Los diarios de Madrid | Ημέρες 6η & 7η (Σαββατοκύριακο)

About

Η Κ. κάνει βαλίτσες και φεύγει Μαδρίτη για δύο εβδομάδες κι εμείς ζηλεύουμε παράφορα. Για να αισθανθούμε κάπως καλύτερα, μας στέλνει καθημερινή ανταπόκριση (τώρα αυτό ήταν όντως για καλό;). Η Χριστίνα Νεδέλκου μένει Θεσσαλονίκη και αναλαμβάνει να λινκάρει όλες τις πληροφορίες για τις Μαδρίτη (ηρωίδα!). Εμείς, μένει να ταξιδέψουμε, έστω και νοερά!

Publisher: Κ.

Αποφασίσαμε με την Ε να περάσουμε ένα χαλαρό σαββατοκύριακο. Πρώτον γιατί αυτή είχε να δουλέψει για το project της και δεύτερον γιατί και εγώ είχα όρεξη για βόλτες, τριγύρισμα, φαγητό, μπύρες.

Το Σάββατο ξεκίνησε με μια πρώτη στάση σε ένα καφέ, το Central -το πρωί προσφέρει καφέ και φαγητό, ενώ το βράδυ, 9 με 11, φιλοξενεί ένα γρουπάκι που παίζει jazz και είναι πάντα γεμάτο. Ο καφές έφερε το κρασί, μας συμβαίνει όλη την ώρα αυτό ρε γαμώτο, δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Η συνέχεια μάς βρίσκει να βολτάρουμε στα στενά γύρω από την Plaza de Santa Ana. Καθόμαστε για μια –ακόμη- μπύρα σε ένα μπαρ, αυτό που μας άρεσε περισσότερο. Caña η μικρή μπύρα και dobble η διπλή, συνοδευόμενες είτε από ελιές, είτε από ρεβίθια, είτε από πατάτες με καυτερή σάλτσα (patatas bravas).

Παρήγγειλα και tapas. Εν τέλει δεν μου πολυαρέσουν, τουλάχιστον όχι όσο το jamon, το chorizo, το lomo, τα τυριά.. Το βράδυ ξαναβγήκαμε, αυτή την φορά σε ένα μαγαζάκι κοντά στο σπίτι, στο El Pez Gordo. Dobble και ένα πιάτο με σαλάμι, ένα με τυρί – σαν σαγανάκι περίπου-, φιστίκια και συζήτηση και καληνύχτα!

Η Κυριακή μας βρήκε φρέσκες και κεφάτες! Ξεκινήσαμε μια βόλτα προς το Palacio Real de Madrid. Κόσμος πολύς, σχεδόν συνωστισμός. Είναι Κυριακή των Βαΐων, ο καθεδρικός έχει λειτουργία και στους δρόμους πουλούν κλαδιά δάφνης.

Εμείς κατευθυνθήκαμε προς το πιο διάσημο παζάρι τους, το El Rastro, όπου πουλάνε τα πάντα. Ρούχα, παπούτσια, αντικείμενα πάσης φύσεως και φυσικά, τα αγαπημένα μου, παλαιοπωλεία! Πόσο όμορφα πράγματα! Δεν είναι όμως για πολύ, έχει τόσο κόσμο που δυσκολεύεσαι ακόμα και να περπατήσεις. Αγοράσαμε γλυκό και κρασί και κατευθυνθήκαμε προς το σπίτι μιας φίλης της Ε που μας είχε τραπέζι.

Υπέροχο το σπίτι, εξίσου υπέροχα τα φαγητά που μαγείρεψε, άφθονο κρασί, μετά γλυκάκι με καφεδάκι. Φάγαμε, σκάσαμε. Τα ήπιαμε και τα είπαμε, ατελείωτο το μπλα μπλα! Και πάλι βροχή, έτσι για αλλαγή. Είχε ήδη νυχτώσει για τα καλά όταν αποφασίσαμε με την Ε να πάμε μια τελευταία βόλτα, να ξεμουδιάσουμε λίγο… Malasana, Salamanca, Chueca, μετά από σχεδόν 2 ώρες νυχτοπερπατήματος στην ήσυχη πόλη (μάλλον λόγω Κυριακής) φτάσαμε σπίτι..

Buenas noches.

Υ. Γ. 3 Εγώ είμαι η Κ., 31, φαρμακοποιός. Η φίλη μου είναι η Ε. Κ. Αγαπημένη, από το πανεπιστήμιο, που για 8 μήνες διαμένει στη Μαδρίτη.

Marianna says: «Διάβασε τις εντυπώσεις της Κ. από τις προηγούμενες ημέρες στη Μαδρίτη εδώ» !