΟΛΙΘ) και Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στο Λονδίνο (LFA). Επίσης φοίτησε στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη (ΠΑΜΑΚ) και συμμετείχε σε κύκλο κινηματογραφικών σεμιναρίων με τον Παντελή Βούλγαρη. Εργάστηκε ως μοντέρ και σκηνοθέτης σε εταιρείες εντός και εκτός συνόρων (FireFox Productions-Sony Entertainment, Constantin Entertainment κ.α.) ενώ δούλεψε σε πολλές ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικά προγράμματα και διαφημιστικά βίντεο ως μοντέρ, σκηνοθέτης και εικονολήπτης. Επίσης έχει εργαστεί ως επιμορφωτής εκπαιδευτικών προγραμμάτων κινηματογράφου σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και σε συνεργασία με άλλους φορείς. Έχει σκηνοθετήσει και μοντάρει πολλές ταινίες, κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις. Υπήρξε συν-ιδρυτής της 24plus1 και του Διαδικτυακού Εργαστηρίου e-EDGE και μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Αγγλίας.