Los diarios de Madrid | Ημέρα 9η

About

Η Κ. κάνει βαλίτσες και φεύγει Μαδρίτη για δύο εβδομάδες κι εμείς ζηλεύουμε παράφορα. Για να αισθανθούμε κάπως καλύτερα, μας στέλνει καθημερινή ανταπόκριση (τώρα αυτό ήταν όντως για καλό;). Η Χριστίνα Νεδέλκου μένει Θεσσαλονίκη και αναλαμβάνει να λινκάρει όλες τις πληροφορίες για τις Μαδρίτη (ηρωίδα!). Εμείς, μένει να ταξιδέψουμε, έστω και νοερά!

Publisher: Κ.

Και πολύ καλημέρα σας! Ανοίγουμε τις κουρτίνες και τι να δούμε; Συννεφιά, ίσως να περιμέναμε και βροχή… Δεν έχω ιδέα τι θα κάνω σήμερα ή που θα πάω. Αναποφάσιστη εντελώς. Για την ώρα θα μείνω σπίτι να βοηθήσω την Ε. στα τελευταία πράγματα που έχει να κάνει για μια δουλειά της.

Σκέφτομαι να πάω στο στάδιο Santiago Bernabéu! Ε, τι; Ήρθα μέχρι εδώ και να μην πάω; Δεν είναι ότι είμαι ποδοσφαιρόφιλη, αλλά θεωρώ ότι είναι ευκαιρία να δω το περίφημο στάδιο. Έστω για την εμπειρία. Εδώ σε ολόκληρη στάση του μετρό έχουν δώσει το όνομα του (η μια έξοδος είναι ακριβώς απέναντι- πόσο βολικό- ) και εγώ θα το σνομπάρω; Η Ε είχε την τύχη να πάει και σε αγώνα την προηγούμενη Κυριακή με το αγόρι της, που είχε έρθει για επίσκεψη.

Ακριβούτσικο το εισιτήριο, ακόμα και για τις θέσεις στα ψηλότερα διαζώματα! Εδώ που τα λέμε και το εισιτήριο για το tour στο γήπεδο δεν ήταν και φθηνό , έδωσα η χαζή 19 ευρώ! Ω ναι! Να πώς τα βγάζει τα λεφτά το club της Real Madrid C.F. Κάπου εδώ οφείλω να είμαι ειλικρινής, είναι ένα υπερθέαμα. Όλα. Τα πάντα. Από τον 4ο όροφο μέχρι τα αποδυτήρια, από το γρασίδι ως τις θέσεις των παικτών, όλα! Και είχε πάρα, μα πάρα πολλούς τουρίστες, μέχρι σχολεία από Γαλλία, μωρά σε καροτσάκια…και εμένα, μια τρελή να χαζεύει και να βγάζει ασταμάτητα φωτογραφίες!

Όταν τελείωσα με το στάδιο, και δεδομένου ότι η γύρω περιοχή δεν έλεγε πολλά, πήρα το μετρό και επέστρεψα στη γειτονιά μου. Πλέον, μετά από τόσες μέρες, τη θεωρώ γειτονιά μου και λατρεύω να σεργιανίζω στα όμορφα στενάκια της.

Πράγμα που εννοείται πως έκανα ξανά και στάθηκα τυχερή. Ανακάλυψα ένα μαγαζί που κάνει μαγειρευτά φαγητά. Το έχει ένας τρελός μεν και ελαφρώς εκκεντρικός τύπος που είναι όμως εξυπηρετικότατος. Πήρα λοιπόν σε πλαστικά ταπεράκια μια σούπα με λαχανικά, ένα καρπάτσιο και κάτι βιολογικά μαύρα μακαρόνια με λαχανικά και σουσάμι και τα πήγα σπίτι!

Ούτε και σήμερα θα βγαίναμε – ε, δεν γίνεται και κάθε μέρα έξω… ας κάνουμε και λίγο οικονομία- αλλά θα ερχόταν μια φίλη της Ε (η Λ) να μας βρει. Οπότε έχουμε και λέμε, κρασί, φαγητό, καλή διάθεση και παρέα, τι άλλο να ζητήσουμε παραπάνω; Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν πήγαμε για ύπνο είχαμε ένα πλατύ χαμόγελο και μια ελαφριά ζάλη.

Καλό ξημέρωμα.

Υ. Γ. Εγώ είμαι η Κ., 31, φαρμακοποιός. Η φίλη μου είναι η Ε. Κ. Αγαπημένη, από το πανεπιστήμιο, που για 8 μήνες διαμένει στη Μαδρίτη.

Marianna says: «Διάβασε τις εντυπώσεις της Κ. από τις προηγούμενες ημέρες στη Μαδρίτη εδώ» !