Live in Athens | Σαν στο σπίτι σου!

Μαρία-Άννα Τανάγια

Ο Ανδρέας, ο Αντώνης, ο Βασίλης και ο Βαρνάβας είναι οι πιο ανατρεπτικοί οικοδεσπότες που μπορεί να συναντήσει ένας τουρίστας στην Αθήνα! Και αυτό γιατί διαθέτουν δύο υπέροχα διαμερίσματα με θέα στην Ακρόπολη και αναλαμβάνουν χρέη ξεναγού, προτείνοντας στους φιλοξενούμενούς τους ό,τι μη τουριστικό. Απώτερος στόχος; Να παρουσιάσουν το πιο λαμπερό πρόσωπο της πόλης και να τους κάνουν να νιώσουν σαν στο σπίτι τους. Επετεύχθη!

Μαρία-Άννα Τανάγια

Storytellers: Live in Athens

Αν λέγαμε τι τίτλο σπουδών έχουμε, θα λέγαμε ότι ο Αντρέας είναι διακοσμητής, ο Βασίλης τεχνολόγος τροφίμων, ο Αντώνης οικονομικός σύμβουλος και ο Βαρνάβας γραφίστας. Παρόλα αυτά, καταλάβαμε από νωρίς ότι δεν έχουν σημασία οι ταμπέλες και οι τίτλοι, αλλά το όραμα που έχουμε για τη ζωή που ζούμε. Προερχόμαστε από διαφορετικούς κόσμους, περιοχές, έχουμε άλλα ενδιαφέροντα, αλλά είμαστε συντονισμένοι σε μια κοινή πορεία. Η συνάντησή μας ήταν αναπόφευκτη. Από τότε, είμαστε φίλοι που ονειρευόμαστε μαζί.

Το live in Athens προέκυψε με τον απλούστερο τρόπο! Με μια ατάκα που γλίστρησε από το στόμα του Αντρέα σε ένα ταξίδι μας στο Βερολίνο. Εκεί, μέναμε σε διαμερίσματα αντίστοιχης λογικής ως προς το σχεδιασμό τους. Στην επιστροφή μας στην Αθήνα και για ένα ολόκληρο χρόνο μεγαλώσαμε με αυτή την ιδέα, ώσπου δεν μπορούσαμε να την κρατήσουμε άλλο μέσα μας. Το Live in Athens δε χωράει σε 2, ούτε 222 σπίτια. Είναι μια φιλοσοφία ζωής για εμάς. Τα σπίτια είναι μια εμπειρία για το «φιλοξενούμενο», αλλά και για εμάς τους ίδιους που συναναστρεφόμαστε μαζί του. Όσο για όλα τα πρακτικά θέματα, για τη λειτουργία του Live in Athens, «Ένας για όλους και όλοι για Έναν»! είναι το πρώτο που μου έρχεται για να το περιγράψω. Όλοι κάνουμε όλα, παρακινημένοι από τη θέλησή μας και την παιδική μας ανυπομονησία.

slider-016a

Ο τουρίστας έρχεται εύκολα στην Αθήνα. Δεν χρειάζεται κάποιον να τον πείσει. Εμείς τον διώχνουμε μερικές φορές με την παραπληροφόρηση και γιγάντωση των γεγονότων από τα ΜΜΕ. Από τη μικρή μας εμπειρία, αυτό που βλέπουμε είναι ανθρώπους που λατρεύουν την Αθήνα. Που χαζεύουν με τη θέα στην Ακρόπολη, τον ήλιο και γενικά το φως. Οι επισκέπτες είναι «πεινασμένοι» για να μάθουν, να ζήσουν την Αθήνα. Κάποιοι από τους επισκέπτες μάς εξομολογήθηκαν ότι θα ήθελαν να αγοράσουν σπίτι και να ζήσουν εδώ.

Ένα από τα σχόλια που μας άρεσε ήταν όταν μια Τζαμαϊκανό-Λονδρέζα μαγείρεψε για τους φίλους της στην Αθήνα και μας είπε ότι θα μας αφήσει φαγητό στο ψυγείο. Και άλλο ένα που δεν είναι σχόλιο ακριβώς, ήταν ότι ένα ζευγάρι από τον Καναδά που έμενε σε ένα από τα διαμερίσματα, μας προσκάλεσε να πιούμε ένα ποτό στη βεράντα τους. Καθίσαμε μέχρι τα ξημερώματα, χαζεύαμε τη θέα της Ακρόπολης και ονειρευόμασταν μαζί.

slider-007a

Δεν είναι και πολύ τυπικές οι μέρες που φιλοξενούμε κόσμο, γενικώς δεν υπάρχουν τυπικές μέρες, ιδίως όταν έχεις να κάνεις με διαφορετικούς ανθρώπους κάθε φορά. Ό,τι προκύπτει, ανάλογα με το τι άνθρωποι έρχονται και τι σχέση δημιουργείται μεταξύ μας. Εμείς δεν αλλάζουμε κάτι, οπότε προτείνουμε σύμφωνα με το τι θα κάνουμε εμείς. «Πάμε θερινό σινεμά στις 10, θέλετε να έρθετε μαζί μας;» «Πάμε σε ένα ταβερνείο, θέλετε να φάμε μαζί;» «Πάμε για ποτό;», απλές προσκλήσεις, τίποτα στημένο. Δεν υπάρχει πρόγραμμα.

 Marianna says: «Πριν τους επισκεφτείς, πέρνα μια βόλτα από την  ιστοσελίδα τους ή τη Fan Page τους» !