10 πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για τους Dropkick Murphys!

Οι Dropkick Murphys επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για μία μοναδική συναυλία την Τρίτη 4 Ιουνίου στο Βελλίδειο. Εμείς, προετοιμαζόμαστε από τώρα με δέκα trivia που ίσως δεν γνωρίζεις για εκείνους!

1. Το γκρουπ δημιουργήθηκε από τύχη. Μία μέρα, ένας τύπος είπε στον Casey «πάντα έλεγες ότι θέλεις να κάνεις μπάντα. Η δική μου μπάντα παίζει live σε τρεις βδομάδες. Σε προκαλώ να μας ανοίξεις». Ο Casey δέχτηκε το στοίχημα των 20 δολαρίων και μάζεψε τους φίλους του, έγραψαν δύο τραγούδια κι έμαθαν άλλα έξι covers για το live. Έπαιξαν για μόλις 30 λεπτά. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία!

2. Ο Casey δε γνώριζε κανένα μουσικό όργανο πριν τη δημιουργία της μπάντας. Ο frontman του συγκροτήματος είχε μια μικρή ανάμειξη στην πανκ σκηνή, δουλεύοντας στο θρυλικό club “The Rat”, ωστόσο ποτέ δεν του πέρασε απ’ το μυαλό ότι μπορεί να παίξει μουσική, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος.

3. Το όνομα τους προήλθε από έναν θρυλικό τοπικό παλαιστή. Πρόκειται για τον John E. “Dropkick” Murphy. Ο Casey έχει δηλώσει πως άκουγε αφηγήσεις του παππού του για τα θρυλικά ρινγκ κι έτσι θεώρησε το “Dropkick Murphy” ένα κουλ όνομα για μία μπάντα.

4. Η μπάντα έβγαζε δικούς της δίσκους 45 ιντσών. Μάλιστα, είχαν το δικό τους label που ονομαζόταν “Flat Records”.

5. H μπάντα συνήθιζε ν’ ανεβάζει συγγενείς και φίλους στη σκηνή (κάποιες φορές 200 άτομα) από δίχρονα κοριτσάκια έως ογδοντάχρονες γιαγιάδες. Τελικά, το σταμάτησαν διότι μαζί με τους συγγενείς και φίλους, ανέβαιναν στο stage και πάρα πολλοί άσχετοι (ισχυριζόμενοι ότι ήταν η μαμά ή η θεία κάποιου μέλους του συγκροτήματος).

 

6. Το “Ι’ m Shipping Up to Boston” βασίστηκε σε ανολοκλήρωτους στίχους του Woody Guthrie. Πρόκειται για ένα απ’ τα μεγαλύτερα χιτ τους με το οποίο γιόρτασαν τα 10 χρόνια παρουσίας τους.

7. Τα μέλη που πέρασαν απ’ το γκρουπ είναι 14. Αρχικά, οι Dropkick Murphys αποτελούνταν απ’ τους: Casey, Mike McColgan, Rick Barton, και Jeff Erna. Ακολούθησαν οι Al Barr, Tim Brennan, Jeff DaRosa, Matt Kelly και James Lynch.

8. Έχουν παίξει κομμάτι του Bruce Springsteen για τον ίδιο. Η πιο αγαπημένη στιγμή του Casey ήταν όταν έπαιξαν για εκείνον στην τελετή βραβείων Grammy όπου ο θρυλικός μουσικός ήταν τιμώμενο πρόσωπο.

 

 

 

9. Το τραγούδι “4-15-13”, η ημερομηνία που δέχτηκε επίθεση ο Μαραθώνιος της Βοστόνης, αποτίνει φόρο τιμής στα θύματα, τα οποία επισκέφτηκαν οι ίδιοι όσο νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.

10. Το ένατο άλμπουμ τους “11 Short Stories of Pain & Glory” ήταν το πρώτο που ηχογραφήθηκε πολύ μακριά απ’ το σπίτι τους. Συγκεκριμένα, η ηχογράφηση έγινε στο El Paso, πολύ κοντά στα σύνορα H.Π.Α. και Μεξικού.

 

Marianna says: «Mάθε περισσότερα για την πολύαναμενόμενη συναυλία εδώ»!