Συνάντηση Outriders Network “Ιστορίες με Αντίκτυπο”

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στο Impact Hub Athens, το Outriders Network, ένας οργανισμός που υποστηρίζει δημοσιογράφους, σε συνεργασία με το Impact Hub Athens, το inside story και το Athens LIVE, οργανώνουν μια συνάντηση αφιερωμένη στις “Ιστορίες με Αντίκτυπο“ (“Impactful Stories”). Η συνάντηση ξεκινάει το απόγευμα με δύο workshops, ενώ το κυρίως μέρος της εκδήλωσης αποτελείται από μια σειρά ομιλιών που ξεκινά στις 18:00, οι οποίες καλύπτουν διαφορετικές οπτικές του τι σημαίνει μια ιστορία να έχει αντίκτυπο.

Θα μιλήσουμε για:

  • Πώς να παρουσιάζετε τις ιστορίες σας ώστε να έχουν βαθύτερο αντίκτυπο και πώς η ανθρωπολογία μπορεί να στηρίξει τη δημοσιογραφική σας δουλειά;
  • Πώς να επιφέρετε την αλλαγή με από την ερευνητική σας ιστορία;
  • Πώς να πείτε ιστορίες με αντίκτυπο χρησιμοποιώντας δεδομένα;

 

Οι ομιλητές θα είναι οι:

  • Vlad Ursulean, συγγραφέας και συντάκτης στο Casa Jurnalistului     (The Journalist’s House)
  • Blanka Zöldi, ερευνητής δημοσιογράφος στο ουγγρικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό     Direkt36
  • Εύα Κωνσταντάρα, δημοσιογράφος δεδομένων και ερευνήτρια δημοσιογράφος στο Internews, εξειδικευμένη στην ανάπτυξη της     δημοσιογραφίας δεδομένων σε αναπτυσσόμενες χώρες

 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, παρακαλούμε πραγματοποίησε την εγγραφή σας εδώ.

Οι ομιλίες ξεκινούν στις 18:00 και διαρκούν 18 λεπτά η κάθε μία. Στη συνέχεια θα υπάρξει χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα workshops:

 

Δημιουργώντας αντίκτυπο με Instagram Stories 14:00 – 15:30

Το workshop αυτό εστιάζει στο πώς θα μετατρέψετε την ιστορία σας σε μορφή Instagram Stories και γιατί ίσως αυτό σας βοηθήσει να αγγίξετε μεγαλύτερο κοινό. Ο Jakub Górnicki, ιδρυτής του Outriders και ρεπόρτερ, θα συζητήσει μαζί σας για μερικά επιτυχημένα case studies και θα μοιραστεί τις εμπειρίες του σχετικά με το εργαλείο.

 

Δουλεύοντας με δεδομένα 16:00 – 17:30

Η σύντομη αυτή συνάντηση θα σας προμηθεύσει με μια συμπυκνωμένη επισκόπηση επιλεγμένων διδαγμάτων για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία μέσω της δημοσιογραφίας δεδομένων και θα δείξει πώς η δημοσιογραφία δεδομένων μπορεί να ενδυναμώσει τη δημοσιογραφία για το δημόσιο ενδιαφέρον. Η Εύα Κωνσταντάρα θα περιγράψει την στηριγμένη στην έρευνα μεθοδολογία της, με βάση το περίπτωση μιας ομάδας δημοσιογράφων δεδομένων στο Αφγανιστάν, η οποία αποκάλυψε την αποτυχία του νόμου για την ενδοοικογενειακή βία του Αφγανιστάν να προστατέψει τις γυναίκες, ενώ αντίθετα οι γυναίκες επέστρεφαν στους βίαιους συζύγους τους. Η Εύα Κωνσταντάρα, μια έμπειρη δημοσιογράφος δεδομένων και εκπαιδεύτρια, θα μοιραστεί ιδέες για ιστορίες που προκύπτουν από δεδομένα, οι οποίες είχαν απήχηση παγκοσμίως, ενώ θα παρουσιάσει ένα πρόσφατο παράδειγμα ενός ζητήματος δημόσιου ενδιαφέροντος στην Ελλάδα και το πώς θα μπορούσε να μεταμορφωθεί μέσα από τα δεδομένα.

 

Συνεργάτες

Όλες οι συναντήσεις οργανώνονται με την υποστήριξη των Facebook Journalism Project, Google News Initiative και National Endowment for Democracy. Για την συγκεκριμένη εκδήλωση, έχουμε συνεργαστεί με τους the Impact Hub Athens, inside story, και το Athens Live.

 

Σχετικά με το Outriders Network

Ο απώτερος στόχος του Outriders Network είναι η υποστήριξη της καλής δημοσιογραφίας και η ανάπτυξη υποδομών για το τοπίο των Μέσων που αλλάζει διαρκώς. Τι σημαίνει αυτό; Θέλουμε να βοηθήσουμε τους δημοσιογράφους να μοιράζονται τη γνώση και να λένε καλές, φανταστικές ιστορίες στα κοινά τους. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις υφιστάμενες δράσεις του δίκτυο στην ιστοσελίδα τους ή το Facebook group.