Ιωάννα Σεραφειμίδου

Μαρία-Άννα Τανάγια

«Το ταξίδι ξεκινάει από την ονειροπόληση, δεν είναι μόνο ο προορισμός», είναι ένα από τα μότο της Ιωάννας που της αρέσουν τόσο πολύ τα ταξίδια που δημιούργησε το the paper boat για να μας «παρασύρει» να γίνουμε συνοδοιπόροι σε όλες τις εξορμήσεις που κάνει με το σύζυγό της Δημήτρη και την κόρη της Ολυμπία. Αυτό το «καραβάκι» που μόλις άνοιξε «πανιά» υπόσχεται μια συναρπαστική βόλτα στα kids friendly σημεία κάθε νομού με ταξιδιωτικές εμπειρίες, προτάσεις, ιδέες και χρήσιμα sites που μπορεί να εμπνεύσουν εσάς και την οικογένειά σας! Θα είναι καλοτάξιδο!

Μαρία-Άννα Τανάγια

Storyteller: Ιωάννα Σεραφειμίδου

Δεν ήμουν ποτέ από τα παιδιά που είχα όνειρο να γίνω κάτι συγκεκριμένο. Μου άρεσαν τόσα διαφορετικά πράγματα, όπως η φωτογραφία, η δημοσιογραφία, η ψυχολογία, οι υπολογιστές, τα οικονομικά και τόσα άλλα! Αυτό μου στοίχισε σε άπειρες εσωτερικές αναζητήσεις, αλλά και σε πολλά ταξίδια και εναλλαγές εργασίας. Με οδήγησε όμως και στο παρόν, όπου τολμώ να πω ότι ασχολούμαι με όλα αυτά που με ενθουσιάζουν!
Πέρασα από πολλές και διαφορετικές θέσεις εργασίας όπως Ψυχαγωγός, Υπεύθυνη Γραφείου Υποστήριξης για υπολογιστές, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων σε Ξενοδοχείο, Ιδιοκτήτρια καταστήματος με είδη πάρτι, Υπεύθυνη Επικοινωνίας σε Παιδαγωγική Ομάδα και πολλά ακόμα! Έζησα και δούλεψα στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τη Λακόπετρα, την Ολλανδία και τη Γερμανία.

 

261479_441121189269353_44552677_n
Δημιούργησα τις πυγολαμπίδες στο κλουβί για να βοηθήσω κάποιες μαμάδες φίλες μου να περνούν δημιουργικό χρόνο μαζί με τα παιδιά τους. Στην αρχή έστελνα ένα ενημερωτικό email, σε 8 φίλες μου, με όσες εκδηλώσεις έπεφταν στην αντίληψή μου. Σιγά-σιγά όμως άρχισα να ανταποκρίνομαι σε μηνύματα μαμάδων που μου έλεγαν πως ήθελαν και αυτές να λαμβάνουν το email μου. Κάπως έτσι ξεκίνησα πριν από 4 χρόνια.

Το προπέρσινο καλοκαίρι, ήμουν με τον φίλο και συνεργάτη μου, τον Τόλη Φωτιτζίδη, και συζητούσαμε για τις «πυγολαμπίδες στο κλουβί» και κάποιες αλλαγές που ήθελα να κάνω. Το brainstorming μαζί του καταλήγει πάντα σε κάτι συναρπαστικό! Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα μίας νέας σελίδας, κάτι που νομίζω ότι ήθελα να κάνω από καιρό. Από εκείνη τη στιγμή άρχισα ήδη να το ονειρεύομαι και να ψάχνω όνομα, ύφος, χαρακτήρες κλπ. Ο Δημήτρης με υποστήριξε από την αρχή. Του άρεσε πολύ η ιδέα και έτσι αρχίσαμε να στήνουμε σιγά- σιγά τη σελίδα μας.

Το the paper boat είναι η προσωπική ιστορία μίας οικογένειας που ταξιδεύει. Είναι ένα πρόσωπο πίσω από τις γραμμές και τις λέξεις. Είναι η απάντηση στην ανάγκη των ανθρώπων να ρωτούν και να τους απαντούν αληθινοί άνθρωποι, της διπλανής πόρτας. Πού να πάω; Έχει κούνιες; Το νερό είναι ρηχό; Πώς τα καταφέρατε και πήγατε ως εκεί;  Είναι η ανάγκη να γεμίσουν τα μουσεία μας. Να μάθουν τα παιδιά μας να περπατούν στη φύση. Να γνωρίζουν και να σέβονται άλλους ανθρώπους. Τέλος, είναι η ανάγκη η δική μου να δω συγκεντρωμένα σε μία σελίδα, συνοπτικά, τα αξιοθέατα κάθε νομού ή πόλης με τουριστικό ενδιαφέρον για μία οικογένεια.

goumenissa

Νομίζω ότι το αγαπημένο μου ταξίδι είναι αυτό που κάναμε για μήνα του μέλιτος, ένα road trip στα Βαλκάνια. Δύο εβδομάδες στα πιο διαφορετικά και περίεργα μέρη: μείναμε σε σκηνή στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ με χάλκινα, σε πολυτελές ξενοδοχείο, σε youth hostel, σε ξενοδοχείο πόλης, σε δωμάτιο στο σπίτι κάποιου ντόπιου. Μια εμπειρία που ακόμη αναπολούμε. Η Ολυμπία δεν είχε γεννηθεί ακόμα, αλλά με κάποιον περίεργο τρόπο νιώθαμε σαν να ήταν μαζί μας. Ένα τέτοιο ταξίδι περιπέτειας ανυπομονούμε να κάνουμε και πάλι, όλοι μαζί, μόλις μεγαλώσει λίγο ακόμα!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Τα ταξίδια παρέα με την Ολυμπία μου διδάσκουν τη χαρά της ζωής. Την ευγνωμοσύνη που ένας τοσοδούλης ανθρωπάκος είναι μαζί μας. Δε θέλουμε με τίποτα να την αφήσουμε στη γιαγιά και να της στερήσουμε όλες αυτές τις εικόνες. Είναι μεγάλο παραμύθι πως τα μικρά παιδιά δεν καταλαβαίνουν και δε θυμούνται τα ταξίδια. Είναι ένα άλλοθι για τους γονείς. Εντυπώνονται όλα μέσα τους, γεμίζουν αυτοπεποίθηση, χαίρονται που μοιράζονται τόσα με τη μαμά και τον μπαμπά. Και έχω απόδειξη για αυτό: τα μάτια της Ολυμπίκας.

Το ταξίδι ξεκινάει από την ονειροπόληση, δεν είναι μόνο ο προορισμός. Αν έπρεπε να σου προτείνω ένα ταξίδι ή μια διαδρομή θα ήταν αυτή που δεν έχεις ξανακάνει. Αυτή για την οποία θα επινοήσεις χρόνο για να την σχεδιάσεις. Δεν υπάρχει μια γενική απάντηση. Για τον κάθε ένα από εμάς υπάρχει ένας διαφορετικός προορισμός που του ταιριάζει. Και αυτός διαφέρει ανάλογα με την εποχή, τη διάθεση, το σκοπό του ταξιδιού. Είναι μεγάλη χαρά όταν μου στέλνουν μηνύματα και μου ζητάνε ιδέες για προορισμούς. Αρχικά τους πολιορκώ με ερωτήσεις και μετά προσπαθώ να σκεφτώ τον κατάλληλο!

Marianna says: “Ταξίδεψε με το the paper boat, κάνε like στο Facebook, ακολούθησέ το στο Twitter“ !