LOCAL SHORT FILM FESTIVAL #10 | Όλες οι ταινίες που θα δούμε τον Απρίλιο

Το Local Short Film Festival επιστρέφει ανανεωμένο με ένα πλούσιο κινηματογραφικό τριήμερο. Την Τρίτη 2/4, την Τετάρτη 3/4 και την Πέμπτη 4/4, η ομάδα του φεστιβάλ και οι συντελεστές του, σας περιμένουν στον Πολυχώρο WE για να απολαύσετε τις παραγωγές των δημιουργών. Μάθετε περισσότερα για τις ταινίες που θα δούμε!

Ταινίες από Θεσσαλονίκη

 

 1. Feeling Lucky – Βαγγέλης Βροχίδης, 10’ (Ιστορικό Δράμα/Ντοκιμαντέρ)

Μία ιστορική ταινία για δύο άνδρες, οι οποίοι οδεύουν προς την εκτέλεση τους από τους Ναζί. Η ταινία χωρίζεται σε δύο μέρη, το πρώτο περιέχει ένα σύντομο ντοκιμαντέρ σχετικά με το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, ενώ το δεύτερο μέρος αποτελείται από μία ιστορία μυθοπλασίας, στην οποία ο φόβος του θανάτου συγκρούεται με το βάρος των τύψεων σε μία διαδρομή χωρίς επιστροφή.

 

 1. How the alphabet turned blue – Ξενοφών Τσούμας, 25’ (Φανταστικό Δράμα)

Ένας άντρας εγκαταλειμμένος από την κοπέλα του παγιδεύεται σ’ έναν μπλε κόσμο…

 1. Long Life Sutra – Κώστας Χρήτης, 26’ (Ντοκιμαντέρ)

Το Long Life Sutra διερευνά τις σχέσεις ανθρώπων και ζώων στο σύγχρονο Kathmandu του Nepal. Η κάμερα παρακολουθεί τη μετατροπή και μεταμόρφωση των ζώων σε αντικείμενα θυσίας, σάρκα, φαγητό, διακοσμητικό, ρύπο, αντικείμενο επιστημονικής γνώσης αλλά και συνομιλητή και σύντροφο. Ο θεατής έρχεται σε επαφή με την υλικότητα θυσιαστήριων τελετών αλλά και τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι ορίζουν και ψηλαφίζουν τα όρια ζωής και θανάτου μέσω των ζώων. Η ταινία συλλαμβάνει τη βιαιότητα της στιγμής που η βιολογική ζωή παύει αλλά και την τρυφερότητα πρακτικών όπου τα ζώα προετοιμάζονται για μια καλύτερη μετά-ζωή.

 1. Opposites Attract– Γιώργος Σουμελίδης, 18’(Είδος Κωμωδία-Δράση)

Η Σάρα είναι μια στυγνή εκτελέστρια και έχει για σύντροφο τη Μάρα, μια αφελής vegan η οποία ζει τυφλά τον έρωτά της. Μια αποστολή της Σάρας θα την οδηγήσει σε μια περιπέτεια η οποία θα καθορίσει τη ζωή της.. και θα μας απαντήσει στο ερώτημα: Τελικά τα αντίθετα έλκονται;

 1. Yawth – Δημήτρης Τσακαλέας και Λήδα Βαρτζιώτη, 10’ (Δράμα)

Ενα συνηθισμένο βράδυ Παρασκευής, η Βίκυ θέλει να πάει σε ένα πάρτι, αλλά η νύχτα δεν εξελίσσεται όπως είχε προγραμματίσει. Μια βραδιά στη ζωή των παιδιών που ανήκουν στη γενιά των social media.

 1. Ανάμνηση – Ελένη Κοξένογλου, 9’ (Δράμα)

Οι αρρώστιες του μυαλού κουράζουν τους ανθρώπους περισσότερο από όσο νομίζουν. Ο Αντώνης είναι ένας άνδρας που δουλεύει και παράλληλα φροντίζει την μητέρα του που είναι άρρωστη. Παραμελεί την προσωπική του ζωή για να είναι συνεχώς δίπλα της. Η μητέρα του κάθε  μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο πιεστική και αναζητάει την τέλεια αντικαταστάτριά της με έναν ξεχωριστό τρόπο

 

 1. Ζει Μέσα – Μαργαρίτα Αλεξιάδη και Βίκυ Αναστασιάδου, 21’ (Δράμα)

Η Άνναείναι εθισμένη στην ηρωίνη. Ενώ προσπαθεί να πάρει τη δόση της, μπλέκει με δύο άντρες που την απαγάγουν. Κανείς δε θα τηνψάξει και κανείς δεν θα τη βοηθήσει. Ενώ προσπαθεί ν αξεφύγει, η Άννα θα βρει κάποια πιο σκοτεινά κομμάτια του εαυτού της.

 

 1. Η Ζωή Μετά – Χρήστος Σαγιάς, 17’ (Δράμα)

Ο Μιχάλης αδυνατώντας να δεχτεί τον χαμό της γυναίκας του, κάθε μέρα μαγειρεύει και τοποθετεί δύο πιάτα στο τραπέζι, προσπαθώντας να κρατήσει τη μνήμη της ζωντανή. Παρά τις προσπάθειες του φίλου του Βασίλη, μένει κλεισμένος στο σπίτι με μόνη συντροφιά την ρουτίνα του μαγειρέματος. Μια μέρα, η ζωή του χτυπάει και πάλι την πόρτα, όμως αυτή τη φορά με τον πιο απροσδόκητο τρόπο.

 1. ΙΙΙ – Χριστίνα Τσακμακά, 8’ (Πειραματικό)

Το ασυνείδητο εκδηλώνει συναισθήματα, σκέψεις, φοβίες, κρυφούς πόθους κι επιθυμίες, τις οποίες το άτομο αγνοεί. Φαντασίωση και πραγματικότητα σε σύγκρουση.

 

 1. Ο Γραφειοκράτης – Δημήτρης Καράς, 20’ (Φαντασίας)

Ο θάνατος είναι μια επίπονη διαδικασία, και για τη μετάβαση στον άλλο κόσμο πρέπει να συμπληρωθούν διάφορες φόρμες και έγγραφα. Αυτή η δουλειά γίνεται από εκπροσώπους της μετά θάνατον ζωής, τους Γραφειοκράτες. Ένας από αυτούς αναλαμβάνει την υπόθεση μιας εγκύου γυναίκας που πρόκειται να σκοτωθεί σε τροχαίο. Όταν αποφασίζει να κάνει κάτι για να τη βοηθήσει, ενώ αυτό απαγορεύεται ρητά, μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του.

 1. Πράσινα Παπούτσια – Μανούσος Κακούρης, 5’ (Crime)

Η ληστεία οδήγησε στον χωρισμό των τριών δραστών και στην διεκδίκηση της μπάζας.

Ταινίες εκτός Θεσσαλονίκης

 

 1. Ο Ξυλουργός και η Γυναίκα του – Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, 16’ (Ντοκιμαντέρ)

Ο Δημήτρης και η Ασημούλα μοιράζονται εξήντα χρόνια έγγαμου βίου. Η αγάπη τους, αμείωτη μέσα στα χρόνια, παραμένει φανερή σε όλους. Όταν το 2000 η Ασημούλα θα εμφανίσει τις πρώτες ενδείξεις απώλειας μνήμης, ο Δημήτρης θα κληθεί να ξεπεράσει τον εαυτό του… για να είναι μαζί της.

 1. Ψηλά – Χρυσόστομος Μπάρμπας, 7’ (Δράμα)

Ο Σταύρος έχει μια καλή δουλειά και καλό μισθό. Ο ίδιος όμως νιώθει πως η ζωή του είναι επίπεδη, χωρίς νόημα. Έτσι αποφασίζει να  σταματήσει τη δουλειά του. Όταν συναντήσει τον μεγάλο του αδελφό, τον Γιάννη, για να τον ενημερώσει για τις αποφάσεις του, θα έρθει  αντιμέτωπος με το δίλημμα: χαράζει κάποιος τη δική του πορεία στη ζωή ή ακολουθεί τις ανάγκες της οικογένειάς του;

 1. Anchorwoman – Ιωάννης Μοναστηρόπουλος, 20’ (κοινωνικό πολιτικό δράμα)

Μία φιλόδοξη δημοσιογράφος ακολουθεί το σκοτεινό δρόμο προς την επιτυχία. Εκεί, την περιμένει η σύγκρουση με το ίδιο της το αίμα.

 

 1. Dollhouse – Ξενοφών Τσούμας, 16’ (Animation)

Δυο παιδιά παίζουν μέσα σ’ ένα κουκλόσπιτο ώσπου τα παιχνίδια τους ζωντανεύουν προσπαθώντας να δραπετεύσουν.

 

 1. Friendship Bracelet – ΔημήτρηςΆντζους, 15’

Η Αλίκη είναι ένα κοριτσάκι 12 χρόνων η οποία έχει χάσει τον πατέρα της . Ένα βραχιόλι φιλίας θα την βοηθήσει στην αναζήτηση της. Είναι εφικτό όμως, ένα βραχιόλι φιλίας, να ενώσει τους γονείς της με το δεσμό της αλληλεγγύης;

 1. Initiation – Δημήτρης Άντζους, 15’

Τρεις γηραιοί σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο είναι έτοιμοι να παίξουν τον κόσμο σ’ ένα παιχνίδι πόκερ. Μέσα από μια τελετή μύησης αναζητούν τους άξιους, που θα τους αντικαταστήσουν.

 1. Rita – Γιώργος Δανόπουλος, 21’ (Ντοκιμαντέρ)

Η Ρίτα, μια παλιάς κοπής ιερόδουλη της Αθήνας, μιλάει για τα γεγονότα και τις πτυχές του χαρακτήρα της που καθόρισαν τη ζωή της. Με την απαλή χροιά της φωνής της συνοδεύει τις εικόνες που συνθέτουν την ταινία, αποκαλύπτοντάς μας τον τραχύ κόσμο των πορνείων της Αθήνας.

 1. Tax Evasion: A Greek National Sport – ΚέλλυΣαρρή, 22’ (Ντοκιμαντέρ)

Πρόκειται για ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που επιχειρεί να εξηγήσει τη νοοτροπία των Ελλήνων φορολογουμένων και την άποψή τους για τη φοροδιαφυγή. Το ταξίδι μιας Ελληνίδας σκηνοθέτη για να βρει τους λόγους για τους οποίους τα ποσοστά φοροδιαφυγής στην Ελλάδα είναι τόσο υψηλά. Μια εναλλακτική προσέγγισηστο πολύπλοκο θέμα τηςφοροδιαφυγής.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ το τριήμερο (μόνο προπώληση)στον Πολυχώρο WE

4 ευρώ ημέρας (στο ταμείο)

Facebook Page

Facebook Event

#Support_Your_Local_Filmmakers