Los diarios de Madrid | Ημέρα 3η

About

Η Κ. κάνει βαλίτσες και φεύγει Μαδρίτη για δύο εβδομάδες κι εμείς ζηλεύουμε παράφορα. Για να αισθανθούμε κάπως καλύτερα, μας στέλνει καθημερινή ανταπόκριση (τώρα αυτό ήταν όντως για καλό;). Η Χριστίνα Νεδέλκου μένει Θεσσαλονίκη και αναλαμβάνει να λινκάρει όλες τις πληροφορίες για τις Μαδρίτη (ηρωίδα!). Εμείς, μένει να ταξιδέψουμε, έστω και νοερά!

Publisher: Κ.

Σήμερα ξυπνήσαμε λίγο νωρίτερα από ό,τι είχαμε υπολογίσει. Είναι μέρα εργασίας και χαράς. Η Ε έχει προγραμματίσει μια φωτογράφιση για ένα νέο project που ετοιμάζει και είπα να πάω να τη βοηθήσω. Είμαι η, σχεδόν official, βοηθός της. Αλλά πρώτα πρωινό για να πάρουμε δυνάμεις. Καφέ και churros – τρώνε κι αυτοί κάτι πράγματα πρωί-πρωί.

Η φωτογράφιση κράτησε αρκετά. Στο δρόμο για το σπίτι να σου μια πλατεία γεμάτη τραπεζάκια από τα γύρω μαγαζιά. Ε, να μη χαρούμε τον ήλιο που σήμερα – ίσως και αύριο αν είμαι τυχερή- καίει; Να μην πιούμε μια μπύρα; Και μετά άλλη μια. Κι άλλη μία. Και μετά… Σπίτι, φαγητό, ξεκούραση, η Ε μάθημα κι εγώ… μια βολτίτσα θα την έκανα!

Περπάτησα την αγορά, επισκέφτηκα τα El corte ingles -ισπανικά πολυκαταστήματα- ψάχνοντας για usb memory stick (ας όψεται το φωτογραφομάνι που αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς). Ξανά στην Plaza del Sol και μέσω της C. de Esparteros βρέθηκα στο Palacio de Santa Cruz.

Συνεχίζοντας τη βόλτα μου, βρέθηκα στην Plaza Mayor. Αφού έκανα τις ερωτήσεις μου στο tourist information σχετικά με τις μέρες του Πάσχα (α ναι, εδώ την ερχόμενη βδομάδα ξεκινάει η Semana Santa) ξεκίνησα για del Sol ακολουθώντας άλλη διαδρομή.

Από εκεί ακολουθώντας τα φώτα, τον κόσμο και τη διάθεση περιπλανήθηκα – σε μια ευθεία δρόμο- και έφτασα στην Plaza de Isabel ΙΙ. Εκεί δεσπόζει το Teatro Real, υπάρχει στάση μετρό (Opera) και μια όμορφη αστική πλατεία με αναπαυτικά παγκάκια για να ξεκουράζονται οι κουρασμένοι τουρίστες σαν κι εμένα (έχω αγαπήσει τα παγκάκια με τόσο ποδαρόδρομο).
Από εκεί πήρα τον δρόμο της επιστροφής ακολουθώντας άλλο μονοπάτι! Αλλά, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Gran Via.

Σήμερα είπαμε να βγούμε για μια μπυρίτσα στην γειτονιά της Ε. Πρώτη στάση στο Palentino, τυπικό μαγαζί για cerveza και bocadillo, όπου οι θαμώνες είναι χαλαροί, εναλλακτικοί, όλο και κάπου βλέπεις κανά τουρίστα… Χαρούμενοι άνθρωποι. Για τη δεύτερη μπύρα πήγαμε σε ένα άλλο τυπικό μαγαζί (δε θυμάμαι όνομα) όπου η ποικιλία στα tapas pinchos y raciones είναι μεγαλύτερη – είναι πολύ πιθανό αν δεν ξέρεις ισπανικά να παραγγείλεις κάτι που δε σου αρέσει! Ένα λεξικό τσέπης είναι χρήσιμο, αν όχι απαραίτητο. Το πιο αξιοπερίεργο σε όλα αυτά τα μπαρ όμως είναι ότι ο κόσμος πετάει τις χαρτοπετσέτες στο πάτωμα, ελάχιστοι στους κάδους που υπάρχουν, εν γένει τους διακρίνει μια χαλαρότητα.
Το Barrio de Malasana, η περιοχή όπου φιλοξενούμαι, είναι εναλλακτική, γεμάτη μπαρ, καφέ, διάφορα μαγαζάκια, κομμωτήρια κινέζων- τα φθηνότερα- και πανέμορφη, με υπέροχα κτήρια και γειτονιές! Και, το πιο σημαντικό, είμαστε κέντρο!

Καληνύχτα.

Υ. Γ. Εγώ είμαι η Κ., 31, φαρμακοποιός. Η φίλη μου είναι η Ε. Κ. Αγαπημένη, από το πανεπιστήμιο, που για 8 μήνες διαμένει στη Μαδρίτη.

Marianna says: «Διάβασε τις εντυπώσεις της Κ. από τις προηγούμενες ημέρες στη Μαδρίτη εδώ» ! 

 

Στα links η Χριστίνα Νεδέλκου! (Την ευχαριστούμε τόσο, μα τόσο πολύ!)