Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Στη Θεσσαλονίκη γιορτάζουμε με pink-pong!

 

Πέμπτη 8 Μαρτίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Η 8η Μαρτίου ορίστηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη. 

Με αφορμή αυτή την ημέρα, σκέφτηκα ως γυναίκα και ως παίκτρια πινγκ πονγκ να οργανώσουμε ένα event που θ’ αναδείξει τη γυναικεία αθλητική δραστηριότητα και το πινγκ πονγκ! 

Έλενα Παπαδάκη Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Π.Ο.Φ.Επ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας

Στόχος είναι να γίνει μια πρώτη προσπάθεια να «μπει» η γυναίκα στην άθληση πιο δυναμικά, χωρίς να παραγκωνίζει τους άντρες, χωρίς να εντείνουμε διαφορές φύλων, αλλά όλοι μαζί να απολαύσουμε τα καλά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Προσκαλώ όλες τις γυναίκες στην αίθουσα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Βότση (Αριστείδου 5, Καλαμαριά – μετά την ευγενική παραχώρηση από τον Αντώνη Δημητρίου), το Σάββατο 10 Μαρτίου από τις 19.00 έως 21.00.

Προπονήτριες-αθλήτριες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα κάνουν επίδειξη του αθλήματος και κατόπιν όλες μας θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε να παίξουμε, ν’ αθληθούμε, να διασκεδάσουμε.

Γι’ αυτό το event ετοιμάστηκαν μπλουζάκια που θα μοιραστούν σε όλες τις συμμετέχουσες με σλόγκαν PINK-pong. Το logo έφτιαξε η αρχιτέκτονας Εύα Μαραβέλια ειδικά για τον Π.Ο.Φ.Επ.Α Κεντρικής Μακεδονίας και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Θερμές ευχαριστίες στο Νίκο Καγιαδάκη για την αφίσα και την πρόσκληση.

Ελάτε να γνωρίσετε το πινγκ πονγκ!

 

Κnow More

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης είναι ένας μη κερδοσκοπικός όμιλος που διοργανώνει τουρνουά πινγκ πονγκ: ατομικά, διπλά, ομαδικά, πανελλήνια, διεθνή, βετεράνων, ανεξάρτητων, φιλανθρωπικά (συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη βοηθάμε το παιδικό χωριό στο Φίλυρο, την Αρωγή Θεσ/νίκης, το ορφανοτροφείο στην Τανζανία Ifakara και συνεργαζόμαστε με τους Γιατρούς του Κόσμου).

 

Ο όμιλος μας έχει στόχο να προωθεί το άθλημα, τη φιλία και την άθληση.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, είναι μία από τις έξι συνολικά επιτροπές που υπάρχουν στην Ελλάδα, η δεύτερη σε αριθμό μετά την Αττική.

 

Marianna says: «Μάθε περισσότερα για τον Πανελλήνιο Όμιλο Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εδώ»!