Λία Ταουκτσή: «Η ζωή μου έχει δείξει πως δε χρειάζεται να κάνουμε εμείς πολλά όνειρα. Ξέρει εκείνη τι μας φέρνει»

Μαρία-Άννα Τανάγια

«Η αδερφή μου είναι η καλύτερη μου φίλη. Ζει στο Λονδίνο, έχει ανακηρυχτεί μία απ’ τις 100 καλύτερες djs παγκοσμίως. Τα καλοκαίρια παίζει μουσική στο Cavo Tagoo της Μυκόνου, αν έρθει Θεσσαλονίκη πρέπει να την γνωρίσεις», μου είπε η Εύη στην πρώτη γνωριμία μας.

Η Λία, λοιπόν, ήρθε στη Θεσσαλονίκη και μοιραστήκαμε μαζί ένα μεσημέρι γύρω απ’ ένα τραπέζι με αγαπημένα πρόσωπα και πολλά γέλια. Κι ενώ οι άνδρες της παρέας κονταροχτυπιούνταν για το ποιον απ’ τους δύο πρέπει να πάρω συνέντευξη (είναι σύνηθες inside joke), φυσικά κέρδισε εκείνη. Χάρη στη διάκρισή της, την απλότητα με την οποία αντιμετωπίζει τη ζωή, την ευγνωμοσύνη που δείχνει σ’ όσα συναρπαστικά της συμβαίνουν και φυσικά στη συγκινητική αγάπη που αντλεί και δίνει στην οικογένειά της.

Ώρα να γνωρίσεις κι εσύ τη Λία Ταουκτσή, μία εντυπωσιακή γυναίκα με παγκόσμιες διακρίσεις που ταυτόχρονα παραμένει κουλ τυπάκι!

Μαρία-Άννα Τανάγια

Τι θέση έχει η μουσική στη ζωή σου;

Η μουσική είναι η ζωή μου, απασχολεί πολύ μεγάλο μέρος της καθημερινότητας μου. Δεν υπάρχει μέρα χωρίς να θέλω να ηχούν στ’ αφτιά μου καινούργια κομμάτια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έχω χαραγμένες στιγμές συνδυασμένες με τραγούδια,  μνήμες άπειρων ωρών μέσα σε δισκοπωλεία -να ενημερώνομαι για νέες κυκλοφορίες, να μελετώ παλαιότερους ήχους. Το αρχείο της μουσικής μου είναι αμέτρητο και ξεκινάει πολύ πριν από αυτά τα 15 χρόνια ασταμάτητης πορείας μου στο χώρο.

Πώς προέκυψε η επαγγελματική σου ενασχόληση ως dj;

Η όλη αυτή αγάπη μου για τη μουσική μ’ έκανε να θέλω να μοιράζομαι τα αγαπημένα μου κομμάτια. Πάντα έβλεπα το booth ως μια ξεχωριστή και μαγική θέση μέσα σ’ ένα μαγαζί… Τελικά, δεν είχα λανθασμένη εντύπωση καθώς απ’ την πρώτη μέρα που μπήκα σε τέτοια θέση έως και σήμερα… αγγίζοντας τα deck ως δια μαγείας όλα τα υπόλοιπα ξεχνιούνται!

Θα ήθελα να θυμηθείς ένα dj set σου που σου έμεινε χαραγμένο στη μνήμη και δε βαριέσαι ποτέ να το αφηγείσαι.

Δε θα αναφέρω ένα dj set μου, αλλά μια ολόκληρη κατάσταση, αυτήν που συμβαίνει στον κεντρικό χώρο που Cavo Tagoo Mυκόνου, όπου έχω αναλάβει εξ ολοκλήρου τη μουσική. Εκεί, λοιπόν, υπάρχουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο, όλων των ηλικιών, με διαφορετικές κουλτούρες και γίνονται όλοι μια παρέα με τη μουσική να είναι ο συνδετικός τους κρίκος. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που δε θα ξεχάσω ποτέ.

Tα καλοκαίρια σε βρίσκουμε στα decks του Cavo Tagoo.  Θα ήθελα να μου πεις τι αγαπάς περισσότερο στη Μύκονο;

Η Μύκονος είναι ο απόλυτος προορισμός για όποιον έχει ταξιδέψει σε luxury μέρη του κόσμου και είναι συλλέκτης εμπειριών καλού τρόπου ζωής. Είμαστε πολύ τυχεροί ως Έλληνες που διαθέτουμε έναν τέτοιο παγκόσμιο προορισμό και μακάρι να μπορούσαμε να εξελίξουμε και άλλα αντίστοιχα παραδείγματα στον ελληνικό μας χάρτη. Αγαπώ την Μύκονο για όλα αυτά που προσφέρει, την αύρα που διαθέτει και τη διάθεση όσων την επισκέπτονται.

Ποια είναι η αγαπημένη σου καλοκαιρινή εικόνα στο Cavo Tagoo;

Το Cavo Tagoo είναι ένας έρωτας με την πρώτη μάτια! Η τοποθεσία του, οι παροχές του, τα vibes που βγάζει στον κόσμο που βρίσκεται εκεί: όλα είναι εικόνες που λατρεύω σ’ αυτό το ξενοδοχείο – παράδεισο, συνδυαστικά πάντα με τις μουσικές μου επιλογές! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιδιoκτήτες του που για τόσα χρόνια με εμπιστεύονται και είναι η δεύτερη οικογένεια μου.

Μοιράζεις το χρόνο σου ανάμεσα σε Λονδίνο και Θεσσαλονίκη και Μύκονο. Ποια είναι τα αγαπημένα σου μέρη εδώ κι εκεί;

Για εμένα η Μύκονος είναι η βάση μου πολλά χρόνια τώρα. Αγαπώ αυτό το νησί και ιδιαίτερα το «σπίτι» μου “Cavo Tagoo Hotel”. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που μπορώ να απολαμβάνω αυτό το μέρος καθημερινά για μήνες.

Στο Λονδίνο, περνάνε οι χειμερινοί μήνες πολύ γρήγορα καθώς έχει άπειρα πράγματα να κάνει κάποιος εδώ. Μπορώ να εξελίσσομαι στη δουλειά μου καθώς υπάρχουν εκατοντάδες δισκοπωλεία και χώροι με προσεγμένη μουσική.

Για τη Θεσσαλονίκη ό, τι και να πω είναι λίγο! Είναι το μέρος που ζει η οικογένεια μου και όσες μέρες κι αν περάσω εκεί ποτέ δεν είναι αρκετές! Έχει ένα από τα αγαπημένα μου μπαρ και πολλά μέρη για καλό φαγητό 🙂

Είσαι στη λίστα με τις top 100 γυναίκες djs παγκοσμίως. Μίλησε μου γι’ αυτή σου τη διάκριση.

Είμαι η μοναδική ελληνίδα dj σε τέτοια λίστα έως τώρα, είναι μία διάκριση με εθνικό και ηθικό βάρος. Με κάνει πολύ χαρούμενη γιατί από το 2016 εκπροσωπώ την Ελλάδα παγκοσμίως σε κάτι που είναι η ζωή μου και αγαπώ να κάνω. Συγκινούμαι  πάντα όταν θυμηθώ την πρώτη στιγμή που το έμαθα όπως και κάθε χρονιά όταν ανακοινώνεται η υποψηφιότητα μου και τα αποτελέσματα.

Ποιο ήταν το πρώτο άτομο στο οποίο το ανακοίνωσες;

Ήταν η μητέρα μου. Διάβασα το επίσημο email όσο μιλούσα μαζί της στο τηλέφωνο!

Τη δεύτερη χρόνια της υποψηφιότητας μου βρισκόμουν στη Μύκονο και κοίταζα το αεροπλάνο μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι δικοί μου άνθρωποι που μόλις αναχωρούσαν απ’το νησί. Στιγμή χαράς και στεναχώριας ταυτόχρονα! Εγώ πάντως τους ενημέρωσα πρώτους με γραπτό μήνυμα παρόλο που ήξερα ότι δεν υπήρχε καν δίκτυο εκεί επάνω!

Τι μουσική ακούς όταν είσαι χαλαρή σπίτι σου;

Στο σπίτι αυτό που επικρατεί δεν περιγράφεται. Ακούω τα πάντα! Μπορεί να ξυπνήσω ακούγοντας πάρα πολλά bpm, μετά από λίγο να βάλω soul ή να συνδεθώ σε κάποιο ιντερνετικό ραδιόφωνο της λατινικής Αμερικής ή του Τόκιο όπως κάνω καθημερινά γιατί μ’αρέσει να ψάχνω συνέχεια καινούργιες μουσικές.

Ποιο είναι για εσένα το απόλυτο κομμάτι που δε βαριέσαι να το ακούς ξανά και ξανά;

Το κομμάτι που δε βαριέμαι ν’ ακούω χρόνια τώρα,  όσο περίεργο κι αν φαίνεται δεν το έχω παίξει ποτέ! Είναι ένα κομμάτι δυναμικό που μου δίνει πολύ ενέργεια σε ό,τι mood και αν είμαι! Queen, λοιπόν, και “So must go on”…

Ποιο είναι το πιο τρελό σου όνειρο για το μέλλον;

Η ζωή μου έχει δείξει πως δε χρειάζεται να κάνουμε εμείς πολλά όνειρα. Ξέρει εκείνη τι μας φέρνει…

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έδωσαν ποτέ;

Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει την όποια υιοθετώ και ως μότο ζωής είναι η εξής: «οποιαδήποτε αντιγραφή είναι κωμωδία ή τραγωδία γι’ αυτό μείνε πάντα αυθεντική και να είσαι ο εαυτός σου».

Χάρισε μας ένα dj mix σου!

Πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο απ’ τα mix μου, καθώς όλα γίνονται σε διαφορετικό mood καιψυχοσύνθεση. Παρόλα αυτά επιλέγω το τελευταίο μου mix: πολύ χορευτικό και καλοκαιρινό αλλά κι ένα ακόμη με soul ηχούς για πιο love στιγμές. Στο mixcloud.com Lia Taouktsi υπάρχουν αρκετές ώρες μουσικής μου που μπορείς να επιλέξεις ανάλογα με τη διάθεση σου 🙂

Marianna says: «Ακολούθησε τη Λία Ταουκτσή στο Instagram, αλλά και στο Mixcloud για ν’ απολαμβάνεις τα dj mix της»!