Locus 17|a : Οι ταινίες που θα δούμε!

Ένα μη-φεστιβαλικό δρώμενο προβολών, μια πρωτοβουλία για την ανάδειξη έργων από το χώρο του video dance και του πειραματικού κινηματογράφου από δημιουργούς της Θεσσαλονίκης… το Locus 17|a έρχεται για ένα διήμερο, 11 και 12 Φεβρουαρίου στον χώρο του Vitruvian Thing. Εννέα διαφορετικές ταινίες που ήρθε η ώρα να… συστηθούν!

 

«Imago Ep.II: Symmetry» από την Die Wolke Art Group

Παιχνίδια μυαλού, μεταφορές, και ιστορίες μέσα σε ιστορίες πληροφορούν μια διήγηση πρωτότυπη για το είδος του cinedance, χρησιμοποιώντας συμβάσεις θρίλερ επιστημονικής φαντασίας για να πλαισιώσουν τον σχολιασμό της σύγκρουσης του μεταμοντερνισμού και του νεορομαντισμού, που βρίσκεται στον πυρήνα της δουλειάς. Η Die Wolke Art Group είναι μη κερδοσκοπική εταιρία παραστατικών τεχνών και τεχνολογιών, σύγχρονου χορού, και μεικτών μέσων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Στόχος της η έρευνα και ανάπτυξη πρωτότυπης διεπιστημονικής καλλιτεχνικής έκφρασης.

Το trailer: 

IN side out» από την Φένια Κωτσοπούλου

Εδώ θα δείτε το πρώτο μέρος από ένα τρίπτυχο-ταξίδι προς αναζήτηση μιας τάσης ικανής να αποκαταστήσει την κατακερματισμένη φύση μιας «συνέχειας που συνεχώς υποχωρεί». Μια φυσική και συναισθηματική εμπειρία της εισόδου στο «άγνωστο», όπου η δυσφορία και το ρίσκο διαμορφώνουν κάθε απόκριση σε εξωτερικά ή εσωτερικά ερεθίσματα. Μια διαδικασία όπου η μουσική και η κίνηση υπόκεινται στη συνεχή διαδικασία της αποδόμησης και της ανακατασκευής. Το βίντεο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια residency στην Lavanderia στο Vapore της Ιταλίας, όπου έλαβε χώρα το διεπιστημονικό ερευνητικό πρόγραμμα.

 

Το trailer: 

 

«ΑσφυξίΑ» από την HeArt Attack Films

Η HeArt Attack Films δημιουργήθηκε το 2014 απο την Εύη Μίνου και είναι μια ρευστή ομάδα παραγωγής ταινιών, με στόχο την συνεργασία με καλλιτέχνες απ’όλα τα καλλιτεχνικά φάσματα. Η «Ασφυξία» λοιπόν, είναι βασισμένη σε μια ονειρική ερμηνεία, τα σκουπίδια στον ύπνο μας είναι οι αναμνήσεις από το παρελθόν που μας βαραίνουν. Είναι μια ταινία χωρίς όρια μεταξύ του χώρου, χρόνου  και πραγματικότητας. (Σκηνοθέτης: Eύη Mίνου, Παραγωγός: Χρυσάνθη Χασιώτη, Διευθ.Φωτογραφιας: Σοφία Σπύρου, Σενάριο: Χρυσάνθη Χασιώτη, Μοντάζ: Εύη Μίνου, Μουσική: Αντριάνα Μίνου, Ηχος: Εύη Δρακοπούλου, Σκηνογράφος: Γιώργος Δερνίκας, Μακιγιάζ: Ουρανία Αισθητικίδου)

Το trailer: 

«Αποπροσωποίηση» από τον Στέλιο Λέρη

Η «Αποπροσωποποίηση» ή το «Depersonalize» είναι ένα film school project, το οποίο συνδυάζει στοιχεία horror με πειραματικού κινηματογράφου για να εκφράσει μια κατάσταση Αποπροσωποίησης. Εμπνευσμένο απο το «Documentary» του Jonathan Caouette με τον τίτλο Tarnation (2003).

Το trailer: 

 

«Χέρια» από τον Μίλτο Σφουγγαρέλλη

Πρόκειται για ένα πειραματικό φιλμάκι για την συγχώρεση. Ένας κύκλος ζωής, που οι ρόλοι αντιστρέφονται μέσα σε αυτόν. Ανθρωποκεντρικό και ρεαλιστικό είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ύφος του «HANDS», αλλά και με αρκετό συμβολισμό σε πολλά σημεία του. Το «HANDS», είναι η 4η κατά σειρά ανεξάρτητη παραγωγή της ερασιτεχνικής ομάδας “Take your Time” film crew, που δημιουργήθηκε από τον Μίλτο Σφουγγαρέλλη το 2014. (Σενάριο/Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Μίλτος Σφουγγαρέλλης / Παίζουν: Γιάννης Λαζαρίδης, Δανάη Γραμμένου, Πάνος Κούτελης / Παραγωγή: “Take your Time” film crew)

Το trailer: 

«Αntanaclasis» από την Εύη Τζώρτζη

Πού βρίσκεται παγιδευμένη η ψυχή μας όταν η τηλεόραση γίνεται το υπνωτικό και υποκατάστατο της ζωής μας; Και μπορεί, τελικά, να ελευθερωθεί; Η Εύη Τζώρτζη είναι ηθοποιός και χορεύτρια και συμμετέχει στο Locus 17|a με την δημιουργία της «antanaclasis».

Το trailer:

«Slipstream» από τις Νατάσα Βακουφτσή, Αννέτα Παρπούλη και Ολίνα Οικονομίδου

Το video dance SLIPSTREAM είναι η πρώτη δουλεία των Αννέτα Παρπούλη και Ολίνα Οικονομίδου, ως ομάδα σε δική τους χορογράφία και σε σύλληψη της Νατάσας Βακουφτσή, τελειόφοιτης του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. Οι Αννέτα Παρπούλη και Ολίνα Οικονομίδου είναι απόφοιτες της Ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού Φυλλίς Μάντζιαρη και τελειόφοιτες του τμήματος Κινηματογράφου και Αρχαιολογίας Α.Π.Θ. αντίστοιχα. Έχουν συμμετάσχει ως χορέυτριες στην ομάδα Αniline dancetheatre και σε διάφορες ανεξάρτητες παραστάσεις και δράσεις.

Το trailer:

 

«Antilogue’s graveyard» από την L.Reducta

 

Η ομάδα «L.reducta dance project» δημιουργήθηκε το 2007 από την Ξανθίππη Παπαδοπούλου στη Θεσσαλονίκη. Έχοντας ως βασικό στοιχείο των δράσεων της την κίνηση, δημιουργεί παραστάσεις, performances, video dance και συνεργάζεται με ηθοποιούς, μουσικούς, εικαστικούς κ.α, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε project. (Ιδέα, Χορογραφία, Εκτέλεση: Ξανθίππη Παπαδοπούλου / Σκηνοθεσία, λήψη, μοντάζ: Πάνος Μπουντούρογλου).

Το trailer:

«Ενδότερα» από τις Μαρία Γαρέφη και Μαργαρίτα Συμεωνίδου

Το «Ενδότερα» είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργατικής δουλειάς κι έχει στηριχθεί σε πολλές απόπειρες αυτοσχεδιασμού. Μία ιδιαίτερη πάλη εξελίσσεται στα ενδότερα της κάθε ύπαρξης. Ο κυρίαρχος της εσωτερικής διαμάχης είναι άγνωστος, αλλά η αναμέτρηση απόλυτα δεδομένη. Η Μαρία Γαρέφη και η Μαργαρίτα Συμεωνίδου ξεκίνησαν τη συνεργασία τους το 2015 στα πλαίσια της Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ανδρομάχης Καφαντάρη και από τότε δραστηριοποιούνται από κοινού.

*Μarianna says: «Μάθε περισσότερα για το Locus 17| a εδώ»