It’s all, oh so souvenir to me! Vol. 4 @ χώρο τέχνης ρώ

Τρώγεται ο Λευκός Πύργος; Πώς θα αποκτήσω αναμνηστικά από τον …Άδη; Πώς θα κατεβάσω στο κινητό μου ελληνικές παραδοσιακές Ηπειρώτικες συνταγές; Μπορώ να έχω το δικό μου ανασκαφικό «εύρημα»; Κι εκείνους τους σελιδοδείκτες που ανακατεύουν και το κοκτέιλ μου;

Η τέταρτη διοργάνωση (Vol.4) της έκθεσης «Itsall, ohsosouvenirtome!» μεταφέρεται στο Bορρά! Περισσότεροι από  70 Έλληνες σχεδιαστές (25 εκ των οποίων Θεσσαλονικείς) παρουσιάζουν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τα δικά τους μοναδικά σουβενίρ, διαμορφώνοντας με τις προτάσεις τους το χώρο τέχνης ρώ (Ρωμανού 5).

Φυσικά, η ίδια πόλη δεν θα μπορούσε να είναι αμέτοχη… Πολλές από τις νέες δημιουργίες επηρεάζονται ή και εμπνέονται από την Θεσσαλονίκη και την μακραίωνη ιστορία της.

Μνημεία, εικόνες, γεύσεις, μνήμες κι εμπειρίες «ανακατεύονται» με την τεχνολογία και διαφορετικά και απρόσμενα υλικά, για να δημιουργηθούν με άποψη, χιούμορ, νοσταλγία και θαυμασμό νέα αντικείμενα εμπνευσμένα από την ελληνική ιστορία, τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική …νοοτροπία. Πρόκειται για τα μοναδικά σουβενίρ It’s all, oh so souvenir to me!

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο τέχνης ρω, εκτός από τις νέες προτάσεις, θα παρουσιαστούν και θα πωλούνται αντικείμενα που στιγμάτισαν και καθόρισαν το ύφος και την ταυτότητα της πλατφόρμας It’sall, ohsosouvenirtome! από το καλοκαίρι του 2013 έως σήμερα.

Η έκθεση θα κατηφορίσει στη συνέχεια στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο χώρο του ConciergeAthensCafé στην οδό Αγία Θέκλας στου Ψυρρή.

f724b62a-0484-41c0-ae15-34f278dd050a

Ας Συστηθούμε!

Η ιδέα της έκθεσης ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013 όταν τέθηκε το ερώτημα «Πως θα ήταν η Ελλάδα αν ήταν σουβενίρ;»Περισσότεροι από 50 σχεδιαστές επεδίωξαν μέσα από τις δημιουργίες τους να επαναπροσδιορίσουν, το πλέον αμφιλεγόμενο αντικείμενο, το σουβενίρ.

Το κόνσεπτ της έκθεσης επιδιώκει να φέρει τον κάθε δημιουργό αντιμέτωπο με το αντικείμενο του, καθώς ενώ πρέπει να απαντήσει στο υποκειμενικό και άκρως προσωπικό ερώτημα: «Πως θα ήταν η Ελλάδα εάν ήταν ένα σουβενίρ», πρέπει, στην πορεία, να το φέρει στα προσωπικά του εννοιολογικά, σχεδιαστικά και οικονομικά (budget) μέτρα. Καλείται, δηλαδή, να δημιουργήσει ένα αναμνηστικό δώρο το οποίο θα επέλεγε πρώτα –πρώτα ο ίδιος για να αγοράσει.

Το αποτέλεσμα της πρώτης έκθεσης, χαρακτηρίστηκε πρωτότυπο, ευρηματικό, ευφυέστατο, διαφορετικό! Συγκεντρώνοντας τις απόψεις 60 και πλέον σχεδιαστών (σχεδιαστών απ’ όλο το φάσμα του design καθώς στην πλατφόρμα συμμετέχουν με αντικείμενα αρχιτέκτονες, productdesigners, σχεδιαστές μόδας και αξεσουάρ, φωτογράφοι,  visualartists, κεραμίστες, graphicdesignersκ.ά.)γύρω από τον επαναπροσδιορισμό και επανασχεδιασμό του Ελληνικού σουβενίρ.

a91095e7-b271-450c-8284-a218344c2e08

Η συνέχεια βρίσκει τη σχεδιαστική πλατφόρμα να μεγαλώνει, να ενδυναμώνεται και να ταξιδεύει από την Αθήνα σε Σίφνο (CayenneArtGallery) κι έπειτα στους χώρους του SternaNisyrosResidences στη Νίσυρο,για να φτάσει στην τρίτη διοργάνωση η οποία φιλοξενήθηκε το Μάρτιο του 2015 στο  Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, με τη συμμετοχή 50 και πλέον σχεδιαστών και τη δημιουργία μιας μεγάλης γκάμας νέων σουβενίρ ανάμεσα στα οποία, κάποια εμπνευσμένα από τα εκθέματα και τις συλλογές τουΜουσείου Μπενάκη.

Σήμερα η πλατφόρμα έχει  στο ενεργητικό της τρεις μεγάλες εκθέσεις και εκατοντάδες προτάσεις γύρω από τον επανασχεδιασμό και επαναπροσδιορισμό του ελληνικού σουβενίρ.

Συμμετέχουν:11% design / Anima Theca /Β612 / Bomba Design / George Boya /  Bubble Box / BusyBee /CostasBissas / Natasha Chatziangeli / Cream / Xenia Deimezi /SpyrosDrakos /Vivien Emmanouilidou / Euaggelia /Evol Eyes / Georgia P / Go Greek / Granma’sFavourite / Greek Way/Heavy Baggage / It’s all Greek on me /jazztdesign /καπάνιgraphix / YiannisKarlopoulos /DanaiKehaya / KizisStudio /Less is More/Leaven Lab /Lilly’s Papillon /Love Greek Design /NatasaMalea / Meet the Cat /MeToo /Anna Moraytou /MydesignMylonadis / Eleni Nastou / Neo Grec/om* in a box/Paraphernalia /ParissisPanos/Πριγκιπώ /Psarokokalo/ΝίκοςΡάκας /RdesignbyRitsaAnastasiadou//DimosthenisSerketzis / Zachos Stathopoulos /Sugar Line Productions /tilt /the greek bag /TheThreeDots /Tourvas / Christos Vlioras /The Wandering Workshop /Trouve mon Bouton /We Design/Which Cat?/ArgiriZelka /καιπολλοίάλλοι.

Know More

Διάρκεια 16.06.16 – 10.07.16

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη – Τετάρτη: 18.00 – 20.30 / Πέμπτη – Παρασκευή: 12.00 – 20.30/

Σάββατο: 11.00 – 14.00

@ χώρο τέχνης ρώ – ρωμανού 5 / Θεσσαλονίκη / Τηλ. 2310.226552