The Cooking Love Story!

 

Άρτεμις Γαβριηλίδου

Όλοι κάνουμε κάποιες αναδρομές, αναπολήσεις ίσως, στο κοντινό ή μακρινό μας παρελθόν. Προσπαθούμε να δούμε αυτά που δεν είδαμε καλά, να θυμηθούμε αυτά που μας γέμισαν χαρά και αγάπη και ίσως να μάθουμε από αυτά που μας πόνεσαν.

Τι φιλμ είναι αυτά που παίζουν μπροστά στα μάτια σου;

Τους δίνεις την πρέπουσα σημασία ή τα ξεχνάς;

Θα αναφερθούν απλά στη στήλη των προβολών ή μήπως θα συζητηθούν, θα προκαλέσουν και ίσως να πάνε για βραβείο όσκαρ;

Red carpet, είσαι έτοιμος;

Άρτεμις Γαβριηλίδου Δημιουργός του blog "Authentic Macaronia’http://authenticmacaronia.com/

 

 

Κάνοντας μια τέτοια αναπόληση, συνειδητοποίησα ότι όποια επαγγελματική σκέψη έκανα στη ζωή μου είχε σίγουρα να κάνει με την μαγειρική: Τη μεγάλη και αδιάκοπη αυτή μου αγάπη. Από παιδί έως τώρα.

Γνωρίζοντας μόλις πρόσφατα τη Μαριάννα, που μου έκανε την τιμή να συνεισφέρω με τη δική μου φωνή στην υπέροχη δουλειά της, αυτό ήταν το πρώτο θέμα που θα μπορούσα να αναφερθώ. Αυτή την αγάπη, την καλά κρυμμένη αλλά ζωντανή και δυνατή!

Δεν είμαι master chef, το σπούδασα όμως. Δεν είμαι διασημότητα της τηλεόρασης -διασημότητα των φίλων μου σίγουρα-, δεν έχω αστέρια Michelin στο μανίκι μου, μόνο μια αγαπημένη ποδιά, κληρονομιά της γιαγιάς μου. Και όλη μου την αγάπη, γι’ αυτό που μαγειρεύω και πάνω από όλα για αυτούς που μαγειρεύω.

Μπορεί να μην σου αρέσουν οι συνταγές μου ή οι φωτογραφίες μου στο Instagram. (δεν αγαπώ καθόλου τη  φωτογράφηση).  Αλλά είμαι σίγουρη, ότι εάν τρώγαμε μαζί στο ίδιο τραπέζι θα σε ενέπνεα να πας σπίτι σου και να μαγειρέψεις! Αλήθεια σου λέω!

Η πρώτη μου σκέψη πριν πολλά χρόνια ήταν να ανοίξω ένα bar restaurant σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας με πολύ ιδιαίτερο και εναλλασσόμενο μενού, αλλά δεν το έκανα. Όμως αυτό ήταν το κίνητρο να σπουδάσω μαγειρική. Και το έκανα, και μου άρεσε πολύ.

Δούλεψα για λίγο καιρό δίπλα σ’ έναν ταλαντούχο σεφ και πλέον ιδιαίτερα αναγνωρισμένο και πολύ αγαπητό στον χώρο του, τον Αστέρη, όχι απλά στο όνομα.

Αν και λίγος ο καιρός που δούλεψα μαζί του ήταν αυτός που με ενθάρρυνε να συνεχίσω. Δεν το έκανα.

Άλλη σκέψη που περνούσε συχνά από το μυαλό μου ήταν να γράψω ένα βιβλίο μαγειρικής, βασισμένο σε παραδοσιακές  συνταγές αλλά μου φάνηκε απλά λίγο και ατελές.

Όταν ο κόσμος του internet μπήκε στη ζωή μου , είπα  ότι θα κάνω ένα blog μαγειρικής. Έκανα σεμινάρια σχετικά με το blogging.  Άρχισα ν’ ακολουθώ σημαντικούς ανθρώπους στο χώρο αυτό, ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Και περνούσε ο καιρός και δεν το έκανα….

Μέχρι πριν 1,5 χρόνο, που το Authentic Macaronia έγινε πραγματικότητα. Κι έγινε με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση όλων αυτών των ιντερνετικών και μη φίλων μου, από τα πέρατα της γης. Μαγευτικό δεν είναι;

Και επέλεξα την αγγλική γλώσσα. Θα με ρωτήσεις γιατί. Θ’ αναρωτηθείς:  «Ελληνίδα δεν είσαι;  Στην Θεσσαλονίκη δε ζεις»; Θα σου απαντήσω ειλικρινά: Υπέθεσα ότι οι Ελληνίδες και Έλληνες ίσως να μην έχουν ανάγκη αυτά που θέλω να πω!

Άσε που φοβόμουν το μπλέξιμο της δουλειάς μου μ’ αυτή μου την αγάπη. Ρίσκο…

Σ’ αυτό το σημείο, επίτρεψέ μου να συστηθώ. Είμαι η Άρτεμις πίσω από την Artemis Mixer, την οικογενειακή μας εταιρεία που κατασκευάζει φραπιέρες. Σίγουρα έχεις πιει freddo από μία φραπιέρα μας! Εργάζομαι για την εταιρεία για περίπου 24 χρόνια. Είναι το σπίτι μου!

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε…. Δε  θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Ξεκίνησα να γράφω για συνταγές που κάνω και μου αρέσουν, αλλά πάλι ένιωθα ότι κάτι λείπει. Και ανέβαλα το οτιδήποτε. Δεν ήθελα απλά να καταγράφω συνταγές, δεν ήθελα απλά να είμαι μια λίστα συνταγών.

Και γίνεται το θαύμα!

Σε μια συζήτηση μου με μια αγγλίδα φίλη και συνεργάτιδα, αναρωτιόμουν αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο πέρα από απλή καταγραφή συνταγών. Της έλεγα ότι θέλω να έχω επαφή με τον κόσμο, να παρέχω μια άλλου τύπου υπηρεσία.

Και  ξαναδιαβάζω το about μου κι εκεί τα έλεγα όλα! Τα έλεγα όλα, εγώ η ίδια, καιρό πριν, μα δεν το έβλεπα…

Αυτό θέλω να κάνω, ήμουν σίγουρη! Θα δημιουργήσω μια ιστορία μαγειρικής αγάπης!

 

Το “Cooking Love Story”

Ένα coaching programme που ετοιμάζω και θα το δεις σύντομα  online. Στόχος μου είναι να  βοηθήσω και να εμπνεύσω αυτούς που για κάποιο λόγο σταμάτησαν να μαγειρεύουν να ξαναμπούν στην κουζίνα, αυτούς που δεν μπήκαν πραγματικά ποτέ να το δοκιμάσουν και γράψουν τη δική τους ιστορία αγάπης!

Και αυτό έγινε το όραμα μου: να εμπνεύσω και άλλους να περπατήσουν στο κόκκινο χαλί της δικής τους κουζίνας. Της μοναδικής, αυθεντικής, -κομμάτι της ψυχής τους- κουζίνας.

Δεν είναι δύσκολο νομίζω, αν έστω και λίγο αγαπάς τη μαγειρική, αγαπάς να προσφέρεις κομμάτι του εαυτού σου σ’ αυτούς που βρίσκονται τριγύρω… και θέλουν να κάτσουν στο τραπέζι σου.

Δε θα σου πω πώς να κόψεις το κρεμμύδι, όμως θα σε βοηθήσω να το κόψεις όπως θέλεις εσύ.

Δε θα σου φτιάξω ένα μενού να μαγειρεύεις όλη την εβδομάδα, θα σε βοηθήσω να το φτιάξεις μόνος σου. Έτσι κι αλλιώς εσύ και οι αγαπημένοι σου θα το απολαύσουν!

Δε θα σε μετατρέψω σε σεφ, δεν το χρειάζεσαι. Δες τις αγαπημένες μας γιαγιάδες τι κατάφεραν!

Θα δημιουργήσω μαζί σου μια ιστορία αγάπης, μία COOKING love story, δικιά σου, μοναδική και αυθεντική!

Είσαι έτοιμος ή έτοιμη;

 

 

 

 

Extra Hint

Θα κλείσω αυτή την πρώτη μου εμφάνιση εδώ με μια ιδιαίτερη συνταγή με πολλές αναμνήσεις!

Σουφλέ ζωής!

Συνήθως τα σουφλέ θεωρούνται μια δύσκολη συνταγή, αλλά είναι μέχρι να κάνεις το πρώτο!

  • Παίρνεις ένα μπολ γυάλινο και διάφανο για να φαίνονται τα υλικά, τα χρώματα και οι διεργασίες.
  • Βάζεις τα βασικά υλικά που είναι ο θυμός, ο φόβος, η αγωνία και τα χτυπάς μαζί. Είναι βαριά υλικά γι’ αυτό υπάρχει πάντα ο φόβος το σουφλέ να μην πετύχει.
  • Αφού αναμειχθούν καλά, τους προσθέτεις και τα πιο ανάλαφρα, αλλά εξίσου σημαντικά για να γίνει το σουφλέ: Είναι η αγάπη, το χιούμορ και η αισιοδοξία.
  • Τ’ ανακατεύεις απαλά και βάζεις το σουφλέ στο φούρνο.

Καλή επιτυχία!

 

Marianna says: «Αν θέλεις να μοιραστείς κι εσύ τη δική σου ιστορία για ένα σου project ή θέλεις να μοιραστείς κάτι που θα μας εμπνεύσει, πέρνα μια βόλτα απ’ την Αίθουσα Σύνταξης»!