Πες μου μια ιστορία: έλα να πεις την ιστορία σου στο Caravan!

O Κυρ – Γιάννης τυφλός και μονόχειρας από τα παιδικά του χρόνια, εξακολουθεί να μπαρκάρει και να ψαρεύει στα νερά της Χίου μοναχός…

Εδώ και τέσσερα χρόνια μια συλλογικότητα μουσικών έχει συστήσει το «Κοινωνικό Ωδείο» και παραδίδει αφιλοκερδώς μαθήματα μουσικής…

Ο Τζόναθαν έμεινε στο Καστελόριζο από επιλογή, εργάζεται εκεί ως οδοκαθαριστής, τεχνίτης υπολογιστών και ραδιοφωνικός παραγωγός στο μικρό ραδιοσταθμό του.

Ο Γιόχαν ξεκίνησε με τα πόδια από την Αυστρία για να φτάσει στην Τουρκία ….Σ’ ένα χωριό της Κρήτης, τη Δευτέρα του Πάσχα οι κάτοικοι στήνουν γιορτή στο νεκροταφείο για να τιμήσουν τους ανθρώπους που έφυγαν….

 

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου από τις 14:00 έως τις 22:00 η ομάδα του Caravan Project σε συνεργασία με το κοινωνικό εργαστήρι κύκλωμα, το φωτογραφικό κέντρο stereosis, το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να έρθουν στο Λιμάνι στην Προβλήτα Α’ και να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες.

 

Ιστορίες που τους έχουν καθορίσει, ιστορίες που θέλουν να κρατήσουν ζωντανές, ιστορίες για ανθρώπους που συνεχίζουν να ονειρεύονται και να αντιστέκονται, ιστορίες χαρούμενες και ιστορίες τραγικές, ιστορίες που μας έχουν συγκινήσει και μας έχουν αφυπνίσει, αλλά και ιστορίες που απλώς μας αρέσει να αφηγούμαστε.

pes_mia_istoria

Η αφήγηση των ιστοριών από όποιον επιθυμεί να καταθέσει την ιστορία του θα γίνει στο μικρό yurt του Caravan Project. Oι αφηγήσεις θα κινηματογραφηθούν με σκοπό να εμπλουτιστεί το πρώτο ανοιχτό αρχείο ιστοριών που έχει συστήσει τo Caravan και λειτουργεί στην πλατφόρμα www.caravanproject.org.

Μετά τη δράση θα ακολουθήσει ακουστικό live από τον Ανωγειανό μουσικό Γιάγκο Χαιρέτη και τους φίλους του (Γιάννης Σαββίδης-ηλεκτρική κιθάρα, Aναστάσης Bουκυκλαράκης κρουστά, Γιώργος Αβραμίδης, Τρομπέτα)

Όλες οι δράσεις του Caravan Project είναι ανοιχτές στο κοινό με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή.