Παραλήρημα της Παρασκευής 7 | Το κυνήγι της σεζόν

Αναστασία Μπούφτα

Βρέθηκα λοιπόν μετά τις γιορτές και μετά το κύμα γκαντεμιάς παρέα με το φιλαράκι μου το κοινό κρυολόγημα του Ιανουαρίου να προσπαθώ να οργανωθώ με το έτερον ήμισυ (Guess who!) για να δούμε τι θα κάνουμε για το καλοκαίρι που έρχεται. Εμείς που λέτε, από τότε που ξεκινήσαμε το Mannequin κυνηγάμε τη σεζόν.

Αναστασία Μπούφτα MAnnequin Collection Designerhttps://www.etsy.com/shop/TheMAnnequin

Και εξηγώ: Η βιομηχανία της μόδας καλώς ή κακώς καλπάζει, εμείς, δυστυχώς, πηγαίνουμε μονίμως καβάλα σε κουτσή χελώνα! Λίγο το ότι είμαστε τα δυο μας, λίγο που το Mannequin όπως έχουμε ήδη πει είναι πεδίο μάχης, λίγο τα υφάσματα που καθυστερούν, λίγο και η δυσκολία του να δουλέψεις αγκαλιά με τα zewasoft, καταλήξαμε πάλι να τρέχουμε και να μη φτάνουμε.

Δεν παραπονιέμαι, αυτή η περίοδος μπορεί να είναι άκρως αγχωτική (ασπρίζουν τα μαλλάκια μου από την πίεση) αλλά είναι η πιο ενδιαφέρουσα και δημιουργική. Συν τοις άλλοις, προτιμώ χίλιες φορές να ράβω καλοκαιρινά λεπτεπίλεπτα ρουχαλάκια μέσα στο καταχείμωνο από το να ράβω μάλλινα όταν σκάει ο τζίτζικας. Πλησιάζει δε και η άλλη αγαπημένη μου εποχή, η προ- γαμοσεζόν ή αλλιώς «Εποχή της συμπεθέρας» (είναι η χρονική περίοδος που αρχίζουμε όλες σαν τις τρελές να ψάχνουμε τι θα φορέσουμε στους γάμους του καλοκαιριού, λες και δεν υπάρχει αρκετός χρόνος και που σιγά σιγά στα υφασματάδικα ξεμυτίζουν οι πρώτες μέλλουσες πεθερές τυλιγμένες σε τόπια από κρεπ και δαντέλες παρέα με τη μοδίστρα τους!) οπότε μέσα στο άγχος μου το διασκεδάζω κιόλας!

Ετοιμάζουμε πολλά, τρέχουμε σαν τις τρελές, μαλώνουμε σε καθημερινή βάση, τα ψαλίδια, οι ραπτομηχανές και τα μυαλά μας έχουν πάρει φωτιά, οπότε, όπως καταλαβαίνετε το παραλήρημα θα διακοπεί προσωρινά γιατί το κυνήγι συνεχίζεται.

Κλείνω το παραλήρημα με στιγμιότυπα της περσινής γαμοσεζόν με το αγαπημένο μου plus one! Φιλιά!!! (Ναι, ναι για σένα που θα βιαστείς να με κακολογήσεις, έβαλα το ίδιο φόρεμα σε δύο γάμους… Ο μι τζι!

Marianna says: «Το Παραλήρημα επιστρέφει την επόμενη Παρασκευή. Έως τότε,  δες τη MAnnequin Collection σε Facebook,  Instagram αλλά και στο Etsy και εμπνεύσου! Αν θέλεις να μοιραστείς την ιστορία σου ή να γράψεις για κάτι που απασχολεί, σε περιμένω εδώ»